От партията на Путин: Русия ще остане завинаги в Южна Украйна

Ще развиваме тази богата област, заяви депутатът Андрей Турчак
6 май 2022 19:50, Анисия Иванова
614
От партията на Путин: Русия ще остане завинаги в Южна Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Русия ще остане завинаги в Херсонска област, заяви днес високопоставен руски депутат при посещение в окупирания от страната му южен украински регион, граничещ с Кримския полуостров, предаде ТАСС.

Андрей Турчак, първи заместник-председател на Съвета на Федерацията - горната камара на руския парламент, и секретар на Генералния съвет на управляващата партия "Единна Русия", говори след среща с назначения от Русия ръководител на администрацията на Херсонска област Владимир Салдо.

"Искам отново да кажа - Русия ще остане тук завинаги. Не трябва да има никакви съмнения в това. Няма да има никакво връщане в миналото", подчерта Турчак, цитиран от пресслужбата на "Единна Русия".

"Ще живеем заедно, ще развиваме тази богата област, богата с историческото си наследство, със своите хора, които живеят тук", добави той.

Това е първият път, когато високопоставен представител на Русия обявява, че тя не възнамерява да се изтегля от украинските територии, превзети от руската армия от началото на войната на 24 февруари, отбелязва Франс прес. Досега Русия твърдеше, че основните цели на нейната "специална военна операция" в Украйна са да демилитаризацията и "денафикацията" на съседната страна.

Херсон, близо до анексирания от Русия Крим, засега е единственият голям украински град, превзет от руските сили - на 3 март, посочва АФП.

В Херсон скоро ще бъде открит руски център за предоставяне на хуманитарна помощ, съобщи Турчак, цитиран от ТАСС.

Високопоставеният руски депутат посети града заедно с Денис Пушилин, ръководителя на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна т. нар. Донецка народна република (ДНР).

Пушилин обяви, че деветима украински моряци, които са били държани в плен в Мариупол от "украински националисти" и впоследствие са били освободени от силите на Русия и ДНР, са се върнали в Херсон днес.

По случай наближаващия Ден на победата, 9 май, руската делегация положи цветя на военни паметници в окупирания южен украински град. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
10
 
2
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
Защо само в Южна Украйна.Давайте момчета ,можете повече
482
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ми точно като Окупирания западен бряг на Палестина. Израел проведе военна акция за прочистване от воените вракции на Хамас в Палестина и.. остана завинаги там. Затова и се нарича "Окупирания" западен бряг. Руснаците както винаги не измислят нищо ново, само копират.
481
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отидеш при азовците барабар...
480
1
 
6
 
! Отговори
4 преди 2 години
Ако всеки иска това, което е владял някога, светът вечно ще е във война!
479
7
 
11
 
! Отговори
АЗОВЦИТЕ СА ГЕРОИ преди 2 години
НЕ СЪМ УБЕДЕН , ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СПОСОБНИ НА ТАКЪВ НАЦИОНАЛЕН ПОДВИГ!!!!.....РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА РОБИЯ , СМАЗА И ЗАЛИЧИ НАШЕТО НАЦИОНАЛНО БЪЛГАРСКО ДОСТОЙНСТВО И ВОЛЯ ЗА БОРБА!----/500-г , ПОД ВЛАСТТА НА СУЛТАНА , НИЩО НЕ СА ПРЕД ------50-г. руско-комунистическо робство.../
478
6
 
9
 
! Отговори
ВСЕКИ МЪРТАВ РУСНАК преди 2 години
....Е РАДОСТ И ГАРАНЦИЯ ЗА ЩАСТЛИВО И СВОБОДНО БЪДЕЩЕ НА МОИТЕ ДЕЦА В ЕВРОПА!...СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!
477
4
 
11
 
! Отговори
Голям майтап преди 2 години
Всички руски симпатизанти в българските вестници живеят в НАТОвски държави!
476
14
 
8
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ преди 2 години
Да за съжаление загиват руснаци от двете страни на барикадата. Това е гражданска война. Там всички са руси. Това го направиха сатанистите от гн.усен краваристан. Русия винаги е плащала висока цена защото е трън в очите на хом.осексуалния свят. Но никога не е губила война, никога. А *** от сащ ги е шубе да се намесят ....щото са много ,,силни,, , ужким. Русия е сама срещу целия свят ама краваристан са се усрали от страх , да не вземат да изчезнат от картата на света заедно с вас ши.баните в
475
5
 
11
 
! Отговори
СМЕХ..може , може... преди 2 години
Много руски войници вече останаха завинаги в Украйна .....ДАЖЕ И КРЪСТОВЕТЕ ИМ ГИ НЕМА...!!!!!!....МОЖЕ И ОЩЕ ,БЕ......УКРАИНСКАТА ЗЕМЯ ТРЕБВА ДА СЕ НАТОРЯВА...!
474
5
 
17
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Една Финландия пра руснаците сама през 1939 година,че една Украйна ли няма да го направи?10 години не можаха да победят Афганистан,в две войни Чечня,че трябваше Путин да утрепе Ахмат Кадиров и да купи сина му.Без подкрепа от други държави,Русия е обречена.
473
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ ПОДАРИ СЕВЕРНА ДОБРУДЖА НА РУМЪНИЯ, БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ НА ГЪРЦИЯ, ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ НА СЪРБИЯ,А БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ ПРЕВЪРНА ВЪВ ФРАНКЕНЩАЙНА ФИРОМСКИ БЮРМИСТАН И СЪЗДАДЕ МАКЕДОНСКАТА ШЛЬОКАВИЦА,НАРЕЧЕНА ЕЗИК! ВСЕКИ,КОЙТО ПОДКРЕПЯ РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД И ЗЕМИ!
472
4
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Е , ...ЗНАЧИ ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ ИМ ПУСКАТ КРЪВЧИЦА НА *** ....! ВОЙНАТА У СИРИЯ ПРОДЪЛЖИ , ЦЕЛИ 8-г...РУСКО-УКРАИНСКАТА МОЖЕ ДА КАРА И ДО 10-г....! АМЕРИКА ИМА ПАРИ, КАТА ШУМАТА У ГОРАТА....А И ПАЗАРА НА ОРЪЖИЯ ЩЕ ВЪРВИ , КАТО ТОПЪЛ ХЛЕБ...!
471
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще останат завинаги костите на руските войници
470
6
 
6
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ преди 2 години
Войната срещу япония завършва пат. Няма победител Защото руската армия се намира в европейската част по това време.. Няма окупация от никой. За сметка на това през ВОВ. Русия разбива квантунската армия и става Господар на курилските острови южно от Сахалин. Та така с антируската пропаганда.
469
6
 
6
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Щом си е тяхно ще си го вземат и живеят там много ясно, така трябва да е.
468
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Херсон 1778 и Одеса 1742 са основани от Екатерина 2 през , Мариупол 1778, така че те са си руски градове
467
5
 
9
 
! Отговори
Японците преди 2 години
победили руснаците през 1905 сигурно са били гейове и наркомани, конниците на генерал Колев през 1916 - нацисти, а Османската империя през 1856 - фашистка държава...
466
5
 
14
 
! Отговори
Интересно защо преди 2 години
има минуси под постовете за войните, изгубени от Русия...Май познаваме историята само когато ни изнася...
465
6
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Те вече мнозина останаха там завинаги !
464
11
 
16
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
Ще останете завинаги да, защото живи няма да се върнете. Смърт за агресора, слава на героите!