Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чий го дирят Нато до Русия, що не ходят в Африка и Азия? Накрая, някой ще пусне атома, ама ще ви питам, Джо Байдън ли ще ви спаси?
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
споко,всичко върви по план,редуциране на човешката популация до 90 % краен срок 2029г.
45
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този министър се заканва на Швеция и Финландия,нещо забравя за великата британска армия, която по договор със скандинавците се задължава да ги брани от източните
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кажете ми какво правят Нато? На дороге в сторону Выборга (граница с Финляндией) были замечены Искандеры и военная техника. Като Финландия не е членка, още миналата седмица, колона от танкове ги настаниха там.
43
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин, пак е препълнил пaмперса... Ха-ха-ха!
42
7
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
к'во, и тях ли ще "освободят" за 72 часа? СМЯХ
41
6
 
8
 
! Отговори
ядрен гном преди 1 година
Буратино,дори представа си нямаш какво ви чака.
40
10
 
25
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
На руските фашисти трвнва да им е ясно , че скоро и Молдова и Грузия и Азербейджам ще в лазат в отбранителния съюз - НАТО.Всиички малки държави ги е страх от лъжите на големия кремълски Жужак.
39
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха, ха втората по сила армия в света се плаши от финландци и шведи, ха, ха,ха!
38
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е спряла производството на танкове защото липсват лагери които се внасят от... Финландия.
37
3
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
В Нато или не, нищо не може да промени факта, че са съседни държави, и ако стане конфликт те ще са първи на топа на устата. Изобщо мисленето, че има Нато и не-нато предполага разделение. Защо не се мили как например и Русия да стане член на Нато и цялата тая драма да спре?
36
8
 
18
 
! Отговори
Грузия и Армения преди 1 година
Грузия и Армения също искат членство в НАТО. Да им е честито на кремлинските xoбити.
35
9
 
23
 
! Отговори
руска преди 1 година
русия фалира, руснаците затъпяват, копейкин и сие го сърби отзад. Страшна работа ти казвам.
34
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия работи дето ги правихте във Финландия, Полша и сега в Украйна, рано или късно се връщат. След тая война, повече няма да има Русия.
33
7
 
18
 
! Отговори
Водкаджийски цирк преди 1 година
Оф, аре вече малко по-сериозно. Няма ли един кадърен руски политик или всичките са вече тотално превъртели водомера? Що за смехотворни изказвания? Какви последици ще има още, освен че вкараха целия свят в криза? Още военни настъпления на север с тоалетни чинии? Не мислА. Или пък може и на това да са способни, знае ли човек.
32
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТоНай-великият бизнес на Америка е, че изнася инфлацията си зад граница :))) За това сега плаща ЕС. ))) Та в името на демокрацията, за да живее бай Жон кат пич, ) ще плащаме яко.
31
8
 
16
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Правиш всичко правилно, ако висши кремълски функционери са против :)
30
6
 
20
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс... А, то и за там имахте по някоя операцийка предвид?
29
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори фюрерът някога търсеше съюзници, а тия се взеха за пъпа на света?!!! Зъбят се на всеки. Това не им харесвало, онова не им харесвало и си мислят, че всички държави ще се съобразяват с тях, щото правели велики паради и дрънкали оръжие. Дрънкат им империалистически глави на кухо. Неспасяеми са!
28
9
 
14
 
! Отговори
редник преди 1 година
Рябков не нападнеш ли си страхливец , така излиза след изказването ти. И границата вече я пази , защото си оголил пограничните гарнизони и почнели да трещи с марш на скок от 1000 км. ще се изложиш.