Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност

Без ядрени оръжия или обща мобилизация Русия няма шанс да спечели
21 май 2022 20:32, Анисия Иванова
697
Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност
Снимка: БГНЕС

Висшите служители по сигурността на Владимир Путин разбират, че войната в Украйна е "загубена" и че превратът вече е реална възможност.

Това прогнозира пред "Дейли мейл" българският експерт по Русия Христо Грозев. Той смята, че елитите в ГРУ и ФСБ са най-вероятните, които ще се опитат да свалят Путин, тъй като знаят истината за случващото се на място.

И тези елити вече търсят начини да изнесат парите и семействата си от страната в очакване на падането на Путин, твърди Грозев.

Пред Радио Свобода на въпроса какво може да предизвика преврат, Грозев заяви, че моментът може да настъпи, ако или когато Путин нареди на генералите си да извършат ядрен удар. Ако Путин реши да даде заповед за използване на ядрени оръжия, той трябва да е сигурен, че всички по веригата ще изпълнят тази заповед, каза той.

"Ако някой не я изпълни, това ще бъде сигнал за неподчинение. И може би дори физическа смърт на Путин. Докато не е сигурен, че всички ще го изпълнят, той няма да даде тази заповед. Грозев смята, че подобни страхове пречат на Путин да даде заповед за обща мобилизация на руските въоръжени сили и населението.

Такава заповед би му позволила да увеличи значително числеността на войските в Украйна, което може би би променило хода на войната в негова полза.

Според Грозев обаче заповедта би предизвикала и "социален взрив" сред обикновените руснаци, тъй като би означавала признаване на провала на "специалната военна операция", която досега Путин представя като огромен успех.

Без да прибегне до ядрени оръжия или до обща мобилизация, Русия няма почти никакъв шанс да спечели войната, твърди българинът. "Елитът в службите за сигурност разбира това, и затова е най-вероятно да се опита да свали лидера си", добавя той.

Грозев също така заяви, че полетите на министерството на отбраната до предполагаемия команден и контролен бункер край Уфа - на 725 мили източно от Москва - са намалели от началото на войната.

"Тези полети за елита, които регистрирахме преди месец, сега не са толкова интензивни", казва той.

Грозев заяви, че високопоставени фигури във ФСБ - основната руска агенция за вътрешна сигурност, и в дирекцията за военно разузнаване - ГРУ, се подготвят за времето след Путин. Интелектуалната част на ГРУ, тези, които разполагат с "пълна информация", разбират в какво блато е попаднал Путин", каза той.

"А също и елитът на ФСБ, който знае конкретния брой на жертвите сред руските войски, и разбира, че майките, съпругите, сестрите на загиналите или изчезналите руски войници не спират да задават въпроси. Те знаят, че тази ситуация в крайна сметка ще излезе извън контрол.

Това са онези части от силите за сигурност, които знаят опасностите за режима, и самите те сега подготвят своето бъдеще. Някои от тях търсят възможност да изведат семействата си от Русия, всички търсят начини да прехвърлят натрупаните пари (в много случаи пари от корупция) в долари и евро. Това вече е своеобразно предателство от страна на тези хора, защото те не следват идеологическите заповеди на Кремъл, а се подготвят за една алтернативна реалност", смята още експертът. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умните и красивите пак налазиха вестничето ... От изключителния интелект които имат само проститии се раждат ... Сега Русия им била виновна че са неудачници.... Злоба леят от сутрин до вечер и накрая ще ритнат кофата изядени от собствената си злоба.
424
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой печели войната е очевидно.. --------------- Как да не е очевидно .... То хуманитарните евакуации на азовците най-добре го показаха.... Евакуация в лагерите за пленници ... хахахахахах
423
17
 
24
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 година
Едно време имаше изпаднали германци. Сега има изпаднали руснаци. Кой печели войната е очевидно..
422
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЛАДЕН РУШЛЯК 100$ БАРЕЛ СЪНУВАШЕ. СЪБУДИЛ СЕ, ЧЕХЛИТЕ МОКРИ.
421
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките загубиха много - и война, и пазари, и инвеститори. Кой нормален ще ходи да инвестира в този съветски режим? Кой нормален ще си държи парите в Руски банки, които нямат ликвидност? Айде русофилчета пръцнали, айде да ми кажете..
420
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторе, няма смисъл от хапчета. Само на шамари.
419
16
 
