Русия дърпа шалтера на тока за Финландия от утре

Финландия ще компенсира с доставки от Швеция
13 май 2022 21:54, Александър Попов
137
Русия дърпа шалтера на тока за Финландия от утре
Снимка: Pixabay

Русия ще преустанови този уикенд доставките на електроенергия за Финландия, съобщи днес доставчикът. Съобщението дойде на фона на нарасналото напрежение около кандидатурата на Хелзинки за членство в НАТО на фона на военната кампания на Москва в Украйна.

"Принудени сме да преустановим вноса на електроенергия от 14 май", заяви РАО Нордик, дъщерно дружество на руския държавен енергиен холдинг Интер РАО. "РАО Нордик не е в състояние да извършва плащания за внесената от Русия електроенергия".

Финландската електроразпределителна компания Fingrid успокои, че недостигът на електроенергия ще бъде компенсиран чрез доставки от Швеция и увеличаване на собственото производство и не се очаква недостиг на електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: токРусияФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До АнонименАми те фините имат много хартия и ще си печатат !! Лощото е че рублите се печатат от рециклирана тоалетна хартия но се оказва че в Русия не ползват тоалетна хартия и за това ще им е по трудно !!
111
0
 
0
 
! Отговори
linx преди 1 година
До АнонименВ Русия само на малко места плзват ток !!Само по големите градове !! От Урал на изток попадаш в средновековието там и за клзет не са чули още !!
110
0
 
0
 
! Отговори
linx преди 1 година
До ЗидаряЗидаря !! Ти ходил ли си някога в Европа ? Аз съм ходил навсякъде из нея !!Отиди в Европа и после отиди в Русия и ще добиеш представа кой колко е прогнил !!
109
0
 
0
 
! Отговори
linx преди 1 година
До АнонименАнонимчо !! Последното и най важно нещо което ще направи твоята Россия е да си дръпне сама шалтера и да изгасне веднъж за винаги !! За сега още се затъмнява но скоро ще спре да мъждука !! Време е сами вече да си дръпнете шалтера !! По малко ще ви боли от колкото други да ви го дръпнат !!
108
0
 
1
 
! Отговори
Аз казах преди 1 година
Тия диваци сами се санкциониратДобилизим някакъв
107
1
 
1
 
! Отговори
Зидаря преди 1 година
Прогнилата Европа издигала желязна завеса. Че това е добър развой на нещата за Русия. Джендърнята ще си седи на запад от новата завеса и ще *** за спазването на ценностите на 34-ия пол, а черният американец Лойд ще управлява европейските слуги. Китай и Индия ще купуват руски ресурси - всичко е точно.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърпат дявола за рогата. При предната война с Русия загубиха половината си територия, след още една война ще ги има само в историческите справки! Менюто на Нокиа да не стане само на руски.
105
3
 
5
 
! Отговори
Pesho преди 1 година
Въй сеа кво ша праят финландците? На свещи и барбекюта на дървени въглища. Тоя мач сме го гледали вече при жан виденофф. Ама кофти за русняците, че няма какво да сложат на барбекюто. То не, че до сега са имали де. Ама одеколон "Тройной" и самогон си имат, та да не разсъждават много много.
104
12
 
10
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
Железобетонна завеса за лилипутинска руша! Ето така се прави - като ФИНЛАНДИЯ. Не тука да се напиняме да се харесаме на този дребен авторитарист и потисник. Руски флагове над Крим, Украйна щяла за загуби войната, бля бля бля. А сега какво!?!?!? Тотална изолация на москвича управляван от лилипутин. Ако се смени шофьора ще си помислим (пиша в мн.ч. защото се чувствам част от свободния западен свят, където повечето нормални хора мислят като мен).
103
8
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Фини късайте с ***.
102
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще загуби пари и от ток. В момента тока е скъп и ще ги заболи и от тази загуба. Фалита е близо.
101
0
 
5
 
! Отговори
Гарга рошава преди 1 година
Днес.бг кой политик или коя писарка от вас ми изтри коментар? *** !
100
12
 
12
 
! Отговори
Марионетка преди 1 година
Финландия и те , а бяхте с Швеция и Норвегия по умни !!, сега една ограничена и нелепа женица (ф- лайън) изпълнява заповед на сащ и ето резултат!!!
99
13
 
22
 
! Отговори
хахахааа преди 1 година
русия се самоизолира
98
18
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сега ще чакат нато да им пуска тока кога глава има да пати нищо непомага
97
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секват парите за фашистка Русия... и от Финландия.
96
13
 
24
 
! Отговори
1 преди 1 година
Не се страхувайте другари финландци,ако трябва наш киро,с кофи ще ви снабди с ток
95
11
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Това си е руско-финландска война, но с други средства, не както през 1939. Финландия ще се справи.
94
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заминава си и финландията
93
18
 
27
 
! Отговори
Star преди 1 година
Никоя държава не е изчезнала от картата за това че са и спрели тока.Но много са изчезналите държави след руско ,,освобождение''.В това число и България за кратко време.Единствено заветът на българските възрожденци спаси България тогава.После за нападенито от Русия няма да коментирам,който си е прочел историята знае всичко.А който не знае,плещи глупости.