Бориславова: Работим за пряка доставка на газ от Азербайджан

По думите й, военната помощ за Киев ще бъде обсъдена
1 май 2022 14:45, Петя Славова
305

Освободеният шеф на "Кинтекс" заяви, че страната ни индиректно е давала оръжия на Украйна

"България не е сключвала договори за доставка на оръжия в Украйна", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR началникът на политическия кабинет на Кирил Петков - Лена Бориславова.

Военната помощ за Киев ще бъде обсъдена на коалиционен съвет следващата седмица, а управляващите очакват да бъде постигнат консенсус с БСП, които са против тази мярка.

Още по темата

"Вярвам, че когато представим конкретно на нашите коалиционни партньори това, което Украйна поиска от нас, а именно - ремонт на техника в нашите фабрики, ще имаме много по-добра основа, на която да договаряме помощ за Украйна. Правителството не сключва никакви договори. Всички доставки, които се правят в момента, са по вече сключени договори. Може да има нови, но това не са държавни договори и се правят към традиционни партньори на българските фирми", посочи началникът на кабинета Лена Бориславова.  

"Българското правителство работи, за да се сключат пряко договори за доставки на газ. Сега работим за доставки от Азербайджан, тъй като цената по спрения договор е 4 пъти по-ниска от тази, на която получаваме в момента руски газ", допълни Бориславова.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Како,како, докато се наработиш войната ще свърши и няма да казвам в каква полза...Тогава няма да ви има, жалко, че хората очакваха наистина нещо ново и ползотворно за Родината. Оказахте се *** !
175
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
язък за името ти че е руско .ще плашите раша с азерсеи газ.пратете оръжие и правете им ремонт а русия ще вии прави ремонгт на вас
174
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли лъжци и крадци! Добре се грижат за потоците пари в личните си сметки! Оставка за газовата афера, спретната от асенчо и кирчо! Оставка за превръщането на Варна във военна цел! Оставка, заради заблудата в която вкарват българите и погрома, който ни подготвят с участие във война. Вън политическите шарлатани от България! Оставка и съд за предателите!
173
3
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Въпросната *** работи само лежешком ! От толкова "работа" вече има мазоли на гърба .
172
0
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"Българското правителство работи, за да се сключат пряко договори за доставки на газ. Сега работим за доставки от Азербайджан, тъй като цената по спрения договор е 4 пъти по-ниска от тази, на която получаваме в момента руски газ", допълни Бориславова." Това събитие от къде го изкопахте?????
171
0
 
24
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Леноооо тоя газ от Азербайджан пак е собственост на 'ГАЗПРОМ'!Май здрави схеми играят в цяла Европа!Гледам и ферибота за Варна-Запад здраво кара цистерни с пропан-бутан от вражеска Русия!
170
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво работиш бе, моме? Що ни взимаш за мезе? От днеска за утре ли разбра че ако не си платиш,няма обяд? Кажи на хората поради каква причина не плащате за газа? Ясно и точно! Толкова ще изгубим,толкова ще спечелим! Кой ви дърпа конците?
169
2
 
7
 
! Отговори
мдааааа преди 1 година
нали вземаме комисионни от патока. колкото по-скъп газ, толкова повече комисионни.или греша?
168
1
 
8
 
! Отговори
Ами преди 1 година
това пр-во е против народа а норда го и търпи ! ВСЯКА ДРУГА ГАЗ ПОВДИГАЦЕНИТЕ НА СТО % ИЛИ ВСИЧИ БЕДНИ УМИРАТ А ДЕЦАТА ОСТВАТ БЕЗ УЧИЛИЩЕ ! Щом парите не се въртът и ха бедното населени значи и падаме в рецесия
167
0
 
9
 
! Отговори
Вижда се , че в Б-Я преди 1 година
вече на българи а само тези които имат роднини в израел
166
3
 
16
 
! Отговори
към 177 преди 1 година
13 000 /тринайсет бона/ и е заплатата на тая кирчова метреса, да си клати задните бузи....пък ний с тебе ще пием една студена вода и ще ходим да се оплачем на арменския поп
165
2
 
26
 
! Отговори
11 преди 1 година
Аве къв Азърбайджан ве, кат земат да дрънкат глупости, там 70% от собствеността е на Газпром.
164
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо ми имаше един лаф за такива като тази: "Зелени ги късаш"!
163
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ако успеете ще паднат ли цените
162
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето да провери в гугъл значението на следните думички: работим, пряка доставка, Азербайджан и газ, особено на "пряка доставка от Азербайджан на руски газ".
161
0
 
3
 
! Отговори
набор 9х преди 1 година
тва че преписвате такива опорки днеска значи ли че герджика се е размърдал?
160
2
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Чакай сега: републиканската пътна мрежа и жепето са строени от османлиите и българските царе. цел свет вече се смее на наркоманските опорки на поколението "всеки сам си преценя"
159
1
 
22
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Работили за газ от Азербайджан...Скоро май ще работите в бургаският затвор !
158
3
 
11
 
! Отговори
Честит празник преди 1 година
Годишнините от Априлското възстание са личен празник за Лена Бориславова-Боримечката.
157
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Да се разберем: на тия *** промивки да верваш или си набор 9х или дядо ти е бил или слушалка, или зелен чорап или партиец.