Шефът на руската Дума: ЕС незабавно да спре да купува газ от Русия

Той защити спирането на доставките на газ на страните, които не са платили в рубли
3 май 2022 12:22, Нели Христова
103
Шефът на руската Дума: ЕС незабавно да спре да купува газ от Русия
Снимка: БГНЕС

„Враждебните“ държави по руската класификация бяха призовани от председателя на руската Дума незабавно да спрат да купуват газ от Русия.

Според Вячеслав Володин са цинични изявленията на ред страни от Европейския съюз за плановете им да се откажат от доставките на руски газ след няколко години. В Telegram той се мотивира, че "ЕС е свикнал да живее за сметка на другите - първо за сметка на колониите, а сега Русия пък трябва да го отоплява. И те цинично ни казват: „След седем години ще се откажем от руския газ.“ Имаме право да отговорим: "Защо да чакаме? Ако се отказвате от стратегическите отношения, оправяйте се без Русия поне за година".

Председателят Володин смята за правилно решението за спиране на доставките на газ за страните, които не са платили руските суровини в рубли в срок.

"Такива мерки трябва да се предприемат срещу враждебните държави".

По-рано ръководителят на Министерството на финансите Антон Силуанов заяви, че намаляването на потреблението на руски газ от страна на Европа няма да доведе до дисбаланс в бюджета на страната. Министърът е убеден, че европейците няма да могат бързо да се откажат от руските суровини и доставките на газ от Русия ще се увеличат, но в други посоки.

От 1 април "Газпром" премина към нова схема за плащане на газа на неприятелски държави в рубли по нареждане на президента Владимир Путин. Клиентите могат да прехвърлят средства в евро или долари по сметка в Газпромбанк, където те ще бъдат конвертирани в рубли и след това прехвърлени на Газпром.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
15
 
33
 
! Отговори
DO 9 преди 2 години
НИКОЙ НЯМА ДА УПЛАШАТ,САМО ДЕТО ЩЕ ПАПКАШ ХЛЯБ ЗА 10 ЛЕВА КИЛОТО,ше стоиш на студено,а ако родителите ти са пенсионери не ми се мисли.Зимата друга песен ще пееш и ще е песен на трякащи от студ зъби.
42
18
 
21
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ходи си сипи водчица че скоро ще ядете трева малумници
41
10
 
15
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Значи си наясно, че световните залежи на петрол, газ не са НЕИЗЧЕРПАЕМИ!!! За това УМНИТЕ хора мислят за други видове енергоизточници!!!!
40
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате банани и всичко е точно ,нали искахте банани целогодишно !
39
27
 
21
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Това със затъващата Европа и загниващия Запад съветските другари вече го говорят 90 години! А децата им баш там живеят! Виж къде са щерките на Путин, Лавров и прочие големи "борци" срещу загниващия запад!!
38
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малката европка колонийката на щатите потъва и затъва !
37
25
 
25
 
! Отговори
Мда преди 2 години
И това ще стане другарю и това ще стане!! След няколко години освен отровената с пестициди, тежки метали и радиация пшеница и евтини порно актриси, нищо друго няма да имате за изнасяне!
36
22
 
17
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Поредния пияница...
35
22
 
20
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Развита и напреднала Европа ще се оправят , а koчиHaта ще затъва ..
34
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен,к.24 Колега, слънчевите елементи и от тях слънчевите панели работят, когато слънцето осигурява фото-едс, т.е. времето трябва да бъде слънчево.В Бг от октомври-ноември до март-април,а нерядко и до май времето е слънчево доста рядко, т.е. реално 5-6 месеци този ВЕИ е неефективен.Въвеждането на акумулатори доста оскъпява добива на ток.Перките могат да работят, където има вятър -по морето и Добруджа, но в първия случай той смена посоката си.Така че не бъди лековерен като Урсула и Сашо Н.
33
25
 
22
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
***, ние сме свободни хора и когато искаме, тогава ще се откажем !!!___Има си договори, които ВИЕ нарушавате, винаги сте били такива нечестни елементи , да не кажа по-силни и по-точни думи, че пак ще ме баннат !!!___В момента водите престъпна война срещу уж братски народ, а щом нападате Украйна, за нас се сещам какво ще искате !!!__Но ще си останете с пръст в трибуквието !!!
32
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тази газ б.е раша. Като не искате не продавайте на Европа! Европа като не иска няма да купува от вас!!!Започвам да мисля, че намеренията им за Европа са други, а не за газта!
31
12
 
14
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Нарушиха договорите подписани от тях!!! Да режат газа и да се успокоят!!! Европа без раша газ, но ВАЖНО Е ЧЕ РАША ЩЕ СЕ УСПОКОИ...без евро, долари или рубли. Ще продават на друго място!!!
30
24
 
30
 
! Отговори
терористи преди 2 години
Всички са срещу руският държавен тероризъм!
29
5
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 години
Човека каза Русия да им спре газта но проклетите мидии винаги изкривяват реалността
28
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се чудиш тия от какви дупки са изпълзели и как са заели постовете, от които се изказват... пълни глупости и свободни съчинения. Русия без приходите от износ на енергийни ресурси ще се превърне в една гола пустош. Те нямат никаква реална икономика (сами го направиха целенасочено през последните 20 години). Така че успех ... дори арабите, които наистина нямат нищо освен петрол, са много по далновидни и бизнес ориентирани към бъдещето.
27
22
 
22
 
! Отговори
666 преди 2 години
Вие нарушихте подписани договори, а сега Европа ви виновна!!! Никой не се съгласява на условия под натиск и ултиматуми!!! В търговията няма едностранно нарушаване на договор! Не сте в позиция да претендирате!!! Вие сте нарушителя раша!!!
26
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази политика която ЕС привежда е Анти Европейска!
25
25
 
27
 
! Отговори
Бре преди 2 години
Да живеят Великите САЩ и нейните роби в Европа. Евро харакири ще пише в историята. Ако сме живи да я прочетем. Евро бастуни.
24
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическият ЕС задмина СССР! Ако съм на Русия,кой не плаща и му режа тръбата!!