Шефът на руската Дума: ЕС незабавно да спре да купува газ от Русия

Той защити спирането на доставките на газ на страните, които не са платили в рубли
3 май 2022 12:22, Нели Христова
103
Шефът на руската Дума: ЕС незабавно да спре да купува газ от Русия
Снимка: БГНЕС

„Враждебните“ държави по руската класификация бяха призовани от председателя на руската Дума незабавно да спрат да купуват газ от Русия.

Според Вячеслав Володин са цинични изявленията на ред страни от Европейския съюз за плановете им да се откажат от доставките на руски газ след няколко години. В Telegram той се мотивира, че "ЕС е свикнал да живее за сметка на другите - първо за сметка на колониите, а сега Русия пък трябва да го отоплява. И те цинично ни казват: „След седем години ще се откажем от руския газ.“ Имаме право да отговорим: "Защо да чакаме? Ако се отказвате от стратегическите отношения, оправяйте се без Русия поне за година".

Председателят Володин смята за правилно решението за спиране на доставките на газ за страните, които не са платили руските суровини в рубли в срок.

"Такива мерки трябва да се предприемат срещу враждебните държави".

По-рано ръководителят на Министерството на финансите Антон Силуанов заяви, че намаляването на потреблението на руски газ от страна на Европа няма да доведе до дисбаланс в бюджета на страната. Министърът е убеден, че европейците няма да могат бързо да се откажат от руските суровини и доставките на газ от Русия ще се увеличат, но в други посоки.

От 1 април "Газпром" премина към нова схема за плащане на газа на неприятелски държави в рубли по нареждане на президента Владимир Путин. Клиентите могат да прехвърлят средства в евро или долари по сметка в Газпромбанк, където те ще бъдат конвертирани в рубли и след това прехвърлени на Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
12
 
17
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
Чета коментари на хора с някаква каша в простите им глави, САЩ, западните държави и другите цивилизовани страни били "фашисти". Чевенопутиниските русофили лепите много лесно етикети на хора с различно мнение, както че в Украйна били нацисти. Отровеното ви съзнание не е способно на самостоятелен мисловен процес. Повтаряте до припадък опорките на наглите руснаци, с отвратителната и нечовешка война те са истинските фашисти, убийства целенасочено на цивилни и изнасилвачи на деца......
82
4
 
13
 
! Отговори
Кървав преди 1 година
Газ не ни трябва.
81
21
 
20
 
! Отговори
България преди 1 година
Русия да спре да внася газ, нефт и други важни продукти на страни, които открито се подиграват, които изпращат оръжия на Украйна и вземат участие с техни военни във войната.Тези правителства, които виждаме днес в Европа, Британия и САЩ са фашистки, затова не бива да им се осигурява комфорт.Като се лишат от основни суровини, особено европейците няма да могат да водят война.Хубаво е и европейците, които са против фашизма да се надигнат, да има масови протести, ако може и граждански войни
80
25
 
25
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
Как ще се молите да ви купуват газта на ниски цени след година две съсли нещастни, ще сте я закъсали яко че освен суровини хич ви няма.
79
37
 
65
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Европейците начело с техния ментор САЩ като се правят на велики да се оправят дори и нашето Кире канадчето....ама Русия с тази нейна широка руска душа все гледа справедливостта..... Такова лицемерие ,малодушие,подлост и гадост има в тези западняци а у американците и безморалност.... Питайте Зеления какво правиха тези жени и деца в бункера и не ги пуснаха толкова време да се евакуират.....никой никой не му задава този въпрос.Този е с ментални отклонения!Наркоман!
78
29
 
58
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Русия си има всичко ,да му мислим ние дето се надяваме все някой друг да ни спасява никой не знае какво ще се случи с Русия и войната но едно е сигурно ,че ние ще изпукаме от мизерия РАБОТЕЩИ БЕДНИ
77
22
 
13
 
! Отговори
До 71 преди 1 година
И като ни нападне Русия тя ли ще се оправи или ние бе отворко.
76
5
 
3
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Баирски, ти на баира ли си расъл, та толкова лесно обясни всичко?!
75
9
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 75 Не мисля, че си много прав. Да ще им бъде трудно на Русия, но както знаем Тя има доста от ресурсите на света и ще се справят. Да мо мислят другите. Не искам да казвам какво може да се случи.
74
47
 
23
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Ще се оправим и без тъпите руснаци - нямаме нужда от тези изнудвачи, убийци и терористи!
73
5
 
7
 
! Отговори
Що е това ЕМБАРО преди 1 година
Нещо, което всеки може да се го съчини. Нещо като читалищна самодейност. Важно е кой започва пръв.
72
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината Изобщо не ти е ясна истината американски ***
71
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен айде да потърпим малко и ще видим Русия дали ще може или не все едни и същи опорки.Те там в Русия все трева пасат а? Отдавна са се подготвили за това,но ЕС и ние не сме.
70
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 64 - ТОВА ЕС АКО ГО НЯМА, ЗИМАТА ЩЕ СЪЖАЛЯВА.
69
15
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75-- ЕС изчезва като структура.Светът не е само ЕС .Газ и петрол се търгува навсякъде. А ЕС няма да купува защото няма да има работеща икономика,защото икономиката не е само газ и петрол. Ами метали , алуминий, Русия е една от големите износителки. Със какво ще работи икономиката на ЕС?-Със шикалки ли?
68
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 75 не е точно така, в момента Китай е в малка рецесийка, а и заради глупостите с 0 ковид пак не работят на 100%, но след някой друг месец ще купуват и пушек ще се дига. По интересното е да не решет че баш сега е мамента да нападнат Тайван, че САЩ няма да смогнат на пушкалата :)))
67
46
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45% от бюджета на Русия се формира от приходите от износ на петрол и газ, Китай като видяха какво стана с Европа, решиха в микса им да има не повече от 10% руски петрол и газ и ги купуват на много по-ниски цени. Без европейските пари, скоро Русия няма да може да функционира, камо ли да води война. Разпада си е доста вероятен сценарии.
66
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно прав е шефа на руската Дума. Учудващото е, че още не са го направили.
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 72 това с Азия го мълчи щото не ти е ясно
64
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По същество човекът си е напълно прав, направо да ни спират доставките и толкоз, щото ЕС казва, че иска изцяло да се отърве от руски доставки, а не че ще диверсифицира, и що те да ни чакат и снабдяват седем години, после да им бием шута.