Шефът на руската Дума: ЕС незабавно да спре да купува газ от Русия

Той защити спирането на доставките на газ на страните, които не са платили в рубли
3 май 2022 12:22, Нели Христова
103
Шефът на руската Дума: ЕС незабавно да спре да купува газ от Русия
Снимка: БГНЕС

„Враждебните“ държави по руската класификация бяха призовани от председателя на руската Дума незабавно да спрат да купуват газ от Русия.

Според Вячеслав Володин са цинични изявленията на ред страни от Европейския съюз за плановете им да се откажат от доставките на руски газ след няколко години. В Telegram той се мотивира, че "ЕС е свикнал да живее за сметка на другите - първо за сметка на колониите, а сега Русия пък трябва да го отоплява. И те цинично ни казват: „След седем години ще се откажем от руския газ.“ Имаме право да отговорим: "Защо да чакаме? Ако се отказвате от стратегическите отношения, оправяйте се без Русия поне за година".

Председателят Володин смята за правилно решението за спиране на доставките на газ за страните, които не са платили руските суровини в рубли в срок.

"Такива мерки трябва да се предприемат срещу враждебните държави".

По-рано ръководителят на Министерството на финансите Антон Силуанов заяви, че намаляването на потреблението на руски газ от страна на Европа няма да доведе до дисбаланс в бюджета на страната. Министърът е убеден, че европейците няма да могат бързо да се откажат от руските суровини и доставките на газ от Русия ще се увеличат, но в други посоки.

От 1 април "Газпром" премина към нова схема за плащане на газа на неприятелски държави в рубли по нареждане на президента Владимир Путин. Клиентите могат да прехвърлят средства в евро или долари по сметка в Газпромбанк, където те ще бъдат конвертирани в рубли и след това прехвърлени на Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
59
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, другарю от руската Дума, така си е. Лошото е, че Европа наистина ще спре да купува. Единственият ход на Русия, който ще остане възможен е да предизвика световна война и да опита да завземе територии и положение. Хора, световната война е неизбежна. Русия няма да може да продава успешно газа си никъде другаде извън Европа. Щото в Азия и Близкия изток си имат предостатъчно. Русия има само един единствен шанс, за да оцелее и това е да отключи световна война и да ни нападне . И тя ще го направи,
62
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или с рубли и супата както каза Любо!
61
41
 
26
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Половината руски народ, тоест тези които не живеят в големите градове,още си ходят с *** от втората световна война и взривяват влакове в тайгата , защото не знаят че тя е свършила и я карат само на картофи и водка, той за това Путин се ежи на запада,че можели да изкарат и две години без долари и евра
60
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя ще го "самоубият", скоро.
59
23
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
До Анонимен63Как можеш да промиеш нещо което го няма.Скоро в Сибир канибализма ще се появи отново.
58
23
 
22
 
! Отговори
до Володин преди 2 години
а, спри го де? Ама денги за барут после от къде?! Ти ще си продадеш ли дачата в Коми за целта, а?
57
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво е това рубли?
56
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тея, дето се чудят как руснаците изобщо олерират това - пропаганда е отговора. С пропаганда всичко се постига, още Гьобелс го е разбрал и приложил. В момента руснаците, "нормалните" хора са съгласни дори да почнат да пускат АБ!! Само и само да се ненацифицира света. Погледайте малко телевизиата им или се разровете в ютуб да видите за какво денонощно промиване на мозъци става дума.
55
24
 
17
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 2 години
Като се откажат Европейските държави от руския газ поне за година,с какво ще плащат заплатата на Другаря Володин?Откъде денги?Това,че притежаваш ресурси е само едната страна на монетата.Трябва и да можеш да ги търгуваш!
54
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ще се случи. Ще спре. Тогава от бензиностанцията ще останат само ракети. Съветски. Стари.
53
23
 
22
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
Като си толкова близък с "Володя", що търсиш майка си в България? Бегом при "Володя" - та! Там може и да те мобилизират за участие в "специализираната акция" и тогава ще видиш и "Володя" и майка си!
52
28
 
27
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
руската кохорта-смешници! Смешно, ако не беше жалко, е да тгвърдиш, че тези страни, които осъждат варварското ти нашествие в друга държава, убивайки беззащитни хора, в т.ч. деца, са ти неприятели и ги наричаш "неприятелски държави". Да добавя, че ние сме врагове, защото говорим за война, а не за някаква специализирана акция. Ако това, което се случва в Украйна е акция, то тогава не знам как би изглеждала войната! руснаци, гледам ви физиономиите и се чудя, вие хора ли сте, или зверове?
51
19
 
22
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Сакън бре Володя, ша фалират!! Недей така братушка давайте им го тоя газ на немците, италианците и французите демократично, за без пари, щото те са бедни, завалиите! Нас БГто и полляците не ни мислете, ние сме богати и ще си купим пет пъти по-скъп газ от новите световни господари! Алъш вериш да става, няма да се караме!
50
15
 
31
 
! Отговори
селянин преди 2 години
защо ЕС си мисли че може да определя правилата цената и начина по който ще му доставя ресурсите Русия като на практика всичко зависи от самата Русия и тука викат да спрат веднага кранчето руснаците ами стойте и гледайте кат изтекат последните договори на европейците ще стане немедленно
49
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 "Слушах наскоро един плиткоумник ,че сега имаме шоколадови яйца ,кока кола и банани ! След малко започна да реве как не му стигали парите !" Рева за това как не им стигали парите са от тея, които не искат Кока Кола, а искат Путин Кола.
48
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всеки го може като Орбан. За това трябва да имаш топки...а не навеждане само на задна скорост...
47
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е, на студ но с банан и кока кола. Да се смееш ли, да плачеш ли.
46
3
 
23
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Безспорно е, че за западното благоденствие и съответно високият личен и семеен стандарт трябват евтини ресурси. Със скъпи ресурси, няма как всички да имат висок стандарт на живот. Но, високият стандарт на живот за всички е възможно връхната утопия на материализма. Никога не се постига;))) Живота на повечето минава с бляна за скорошното и идване, точно, както очакването на Второто Пришествие или идването на Месията при евреите;)))
45
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушах наскоро един плиткоумник ,че сега имаме шоколадови яйца ,кока кола и банани ! След малко започна да реве как не му стигали парите !
44
27
 
19
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Поредния Мужик който бърза да се сложи на Сударя Путин! За да запази тлъстите хапки които получава от него.