Зеленски към руските военни: Генералите ви лъжат, ще извозват телата ви с вагони за трупове

Според него, на Русия не е останала военна техника за парада на 9 май
Обновена: 1 май 2022 07:55 | 1 май 2022 07:45, Петя Славова
554
Зеленски към руските военни: Генералите ви лъжат, ще извозват телата ви с вагони за трупове
Снимка: БГНЕС

Генералите на руската армия, които попълват бройката на загубените на фронта военни с ново пушечно месо, лъжат в очите момчетата, които отиват да се бият на страната на Русия. Вместо това ръководството на руската армия поръчва нови вагони, с които да извозва труповете на загиналите.

Това каза в традиционното си среднощно обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Още по темата

"Знаем, че руското командване се готви за нови големи загуби. В тези части, чийто личен състав беше почти напълно унищожен или значително отслабен през март-април, се набират нови хора. С малко мотивация. С малко боен опит. Те просто искат да попълнят бройката си. За да могат да хвърлят тези хора в настъпление. Руското командване е наясно, че още хиляди руски войници ще бъдат убити и хиляди ранени през следващите седмици.

Защо е нужно това на самите руски войници? Защо е нужно това на тяхното семейство? Руските командири лъжат войниците си, когато казват, че ще бъдат изправени пред сериозни наказания за отказ да се бият. И в същото време те не разказват, например, как поръчват вагони за трупове и нови хладилни камери за съхранение на трупове. Те не казват какви нови "планирани" загуби очакват генералите.

Всеки руски войник все още може да спаси живота си. За вас е по-добре да оцелеете в Русия, отколкото да загинете в нашата земя", каза Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Украйна толкова е отслабила Русия, че не й е останала военна техника за парада на 9 май, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
0
 
1
 
! Отговори
До 454 преди 1 година
Така е по американски документи!https://billtrack50/billdetail/1429546
374
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зелето побеждава рус губи танкове самолети личният състав и едновремено освобождава градове и села и взимат стотици в плен и всеки ден настъпват зеле стига си лъгал загуби почит и уважение сега от армията си народа си и не международната арена нети остава нищо освен като хитлер само унищржение по бързо че народа ти загива
373
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Хайде обяснете защо документите за Lend-Lease относно оръжията за Украйна са от 19.01.2022г. Нали Путин и Русия са виновни за всичко?
372
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Зелено жуже не лъже, то разиграва комедия в която умират хора.
371
1
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Казват че номенклатурата на империята на злото нямало да умре , а ще отиде на концерт на Йосиф Кобзон в рая.
370
8
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война. Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат.Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.
369
13
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
А дано Слава на Украйна връщаите всички Руснаци във ковчези. Украйна ще запази родината си!! Путин губи тази воина.
368
2
 
7
 
! Отговори
Казак преди 1 година
Трябва да отдадем дължимото на безбройните украински диверсанти и съчустващите им руски помагачи антипутинисти. Местоположението на руските генерали се съобщава директно на украинското разузнаване. Падащите хеликоптери, разрушените мостове, изгорелите ел централи, взривените складове за боеприпаси и гориво, запалените институти, военни заводи и казарми в Русия са дело на руските антипутинисти.
367
10
 
15
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Добре че Зеленски продължава усърдно да "побеждава" по медиите. Проблема му е само как да си прибере повече от хилядата азовци завряли се в дупките на завода Азовстал. ,Само това че са вкарали там жени и деца ги спасява за сега, че не са ги натоварили вече на вагони с хладилни камери и да му ги пратят на "победителя", като армаган.. Не вярвах че ще доживея то това, западните медии да паднат по-ниско и от путиновоте меддии.
366
3
 
14
 
! Отговори
9 май наближава преди 1 година
Вчера в Изюм още един руски генерал е заминал на концерт при Кобзон след успешно нападение над командния център на руската армия в Донбас. Загинали са множество висши офицери. С три самолета Ту154 са откарали ранените офицери от Белгород за Москва. Ранен е бил и военен номер 1 на Русия началника на генералния щаб Валери Герасимов с шрапнел в крака. Герасимов лично е присъствал на това съвещание с цел ускоряване на буксуващата на място руска офанцива.
365
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По данни на Службата на Върховния комисар на ООН за човешките права общо загиналите по време на военните действия в Източна Украйна (Донбас) от 2014 до 2022 година надхвърлят 13 000 души, като от тях цивилните жертви около 3350, а останалите са въоръжени проруски сепаратисти. ..които са използвали цивилни, като щит срещу украинската армия... 11 пъти за 8 години Путин осуетява опити на ООН да провери, какво се случва в Донбас. Затова нашите изветрели русофили изопачават истината.
364
2
 
4
 
! Отговори
До Альоша преди 1 година
Той затова навярно Путин гледа поне младежите да не се мъчат дълго !
363
8
 
10
 
! Отговори
ДОБРОНАМЕРЕН преди 1 година
ИМАЛИ ВСЕ ОЩЕ *** ДА СЕ ВРЪЗВАТ НА МУТРАГЕНАТА ЗЕЛЕНСКИ ?
362
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна има крематориуми на колела. Горят на място, после казват че били безследно изчезнали или дезертирали.
361
4
 
6
 
! Отговори
Патриарх Кирил преди 1 година
Благодатният огън слезе на Изюм точно в сградата където се е намирал началникът на Генералният Щаб на руаката армия генерал Герасимов. Ранен, но се наложило от него да изчегъртват останките на охранителите му, както и на още двама генерали.
360
8
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Разбирам защо путин започна войната и тази война е със САЩ. Но Путин не е мъжкар, защото не се бие директно с Америка. От началото на войната съм на страната на путин, въпреки това, защото САЩ са проклети и искат да са господари на света. Обаче в последно време се замислих и ми стана гадно за украинците, не всички там са нацисти. Горките хора, доста кофти. Съсипаха всичко в тая държава. Добре, че по последна инфо. са евакуирали цивилните от азовстал, дечицата и цивилните. Дано се спре това нещо
359
2
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 година
Добре, че нищо не зависи от не.гром.отните *** -путинисти /до един от село/, защото войната продължава, а края на крепостните при.митиви наближава
358
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква война, кви пет лева. Нали щеше да три дни. Киев, Харков, Одеса, Днипро,всичко превзеха руснаците за седмица. Яко нагазиха в калта
357
15
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Каква да очакваш от слугата на америка
356
8
 
21
 
! Отговори
Внос от Колумбия преди 1 година
Ако Клоуун стане президент, държавата се превръща в ЦИРК !!!!!!!!!