ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора

Партията няма да е балансьор, а ще бъде водеща сила
Обновена: 4 май 2022 11:13 | 4 май 2022 10:10, Камелия Цветанова
445
ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора
Снимка: БГНЕС

ПП досега е била разглеждана като балансьор в коалицията, но сега ще поеме водещата роля като първа политическа сила, отсече в декларация от името на ПГ на партията Андрей Гюров.

Още по темата
"Живеем в най-тежките за България и Европа времена от 70 години насам. Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестоката енергийна криза. Въпросът е къде стоим и да поставам на изпитание ценността ни система. Всеки от нас днес носи огромна отговорност. Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята - дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни“, каза той.

"Ще сведем ли глава пред насилника, или ще се позиционираме като лидер на Балканите през международната общност. Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години", каза Гюров.

Според него за България в тази ситуация следва решителност.

"Досега ние от ПП бяхме разглеждани като неопитните и балансьорите. Това време свърши. Партиите от коалицията се обединиха да защитават интересите на гражданите, да спрат корупцията, да са гарант за нашата независимост, да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС", каза Гюров.

"Обръщам се към партньорите ни - оценяваме всичко, което свършихме заедно, въпреки ужасните кризи, и че бяхме задушавани от опозицията и техните токсични кадри на всички нива в държавата, ние постигнахме много", каза той.

Като примери за успехи той посочи увеличените заплати на лекари, сестри, учители, компенсациите за бизнеса за тока и газа, мораториума на цената на тока, Плана за възстановяване и устойчивост.

"Време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да не забравяме, че сме един отбор. Разчитаме на вашите силни и единни позиции", каза Гюров.

Според него от ГЕРБ и ДПС не са били градивна опозиция, а и няма да бъдат. Той ги обвини, че се опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
9
 
! Отговори
Асен преди 1 година
В ютуб има едно клипче, адаптация на песничка, която се нарича Кирил-***. Намерете я и я изслушайте . Много е готина. Пее се за два кирила два д ебила.
240
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако няма войни по света , щатите загиват , даже и те го признават , от това те съществуват , ЗАЩО ИМА И СЕГА ВОЙНИ НЕ САМО В УКРАЙНА , А В ЙЕМЕН И СИРИЯ , ГОТВИ СЕ И ВОЙНА В ТАЙЛАНД !?Защо в България няма ПРОТЕСТИ с/у тези войни ?
239
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ...,"Смърт за всички политици"-те са вече мъртви духовно,в тях е умъртвено човешкото,доблестта,достойнството,моралът.Алчният е винаги коравосърдечен.Той е користен човек-прави всичко за пари.
238
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПП : Когато свърши тази война , ще настъпи ли СВЕТОВЕН МИР ?????Защо мислите ден за ден , като ромите , егати правителството !
237
2
 
3
 
! Отговори
Христо Иванов преди 1 година
Атанас Атанасов не е джудже. Ние с него ще обявим символична война на Русия и ще сваляме руските бомбардировачи над България.
236
1
 
9
 
! Отговори
На страната преди 1 година
На дявола сте! Анатема!
235
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС" КОГАТО, НЯКОЙ МНОГО СТРАДА ОТ ГРАНДОМАНИЯ В СТИЛ ЗАВРЪНГАЧКА, РЕЗОННО СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА - ТОЗИ НЕ Е ЛИ ИЗМАМНИК?! ВЪОБЩЕ НЕ СЕ КОЛЕБАЯ - ИЗМАМНИК Е!!!
234
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ве , нещо го овъртате , не се ли рабра , че войната е м/у САЩ и РУСИЯ ..., ако не бе Украйна щеше да е Молдова или Грузия , или друга държава , търсеше се ПОВОД ЗА ВОЙНИ !
233
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** да говориш за мир с Путин като искаш да си стрнаа.
232
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе каква страна сте вие, смешковци. Няма страна за нас. Ние не сме страна в тази война. Седнете си на задните части. Никой не ви ще така наречената подкрепа, помощ и тн. Поредната излагация. Само ще бъдем обстреляни.
231
7
 
1
 
! Отговори
евроукроатлантикомец преди 1 година
ХТО НЕ СКАЧЕТ ТОТ МОСКАЛ ХТО НЕ СКАЧЕТ ТОТ МОСКАЛ МОСКОЛЯУ НА ГУЛЯКУ
230
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако обявиш война на ПП, на страната на диктатора ли си? Защото "кой не скача е червен" е много стара демократична ценност от преди 33 години.
229
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЕТЪР ГЮРОВ ДА НЕ Е БЕБЧЕ, ЧЕ НЕ ПОМНИ 1991-92, 95-96, 97-99?!! И ТАКИВА ЛИ ИЗБИРАТ В ПАРЛАМЕНТА?
228
1
 
8
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Прочетете за кръглата маса на Сесил Роудс, как иска да обедини англосаксонския свят, какви мерки са взели, как са наклонили везните за война с Германия, която тогава има процъфтяваща икономика, как Версайския Договор унизява Германия и германския народ и ги вкарва в такава криза и мизерия, че се подлъгват по на Хитлер идеите.Няма нищо случайно, има икономически и властови интереси.На запад не може да ги интересува по малко за живота на редовите украинци и руснаци.
227
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е "висота" на новговора - да въоражаваме за мир !
226
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЙ СМЕ СИ НА НАШТА, А ВИЙ НА КОЯ СТЕ, Я СИ ПРИЗНАЙТЕ!А ми нашу славну Украну, гей, гей, розвеселимо!
225
1
 
12
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Хубаво ми цитирате историята, но вие не сте я чели и анализирали а попивали каквото са ви налели.Историята я пишат победителите, това е клиширан израз, но е такъв понеже е истина.Прочетете защо се е стигнало до ПСВ и защо на Британската империя тогава им е било важно да няма съюз между континентална Европа и Русия. Вижте така кой финансира и Хитлер и Болшевиките, къде са били Троцки и Ленин преди революцията.Случващото се е кулминация от причинно следствени връзки в рамките на над 100 години
224
1
 
5
 
! Отговори
ads преди 1 година
дИКТАТУРА ПО ВАШЕ МИР ПО НАШЕ
223
2
 
9
 
! Отговори
. преди 1 година
Ами към момента като гледам сме на страната на диктатора ЕС! Дай Боже да бъдем освободени от него по един или друг начин.
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да помогнем на неофашистите от Украйна. Те са читави момчета! Хубави хора!