Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност

Без ядрени оръжия или обща мобилизация Русия няма шанс да спечели
21 май 2022 20:32, Анисия Иванова
697
Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност
Снимка: БГНЕС

Висшите служители по сигурността на Владимир Путин разбират, че войната в Украйна е "загубена" и че превратът вече е реална възможност.

Това прогнозира пред "Дейли мейл" българският експерт по Русия Христо Грозев. Той смята, че елитите в ГРУ и ФСБ са най-вероятните, които ще се опитат да свалят Путин, тъй като знаят истината за случващото се на място.

И тези елити вече търсят начини да изнесат парите и семействата си от страната в очакване на падането на Путин, твърди Грозев.

Пред Радио Свобода на въпроса какво може да предизвика преврат, Грозев заяви, че моментът може да настъпи, ако или когато Путин нареди на генералите си да извършат ядрен удар. Ако Путин реши да даде заповед за използване на ядрени оръжия, той трябва да е сигурен, че всички по веригата ще изпълнят тази заповед, каза той.

"Ако някой не я изпълни, това ще бъде сигнал за неподчинение. И може би дори физическа смърт на Путин. Докато не е сигурен, че всички ще го изпълнят, той няма да даде тази заповед. Грозев смята, че подобни страхове пречат на Путин да даде заповед за обща мобилизация на руските въоръжени сили и населението.

Такава заповед би му позволила да увеличи значително числеността на войските в Украйна, което може би би променило хода на войната в негова полза.

Според Грозев обаче заповедта би предизвикала и "социален взрив" сред обикновените руснаци, тъй като би означавала признаване на провала на "специалната военна операция", която досега Путин представя като огромен успех.

Без да прибегне до ядрени оръжия или до обща мобилизация, Русия няма почти никакъв шанс да спечели войната, твърди българинът. "Елитът в службите за сигурност разбира това, и затова е най-вероятно да се опита да свали лидера си", добавя той.

Грозев също така заяви, че полетите на министерството на отбраната до предполагаемия команден и контролен бункер край Уфа - на 725 мили източно от Москва - са намалели от началото на войната.

"Тези полети за елита, които регистрирахме преди месец, сега не са толкова интензивни", казва той.

Грозев заяви, че високопоставени фигури във ФСБ - основната руска агенция за вътрешна сигурност, и в дирекцията за военно разузнаване - ГРУ, се подготвят за времето след Путин. Интелектуалната част на ГРУ, тези, които разполагат с "пълна информация", разбират в какво блато е попаднал Путин", каза той.

"А също и елитът на ФСБ, който знае конкретния брой на жертвите сред руските войски, и разбира, че майките, съпругите, сестрите на загиналите или изчезналите руски войници не спират да задават въпроси. Те знаят, че тази ситуация в крайна сметка ще излезе извън контрол.

Това са онези части от силите за сигурност, които знаят опасностите за режима, и самите те сега подготвят своето бъдеще. Някои от тях търсят възможност да изведат семействата си от Русия, всички търсят начини да прехвърлят натрупаните пари (в много случаи пари от корупция) в долари и евро. Това вече е своеобразно предателство от страна на тези хора, защото те не следват идеологическите заповеди на Кремъл, а се подготвят за една алтернативна реалност", смята още експертът. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата съборила долара. Бахаха най-новия виц за днес..
464
20
 
