На 70-я ден от войната: Русия тества ядрени бойни глави

Владимир Путин отправя тънко завоалирани заплахи
5 май 2022 07:46, Нели Христова
118
На 70-я ден от войната: Русия тества ядрени бойни глави
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че тества симулативни ракети с ядрени глави в западната част на страната край Калининград. Съобщението идва на 70-ия ден от военните действия на Москва.

След като изпрати войски в Украйна в края на февруари, руският президент Владимир Путин отправи тънко завоалирани заплахи, намеквайки за готовността си да разположи тактическите ядрени оръжия на Русия.

По време на военните учения в сряда в Балтийско море, разположено между страните от ЕС Полша и Литва, Русия тества симулирани „електронни изстрелвания“ на мобилни балистични ракетни системи „Искандер“ с ядрен капацитет, се казва в изявление на министерството на отбраната.

Руските сили са тествали единични и многократни удари по цели, имитиращи пускови установки на ракетни системи, летища, защитена инфраструктура, военна техника и командни пунктове на условен противник, се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
777 преди 1 година
До всички ***, които си мислят, че САЩ щели да заличат Русия от картата. Абе идиотчета, ако загърмят ядрените бомби, всичко ще бъде заличено от земята. Край с планетата земя за хиляди или милиони години, докато се зароди нов живот.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирко, от години се знае, че Искандер може да носи ядрен заряд! И че в Калининградска област има много от тези ракити! Крайно време е да кротнеш!
78
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 81. Хаха, те козарите от Авганистан ги натириха бе човек с подарък за милиарди долари оръжие. Каква суперсила с войници мигранти от Мексико и неграмотни черни.
77
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги удряме превантивно тези престъпници. Няма защо да ги чакаме Заплашват ни.
76
4
 
3
 
! Отговори
Доктор Ивъл преди 1 година
в ролята на мини ми , джуджето Хаяско Путин
75
12
 
6
 
! Отговори
Путнерчицата преди 1 година
Путнята трепери като момиченце скрит в бункера си. Скоро го чака съдбата на Садаам. Насира се само при мисълта че военната свръхсуперсила САЩ може да влезе във войната, което би означавало, че Русия няма да я има на световната карта в рамките на седмици.
74
13
 
1
 
! Отговори
linx преди 1 година
До ние къде смеЗащо не мога да разбера как тези русофили не проумяват че Путин играе в отбора на Байдън и Джонсън !! когато го разберете вече ще е твърде късно за вас ! То и сега е вече много късно !!
73
7
 
4
 
! Отговори
linx преди 1 година
До Стьопка БандераСтьопка !! Неси играйте с тези неща защото много ще патите !! Вие добре знаете че в оръжията запада е епохи преди вас и само ви чака да зглупите и ще приключи с вас !! За това съвсем сериозно не се заигравайте с атома !!
72
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако *** само посмее да използва ядрено оръжие, Русия ще бъде изтрита от картата на Земята. Смешното е, че и той, и генералите му го знаят, но се правят на големи мъжаги и дрънчат с оръжие.
71
30
 
23
 
! Отговори
Стьопка Бандера преди 1 година
Ами, каквото повикало, такова се обадило. За укрите беше най-добре да си стоят неутрални. Вместо това, водейки се по акъла на америкашките и с любезното съдействие на няколко корумпирани евреи и олигарси, решиха да стават военна територия на НАТО, с всичките негативни и опасни последствия за Русия. Виждаме резултата за укрите и за европейските страни. Ситуацията е почти идентична с тази, предхождаща Карибската криза и отново инициаторът е същият.
70
20
 
24
 
! Отговори
Кимченбездънниячувен преди 1 година
ХА ха ха ха ха ха! Много зле мазното жуже!
69
3
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ДОКАТО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИТЕ СА ВЪВ ВЛАСТА ОПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА!!!!!
68
36
 
25
 
! Отговори
ние къде сме преди 1 година
Защо да е завоалирано? Путин няма да си мери финансите със Запада, а ще води война, както реши. Западът ако искаше мир, щяха да изхвърлят Зеленски отдавна. Западът не иска мир - доказано.
67
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън незабавно да издаде заповед за бомбардиране на Мордор с всички възможни ядрени оръжия... Няма смисъл да се чака...
66
2
 
10
 
! Отговори
МНого си ... Саше преди 1 година
До Демократ Ами това си било полска земя преди няма и 100 години, даже има още поляци там...Тия черти на картата дето указват граници ги няма... Динозаврите са били върхът на еволюцията, ама един метеор ги праща в праисторията, там може и човечеството да отиде...
65
17
 
42
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
путин ще върне русия няколко века назад и нормален човек не може да си обясни защо русоПилите в България го боготворят и оправдават войната му.Може би те искат същото и за нас,само и само да сме под ботуша на диктатора,а те да са несменяемите управляващи и да ни водят към дъното на човешкото съществуване.
64
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ бутаха фитилите и сега гледат сеира на ЕС далеч отвъд океана,фон де лайнянен ще ни спаси,тази издухана лелка
63
7
 
4
 
! Отговори
Акъл требва преди 1 година
До Да Много си ... Войника затова е войник да изпълнява заповеди, иначе всички щяха да са генерали... А генералите са помислили и за загубите... И от двете страни... има генерали и войници...
62
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега може да видите ,как се е разрастнала ВСВ. 2ма глупациии лудиии с много власт ... почват да грабят територии... света неможе да ги спре със заплахи ... после решават да се сбивт помежду си ... и около тях всичко заминава. Че и дсен единия луд вече е налице реши да граби територии.. чакаме другия голям луд .
61
2
 
4
 
! Отговори
А можно преди 1 година
До ДЕД МОРОЗ........Бъило,что дед Мороз покушал ети подарки!