28
 
! Отговори
Баджото на маджото преди 1 година
Гледам Путин, гледам Баидън, единия здрав/ ама бил болен от рак?????/ другия се ръкува с въздуха,единия спира газта на кого то си иска , другия избяга от Афганистан,единият рекламира супер ракети другият рекламира памперси за възрасни.......еее не умира тоя путин и това си е.
418
15
 
31
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Заради такива "експерти" и "професионалисти" сме на това дередже.комплексирани некадърници,вземащи се насериозно
417
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това човече е експерт по производството но сапунени мехури! Разпространител на слухове срещу заплащане, изповядващ правилото: Не е важно нещо да е истина, важното е в това нещо да вярват повече хора. И понеже се е самопредложил на господарите си да работи срещу заплащане, е уверен, че всички, които държат на истината, са продажници като него. Некадърен и като манипулатор, морален кастрат!
416
16
 
30
 
! Отговори
алооооо преди 1 година
месирки от днесюесей защо никъде не виждам една интересна новина?Майката и бащата на зеления клоун са получили израелско гражданство.И вече са се настанили в собствено жилище в израел!Приблизителна цена на имота 8 милиона долара.Може ли някой да ми отговори от къде зеления има толко пари и защо ги евакуира в израел/нали е сигурен ,че украйна печели
415
19
 
34
 
! Отговори
хеха преди 1 година
Още ли си го вярвате това ? Руснаците никога не са били толкова обединени, колкото сега с външен враг.
414
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия загуби войната отдавна. Въпроса е колко загуби ще понесе докато си го признае. Бюджета с който разполага Русия за въоръжение вече многократно беше надхвърлен от парите и инвестициите, които Запада налива в Украйна. Само САЩ дадоха 9млрд, после 30 млрд, сега 40 млрд. ЕС даде 19 млрд, Великобритания 3млрд., световната банка 30 млрд и още 3 млрд на месец до края на войната. Дори Хитлер не е бил толкова луд да започне война с целия свят сам. Путин очевидно очакваше че ще се бие само срещу Укр.
413
19
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Кой този Достоевски?
412
18
 
27
 
! Отговори
Откъде бе? преди 1 година
Тоя нашия "военен експерт" е като нашия " математик-експерт по ковид-а"...От къде се пръкнаха толкова "експерти" у нас, не ми е ясно...
411
11
 
9
 
! Отговори
Баджото на маджото преди 1 година
Благодаря бях го исписал на български ама го цензурират, но на укро азбука може, да живее демокрацията.
410
10
 
28
 
! Отговори
Баджото на маджото преди 1 година
За такива като Христо Грозев, Достоевски е написал цал роман- ,,***''
409
13
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 година
ЗАДАВАМ ЕДИН РЕЗОНЕН ВЪПРОС: КОЛКО ОТ ВАС ЕКСПЕРТИ СИ НАПРАВИХТЕ ТРУДА ДА НАНЕСЕТЕ НА КАРТА СВОДКИТЕ НА ВСУ и ВСРФ? Или поне да се абонирате за някоя медия която да го прави оперативно за вас примерно веднъж дневно? Втори Въпрос: КОЛКО ПОТЕНЦИАНИ КОТЕЛА(Все още ВСУ може да изведе хората техниката ако мръдне от уритията ще бъде унищожена) са почти напълно формирани в Донбас и ще последват съдбата на Мариопол?
408
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаа житото е в Русия и в Украйна тъй че ще видим къде ще галодомора тоз път. Ще рупат някои само варени стари патъци . Е има и тлъсти буболечки и разни други гадинки. Питайте китайците.
407
5
 
10
 
! Отговори
офчарска сопа преди 1 година
Ако ме вбесят и даже отнеса шамар. Няма да седя диван чапраз. У нас на село е така. И Путин те така.
406
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на търкалета в сферата на предположенията и фантазията. Абсолютно всичко е с много нисък процент вероятност. Някой си от малка България, господин неизвестен тръгнал да говори за големите на деня и за службите им и за намеренията им...