"Газпром": Руските санкции забраняват транзита на газ през Полша

Полската страна многократно е нарушавала правата на дружеството като акционер в EuRoPol GAZ
Обновена: 12 май 2022 20:38 | 12 май 2022 20:20, Йоана Цонева
26
"Газпром": Руските санкции забраняват транзита на газ през Полша
Снимка: БГНЕС

Руските санкции, наложени на редица чуждестранни енергийни компании, забраняват на Газпром да използва газопровода, собственост на EuRoPol GAZ (съвместно предприятие между Газпром и полската PGNiG, която е собственик на полския участък на газопровода Ямал-Европа), за да изпомпва руски газ през Полша, заяви говорителят на холдинга Сергей Куприянов.

Още по темата
"Наложена е забрана за транзакции и плащания в полза на санкционирани лица, по-специално за Газпром това означава забрана за използване на газопровода GAZ, собственост на EuRoPol, за пренос на руски газ през Полша", каза той, предаде ТАСС.

Полската страна вече неколкократно е нарушавала правата на Газпром като акционер в EuRoPol GAZ, а в края на април включи руската компания в списъка със санкции, блокирайки възможността ѝ да упражнява права върху акции и други ценни книжа в съвместното предприятие и да получава дивиденти, каза Куприянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Газпром да спре всякакви доставки за Европа и да се извинят за неудобствата. Време е да се притиснат всички евроииоти, дето си мислят, че са хванали рогатия за шлифера. Време е да минем на просто газ от просто Киро-2танкера вместо 10 за месец. Време е да видим откъде изгрява Слънцето.
21
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая пак ще му ядат тръбата на дядя ви Вова и ще му благодарят. Обикновено всичко свършва така.
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на поляците, а ние какво имаме от нашата тръба? Само дългове за обикновените хора. Нищо!
19
12
 
18
 
! Отговори
Шуменски преди 1 година
Крайно време е войнствените поляци да мирясат.Писна ми да им слушам какви големи тарикати са.
18
14
 
8
 
! Отговори
niki преди 1 година
Путин и неговата титанична мисъл - нека се застрелям и в другия крак и да видим как ще им е на лошите западняци.
17
8
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Сега ще си изпомпват газ от осмърделите полски ***, които са обект на интензивни вълнения.. Западни..
16
7
 
8
 
! Отговори
От 2 преди 1 година
До Анонимен 7Пише се винаги едно, а излиза друго. Мисля, че Полша е готова да жертва едни пари (майната и на тръбата) за да си прибере Лвов! Територия за стотинки (без да те закачат) си е +. Немците ще Пуснат СП2, защото няма кой да замести руснаците като количество. А БГ (вече) + Полша ще лапнат излишака на американците! Укрите, понеже няма да вземат и 2 лв. от транзита, ще клекнат хептен. Гърците, колкото да имат за узо ще продават. + И Ердо (ще се кротне). Сега уж е ТУЗ!Ще видим)
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намеренията на Полша за сериозно териториално разширяване не са отсега. Но конкретно преди няколко дена по повод на някакъв важен празник официално обявиха как някой си техен княз бил княз на Киев,на Смоленск и куп други области.Оствяме настрана, че Полша като самостоятелна дъжава е съществувала твърде за малко и още, че в резултат на победата на СССР към нейната територия се прибавят земи колкото една трета днешна Германия.Точто тези земи западногерманците са наричали Източна Г-я, а ГДР -Средна
14
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западната пропаганда говори за Русия та Русия. Тук е моментът да попитам защо си мълчат за намеренията на Полша да присъедини западни части на У-край-на??????
13
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До11 България мрази Русия Нaгли окрайнций спрете да говорите от името на България.
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще си купува Полша газ от Гемания, като Украйна врътна вече едно от трите кранчета за Германия и притокът на газ намаля с 25%. А Германия няма нито достатъчно резерви нито терминали за втечнен газ. Ако украинците врътнат и другите две кранчета, за германците отстава да пуснат Северен поток 2, който беше построен именно заради наглостта на Украйна.
11
53
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 година
Само българският крепостен селянин-путинофил може да вярва, че без руски газ Европа била обречена. Има МНОГО, повтарям МНОГО и потретвам специално за путинофилската безмозъчна *** - МНОГО алтернативни източници, готови да ни продават на цена дори по-ниска от руската! И това е изключителен шанс Европа да стане енерго-НЕзависима от мужиците! Руската империя на злото без най-големият си пазар - Европа обаче е наистина обречена!
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А имаме полза от турски поток мъжа на Севда личния пиар на сикаджията от Банкя получи за подарък джип .
9
34
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България веднага да спре турски поток и без това нямаме никаква полза от него..Путиниста Бойко така наля в него 3,5млд лева от джоба на бедния българин за да храни московските сатрапи.
8
13
 
18
 
! Отговори
Редник преди 1 година
5 не се плаши драги/а ... атомна война няма да има!!!, виж Влади може да ги изшиба с една бомба.... за разбуждане на вниманието!!!
7
23
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, може би ще излезе както казваш. Ние в България най-малко за Полша трябва да се притесняваме, защото след като Газпром й спира газа от изток, тя ще си купува пак руски газ, но от Германия. Ние да му мислим с продажник като Про100Киро.
6
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек поляците са национализирали дела на Газпром и сега цялото дружество в Полша е тяхно.Е как очакват Газпром да им дава газ,и него ли да вземат.Ако украинците решат да отклонят газ натам,много е вероятно руснаците да спрат кранчето и никой никъде няма да има какво да пренасочва
5
13
 
31
 
! Отговори
Луната преди 1 година
Тук вече се чува вой на западния край...че Фон д лайън и музарветски са велики!!! Ситуацията е изуй бельото!!!!
4
6
 
24
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Май остана един северен и един турски поток, ..не че в очертаващата се ядрена война имат значение..)))
3
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските санкции са наложени на редица чуждестранни енергийни компании, а вие тук споменавате само Полша. Трябваше да започнете с главните санкционирани Пиндостан, Наглобритания, Сингапур, ФРГ, Франция и други еесовски жендъри.