Крум Зарков: Всеки направи компромис, коалицията спасена на косъм

Според него вчерашното решение не е победа за никого
5 май 2022 16:13, Петя Славова
52
Крум Зарков: Всеки направи компромис, коалицията спасена на косъм
Снимка: БГНЕС

Депутатите решиха вчера, че страната ще изпратят военнотехническа помощ на Украйна. Подобно решение, според Крум Зарков, депутат от "БСП за България" не е победа за никого. По думите му, коалицията е била запазена на косъм като всеки е направил компромис.

Още по темата
Всички участници в коалицията трябва да обмислят случилото се през последния месец и да видят как, когато се зададе грешният въпрос какви тежки последствия може да има, каза той пред БНТ.

"Имаме нужда от коалиционна и обществена консолидация, вместо това се замеряме с обвинения, обезличаваме аргументите на всеки и това, което се гласува вчера в крайна сметка не променя кой знае с колко позицията, която България заема и досега.

 Вчерашното решение е, че България няма да изпраща оръжие и боеприпаси в Украйна, че България ще помага на Украйна, както го е правила досега политически и хуманитарно. Единственото нововъведение е прословутата военнотехническа помощ, която се изразява в ремонтиране евентуално на военна техника в българските заводи - евентуално и ако е възможно. Решението не задължи българското правителство да прави каквото и да е, а му даде такава възможност. Така че топката се върна там, където и е мястото, а именно в МС", категоричен е Зарков.

Според него писмото на Зеленски е абсурдна ситуация, след като един месец истерично се е настоявало за оръжие за Украйна, накрая Украйна да каже, че не е това, от което има нужда.

Зарков е на мнение, че това решение не е победа за никого от коалицията.

"Трябва да спрем да мислим за победа и надиграване, а защо коалицията беше създадена. Тя има за цел и много ясни задачи във вътрешнополитически аспект. Тази коалиция беше възможна, за да се изгради правова държава. В последните месеци допускаме да се поставят въпроси, които разделят, а не обединяват. Има много тежки въпроси, които трябва да се решат у нас, за които коалицията трябва да бъде много единна", каза той.

Според него за това, че оръжия и боеприпаси няма да се пращат на Украйна, е защитена позицията на БСП. От друга страна БСП е имала други позиции, които не са били толкова защитени.

"Всеки направи компромис. Този компромис трябва да бъде оправдан пред избирателите с много конкретни мерки, които пряко ги вълнуват", каза още той.

Все пак заяви, че е ясно, че по търговски път и чрез други държави българско оръжие стига до конфликта в Украйна - как стига и кой го доставя са въпроси, които няма да отпаднат от дневния ред, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парламента е пълен с БКП Българи тези ли искахте да ви заробватОСТАВКА ПОЗОР СТЕ
15
1
 
14
 
! Отговори
Точен преди 2 години
Дотук съм с БСП. Вече гласувам за Възраждане. "Социалистите" дадоха поза "наведен" на ФАЩ, не могат да излъжат никой нормален човек.
14
4
 
14
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
За БСП не знам дали е умряло, ама 100 процента гарантирам че ще вземе повече гласове на избори от Кирчо и Кокорчо
13
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
оставка и нови избори в името на кокала измислехте изречението ремонт навоенна техника и така удължихте агонията на правителството бсп няма да влезеповече в нс с тези компромиси които си измисляте преговори и мир това еспасението
12
1
 
23
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
КОАЛИЦИЯТА СПАСЕНА ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ. БОЖЕ СМИЛИ СЕ НАД НАС
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалицията е спасена,добре,но ще останат ли хора за управляване или ще си внесете нови....
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зарков спасихте кокала и себе си щом наричате това спасение. Попитайте електората си, чичкото и чинката на село те ще ви кажат най точно. Попитайте ги ако имате и кураж пенсионерите които още чакат реалното преизчисление на пенсиите си, попитайте и за цените на хранителните стоки , за горпивата и как се живее така, а сега ни вкарвате и във война.
9
1
 
21
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Окончателно умря
8
9
 
5
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Абе какво пишете глупости, САЩ подготвят Украйна за тази война дълго време, ние каква подготовка имаме за война, не е до правителство , не е до предпочитания , ще ти цъфнат руските танкове като почнат наред с Молдова надолу, ще ти направят страната разрушена като Украйна, нито Европа , нито НАТО ще ни помогнат, България няма подготовка за война каквато е изграждана дълго време в Украйна, всички ще емигрира те в Африка после дето пишете глупости.
7
2
 
12
 
! Отговори
име презиме фамилия преди 2 години
Крум Зарков Брюбрюнов, гусин съдия
6
1
 
13
 
! Отговори
никой преди 2 години
коалиция от крадци и престъпници. никой нот тях няма да бъде в следващия парламент
5
1
 
15
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
Страх ги е да не си изгубят заплатките, видя се колко мисмлят за хората !
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ар кръв повръща, власт не връща
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП Клекна на фашистите! На изборите няма да го забравим!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То мутрата каза ще се помирят ще видите има много за крадене и позна
1
3
 
17
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Коалицията не спасена на косъм, а за няколко милиона! Знаем ги ние тия косми.