Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там

Мариупол - сега е руски концентрационен лагер сред развалините
Обновена: 30 апр 2022 08:25 | 30 апр 2022 07:30, Камелия Цветанова
234
Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Постоянните брутални бомбардировки, постоянните руски удари по инфраструктура и жилищни райони показват, че Русия иска да изпразни тази територия от хора. Затова защитата на нашата земя, защитата на нашия народ, е буквално битка за живот", каза той снощи във вечерното си видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят само ако Украйна продължава да се държи. "Ако руските нашественици успеят да осъществят намеренията си дори частично, те разполагат с достатъчно артилерия и авиация да превърнат целия Донбас в развалини. Както направиха с Мариупол", каза Зеленски.

Той посочи, че Мариупол, някога един от най-развитите градове в региона, сега е "руски концентрационен лагер сред развалините".

В големия северен град Харков положението е "брутално", но украинските войски и агентите на разузнаването са постигнали "важни тактически успехи", добави Зеленски, без да уточни.

Той каза, че спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари в четвъртък. Зеленски изрази съболезнованията си на семейството на Вира Хирич, която загина при обстрела. Украинският президент заяви, че тя е 23-ият журналист, убит във войната./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
36
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
Мариупол се възстановява, разчистват се улиците и вчера по руските новини показха чуждестранни журналисти които говорят с местни хора. За Мариупол Зеленски може вече да л'ъже само себе си.
63
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия или Хохландия ? Донбас си е руски град ....
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
119 Корумбашев, ти вярваш ли си на глупостите, които си писал тук? Гвардейски военни части не с тези, които ще участват в парад, а тези, които са се представили геройски в някакви сражения. О освен това, руската армия е около милион, без резервистите. Как си представяш 300 000 - 400 000 войници на червения площад? Там повече от 10 000 просто не могат да се съберат
61
1
 
27
 
! Отговори
Кой какъв е преди 2 години
На 27.04 във въздуха над град Херсон са свалени 12 снаряда от реактивни системи за залпов огън и две украински балистични ракети Точка-У. "Фрагменти от една от свалените украински ракети "Точка-У" паднаха в парк Шевченко", каза официален представител на ведомството. Той отбеляза, че целите на ударите са жилищни квартали в района на булевард Ушаков.Конашенков каза, че руските военни смятат подобни удари за военно престъпление и грубо нарушение на международното хуманитарно право.
60
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не мога да разбера, от днес сутринта ли се е подкарал или го държи от снощи, а информационните агенции са закъснели с предаването на новините.
59
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богат украйнец направи видео в което показа как къщата му е поразена от точка У .Пита Зеленски аз съм украйнец патриот съм вие какво правите бе да ме целите с топка У ?Вие нормален ли сте и крещи аз украйнец .И накрая завършва проклетия
58
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя между две дози кокаин пак се изтъпанил да ни пуска плоски лъжи. Русия искала унищожаването на Донбас? Може би защото прати няколко стотин конвоя с по няколко стотин камиона с всичко необходимо за хората там, докато Зеленски осем години убива хората и бомбардира непрекъснато Донбас до ден днешен? Явно има USA консултанти, да го съветват как да лъже, по Гьобелс.
57
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахахахаха хахахахаха хахахаха този пак се е нагърмял
56
13
 
7
 
! Отговори
И.Кулеков преди 2 години
Ще се опитам да цитирам известен форумен потребител, надявам се да не претендира за авторски права: Когато комедиант прави скечове да развлича публиката - това е комедия, когато комедиант управлява държава това е трагедия, когато комедиант прави за смях една от най-големите армии в света , това е траги-комедия.
55
9
 
6
 
! Отговори
Абе преди 2 години
До ХАХАХА Те и тук ги посрещаха с цветя и за това сме цъфнали и вързали!
54
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина Русия ще унищожи нещо. Но това няма да е регион или население, а фашистки батальон и един комедиен актьор. Щетите ще са минимални, а животът ще продължи по-хубав от преди.
53
4
 
14
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Кирил Петков е новият Бай ***, нагъл и хитър, отива в Украйна не да дава оръжие и за истинска подкрепа, а да изнудва украинците да прекарват зърно и руди през български пристанища!!!Този е по безскруполен и от Бати Бойко, който е един раптор тиранозавър ба бившите и настоящи българо-руски тайни служби!!!Агент Сара Роганес!ЦРУ!!!
52
21
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Кремълският военно-престъпник иска до 9-ти май да каже, че бил освободил някакви държави! Все му е тая дали ще са сринати със земята и колко жертви ще дадат! Лудите отдавна са превзели Кремъл !
51
15
 
7
 
! Отговори
Абе преди 2 години
До Анонимен 109 Те руснаците не са спасили от нацистите в собствената си държава, а са тръгнали да да спасяват Донбас! Поинтересувайте се , колко нацистки организации има в Русия! Просто искат да освобождават Донбас от природните ресурси!
50
17
 
2
 
! Отговори
П.Курумбашев преди 2 години
На 9ти май парад ще има и то какъв още. окололо 1/4 от руската армия са гвардейци назначени именно с представителна цел. Те не воюват и военното обучение при тях се свежда основно до маршировки и почетни караули. Тази служба е магнит за много млади руснаци които искат сигурност и престиж. Естествено това е част от пропагандата която трябва да поддържа руснаците в зомбирано състояние.
49
1
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До Реалист Такива са. Да не изпратят властимащите и олигарсите своите отрочета на война? Изпращат децата на обикновени хорица, които не смеят да попитат, каква е съдбата им!
48
4
 
6
 
! Отговори
Кетапов преди 2 години
Бай да уей, в освободнеите територии тече задължителна мобилизация на местните освободени жители и ги пращат да помагат в доосовбождението си. Което е логично, не трябва да чакат всичко да им дойде наготово. Те малко се дърпат и не им се умира, но няма как свободата иска жертви. Тези които останат живи вечно ще ги почитат като герои.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО КОКАИНОМ
46
13
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Другари на 9 май ще има ли парад, два месеца и половина се стягам за Червения площад, а сега разбирам, че нямало да има грандиозния военен руски парад и страховития глас да предупреждава целия свят Внимание Гаварит Красний Площад!Внимание селяни прости , вие влязохте в капана на великите и всемогъщи англосаксоснки корпорации и банки!Внимание селяни прости, Русия се превръща от страна суровинен придатък в страна евтин суровинен придатък!Бойко Борисов е видян да диверсифицра газа с пръц!Лоу!ЦРУ!!!
45
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия иска да спаси Донбас от нацистите и наркоманите като тебе и твоето обкръжение,и за щастие почти е към края на операцията.