Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така само потвърждава, че решението на Финландия и Швеция е единственото правилно, ако искат да продължат да съществуват като суверенни държави. Де факто руския заместник министър казва, че Русия ще ескалира военното напрежение. Следователно тези страни са по-добре защитенив НАТО. :))) Абе всички ли руски дипломати са били двойкари в училище или само тия по най-високите етажи?
14
10
 
45
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Русия не е в състояние да поучава независими държави като Швеция, Финландия и която и да е друга държава какво е най-добре за тяхната сигурност! Русия по-добре да си гледа своята сигурност, че като гледам се саморазрушава! По скоро НАТО би помогнало на Русия да се съхрани, но тя няма да се откаже от самоубийствените си мисли и намерения! Защо Русия нападна Украйна на първо време?Украйна никога не е искала да влиза в НАТО, а само в ЕС! Впрочем, това съвпада напълно с исканията на Сърбия!
13
9
 
49
 
! Отговори
Виготура преди 2 месеца
Русия ще накара цяла Европа да влезе в НАТО. Бахтиии и успешната им стратегия
12
10
 
60
 
! Отговори
Москвичи преди 2 месеца
Представям си как рашистите нахлуват в Швеция и Финландия с новите си безаналогови москвичи.
11
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този няма да влиза в НАТО, онзи също, другите които са след 1997г.да излязат от него..?? НАТО независима организация ли е или под руска опека. Баасиии нагляритее.
10
10
 
49
 
! Отговори
Дългосрочни? преди 2 месеца
Тоя побелял дядо за какви дългосрочни последици говори? Той краткосрочен план трябва да си напечата некролога. Също и Путин ,че рака му вече трудно се прикрива.
9
5
 
14
 
! Отговори
Румен преди 2 месеца
Браво Рябков не се примирявай , а нападай , нападай. Ние в България в това те съветваме. Още това лято. В противен случай ти трябва да охраняваш тая граница ЯКО. Защото знаеш ли какво може да ти се случи?
8
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
скоро ще молите Европа болни изперкали алкохолици, след 2-3 години ще сте на нивото при Елцин:)
7
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в масква можете само да се наа кате, но не можете да промените нищо.
6
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко жалко, че Кенеди и Хрусчов са имали в пъти повече акъл от Путин и байдън.Свидетели сме на втора среия на "карибската криза', но с далеч по-*** ръководители, които ни водят към термоядрена катастрофа, от която няма да зилезем живи.
5
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В русия имам чувството, че хората масово имат проблеми с психиката и висшите когнитивни функции. Казано на по-разбираем език - мисълта не върви гладко, даже хич не върви.
4
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Войнолюбци...настроени да се карат с всеки...заради посттравматичен синдром от ВСВ...Отвсякъде болни....
3
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ка стана бе Рябков, Мяков и та далее? Нали беше казал "Убирайте свои манатки" , а каква стана тя.Сега вие ще си събирате парцалите и с бяг ще се изнесете от Украйна.Нещастници!
2
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин сам провокира Швеция и Финландия като нападна Украйна! Другото е шепот на квартална клюкарка.
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Болни мозъци!