Кирил Петков: Русия опитва да даде пример с България

Премиерът говори пред Ню Йорк Таймс за решенията на правителството
12 май 2022 16:30, Росен Стойчев
123
Кирил Петков: Русия опитва да даде пример с България
Снимка: БГНЕС

Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме голяма изненада за тях и те не разбират какво става. Това обяви българският премиер Кирил Петков пред Ню Йорк Таймс.

Премиерът говори в голям материал на изданието.

Още по темата
Той разглежда как България, страна считана за много близка до Русия, показа изненадващо решителни позиции през последните седмици.

"Щом страната с най-нисък БВП в ЕС и която е много зависима от Русия може да си позволи да се противопостави на Путин, то всеки би трябвало да го направи. Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискреидитира нашето управление", заяви Петков.

Българският премиер обяснява, че руското правителство се опитва да даде пример с неговата страна. Той смята, че се прави опит за скок на цените на енергията, което да доведе до смяна на правителството.

"За нас "Газпром" е в миналото. Мисля, че това беше проигран руски опит, защото така подтикнаха балкански държави, които нормално има много противоречия, да започнат съвместни действия за противодействие на подобни решения. Това ми дава надежда, че това решение ще има обратен ефект. Ние сме на път да си гарантираме алтернативни доставки от Азербайджан, както и доставки през терминали в Гърция", заяви българският вицепремиер Асен Василев.

Изданието се позовава и на поведението на руския посланик в страната Елеонора Митрофанова, която излезе с редица противоречиви изказвания, припомняйки традиционното партньорство между двете държави. Експертът Даниела Колева признава, че българите изпитват голяма признателност към Русия и че в продължение на десетилетия страната е успяла да изгради невероятен имидж пред тях, но че сега се наблюдава промяна в нагласите на голяма част от жителите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Грета Гриндър преди 1 година
Демокрацията е диктат на глупостта, всеки с равен глас, значи това какво е , нали тази система пропагандира, че не сме равни и всеки има право да мръдне напред според възможностите си с акъла си, накрая те приравняват, това е като валяк за гражданското национално ай кю, затова изчезваме като нация, тези глобалисти са тотални итиоди с прекалено силни технологии, измислени и открити от хора с истинско христянско мислене, каквото отричат в момента, самозабравянето им обаче ние да го плащаме ?!
92
0
 
8
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Време е да си ходиш Кирчо. Заблуждаваш хората.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама ние за всичко сме все за пример. Нямало е, няма, и няма да има като нас: С най-много мал.о,умници богаташи и милионери на глава от населението.
90
7
 
0
 
! Отговори
едеоти преди 1 година
След като е премиер избран с демократични избори нормално е да говори от името на всички!А русофилите са около десетина процента,не повече!
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слуги на сащ и Украйна ,вероятно няма да искарат много на власт ,заради милите им украици че паднат
88
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите не разбраха едно нещо: Русия продава евтина газ, но ви взема :Свободата. Слага контрол (меси се )в : съдебната с-***, правителството, законодателството, корумпира на всички нива в държавата. На вас обаче, които сте възпитавани по време на тоталитаризма, ценности като свобода и демокрация ви изглеждат абстрактни....вие си искате евтината газ, Бойко, и сте готови да продължите да бъдете с робски манталитет и да наведете глава пред диктатора Путин. Връщате България с половин век назад!
87
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сборището на Възраждането ли е тука по постовете ви познавам минавам да напиша Адмирации за Петков
86
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Петков железен си
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
някакви мании за величие го гонят тоя , той заповявал сега говори от наше име отивай си в Канада
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро ти да не си бадерист , щото Канадското правителство на трюдо е
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей *** какви небивалици говориш че и от наше име Ти сам като като слуга изпълняваш всички поръчки на козяк не мешай тук страната и българите . Чака те затвор
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не ти се качва асансьора до горния етаж киро, то бива бива, ама твоето на нищо не прилича.щом си отвориш устата само бисери ръсиш.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСветът не знае къде е България и че ти изобщо съществуваш!!!
80
3
 
13
 
! Отговори
Теодор преди 1 година
"За Нас" кои сте Вие? От името на народа ли говориш или приказваш, това което ти се налага?
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, що ме спреш и нефта? Ще ги изненадаш още повече!!! Какви са тия неща с ветото сега, избора е цивилизационен нали? После може да се откажеш от всички заплати и питай в Канада дали може да забравят за онзи отказ
78
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро избираем си защо си се заблудил Как може европейските държави да купуват от Русия а ти без да се интересуваш от бизнесът от българите еднолично да ни Фалираш ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ОСТАВКА
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия винаги е залагала на куц кон -Сърбия. Ако беше залагала на нас щеше да спечели много повече.
76
1
 
5
 
! Отговори
до МайМуната преди 1 година
Малко е! Блъскането трябва да е до припадък, но и това ще стане.
75
11
 
6
 
! Отговори
EMIGRANT преди 1 година
бРАВО кИРЕ!!нА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ!!рАЗГОНИ ИМ ФАМИЛИИТЕ НА РАШИСТИТЕ!!ХЕЛЕ АКО ИЗГОНИШ РАШИСТКАТА ПОСЛАНИЧКА,ЩЕ ТИ ПУСНА 2 БЮЛЕТИНИ С КЕФ,ТЪЙ ДА ЗНАЕШ!!
74
7
 
19
 
! Отговори
П.к-пкп преди 1 година
Просто Киро ли си *** /проста канадска па/ ли си не те знам ама такова безхаберия като при вас не е било никога. И изведнъж и наличните при свършиха,всяка седмица теглите нови кредити, посредници си намества те на всякъде,родата намества те на хубави постове. Абе *** това ли ви е новия морал? Такъв упадък в тази държава не е имало май. Какъв Харвард кви 100 марки. Нищо от обещаното не сте направили. Само продажба на национален и терес!!!