33
 
! Отговори
ЛДНР преди 1 година
Бивша Окраина умря. Освободените градове никога няма да бъдат под фашистки и нацистки диктат отново. Изме.т.та нацистка, която безславно и безчестно се предаде, цялата терористична па.п.лач избила хиляди цивилни руски хора, таврийски българи в Мариупол, този отп.адък криещ се в "Азовсталь" е фашизъм в чист вид. И този фашизъм е създаден, въоръжен и подкрепян от ЕС и ФАЩ.... За наша сметка, ние плащаме цената, милиарди за смърт и оръжие. За добър живот, за децата ни, за здраве, няма,.....низост.
463
14
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Жалко че нямаме сухопътна граница с русия, за да може по-лесно да ни анексира. Още Тодор Живков казваше, че това е най-голямото проклятие над България.
462
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
платените пропагандатори са само пропагандатори , отдавна знаеме кой си и кой те финасира атлнтическият съвет и сорос .
461
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Ристьо разбира от военно дело колкото аз - от Ветхия завет! РУСИЯ НЯМА ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ГЪРЧЕЩАТА СЕ УКРАЙНА! Най-малкото, защото е до тях, а те си изпатиха много от украинския Чернобил! И най-много защото все още казват "наши украинские братья"!Подават сигнал на Пентагона, че една ядрена ракета да излети срещу Русия, ще доставят до градинката в Петоъгълника 100 Кт със скорост 26 Мот подлодка, гмурнала се на 1000 м в Атлантика! Войната зависи от военните, а не отполитиците!
460
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският *** Грозев всичко знае за руските спец служби, ти да видиш. Путин през ден го оперират, през седмица го чакат да мре. Иска ви се, сатанисти.
459
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните, транскрибирани в бг текст ,мокри сънища на поредния "правилно ориентиран" бг дупедайчо , който се мъчи да оправдае грешните сребърници с дрънкане на джендъроугодни небивалици ! Гьобелсовата пропаганда е в пълен ход ,но и тя няма да спаси отиващата си Окрайна ! Назоваването на черното - бяло е основна черта на демократичните ни ваксаджии , които се надяват с това си подмазвачество да ги приемат на страната на пастирите , но уви - ще си останат mъnu ,наивни ,размечтани 0фци ...
458
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един краварски клифук,голям спец !!! Абе аланкооолу рублата е на върха ,а Русия трупа огромни печалби ,я си извади празната глава от дирника!!!
457
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 507--------Това с пуканките е лоша идея - ще те хване такава констипация, чеще трябват специални процедури, но може би ги харесваш!
456
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 2г в медиите се напълни с разни "експерти" по заразни болести. Всеки ден излизаше все по-нов и по-модерен експерт да ни убеждава как "сите че умрем" ако не се набодем. Започна война и половината се оказаха експерти и по военно дело, а вместо другата половина се появиха нечувани и невиждани досега гурута на военното дело. Всеки ден излиза някой нов, дето всичко знае и все дава акъл. Предричат, пророкуват, предсказват. Все виждат в бъдещето, все знаят тайните цели на тоя и оня! От де бе?
455
5
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
А ще вкара ли във войната страхотния Москвич 412?
454
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз слушам генерал-майор Конашенков, а не някакъв никаквик, дошъл от нищото, който ме занимава с мечтите си! С какви очи ще гледа хората утре, когато ВСУ ще бъдат унищожени, а част от тях ще се предадат и ще живеят? Русия бие по техника, складове и жива сила с високоточно оръжие, а вече ще вкара в бой и страховития танк Т-90 "Прорыв", "Терминатор 2" и термобарично оръжие - ТОЗ-1 и ТОЗ-2! А, с удоволствие слушам израелския анализатор Яков Кедми! Но върхът е "Бесогонъ" на великия Никита Михалков!
453
10
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Кой е тоя на снимката бе? Не го познавам...
452
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм на мястото на Путин и има заплаха за държавата ми, а то имаше и аз щях да си защитя държавата си. Нямаше да чакам мен да ме бомбардират. Но той го направи честно, като обяви демобилизация на държава, която го заплашва. Обаче трябваше да има жертви, истинска война, и я направиха тези, които я планираха от самото начало.
451
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Emigrant - а ти дори думата руСки не знаеш как се пишеш. Аман от функционални неграмотници дето ръсят акъл и експертни мнения.
450
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Грознев да се прекръсти на Ттъпчев!
449
4
 
15
 
! Отговори
Минчо преди 1 година
Кучето си лае, кервана си върви! 😉
448
23
 
23
 
! Отговори
Баш Експерта преди 1 година
Тоя горе го знам, не го слушайте - голям шарлатанин и самозванец е.
447
9
 
20
 
! Отговори
Циганин преди 1 година
Аз давам на Украйна 150 милиарда - 50 милиарда на жената да вика за Украина, 50 милиарда на на чаветата да пишат в интернет и 50 милиарда на мен да пия за здравето на Украина. Сега Украина ми дължи 150 милиарда и ще ходя да си приватизирам Киев, ако не ми ги даде с лихвите.
446
14
 
22
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Тя тая работа все едно ние да твърдим че след балканските войници и ПСВ сме победители, губим беломорието и сме в икономическа криза, та Украйна и тя така ще излезе от войната, въпрос на време