Китай затваря небето за руски самолети

Очаква те да разполагат с определена документация
28 май 2022 06:00, Росен Стойчев
173
Китай затваря небето за руски самолети
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Още по темата


Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Китайсамолетируски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 75 преди 1 година
Това какво общо има с тази новина???
53
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво, нали Китай уж беше с Русия? А се оказва, че са на страната на Америка... Има ли още някой да вярва на Путин?!
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банков, за вас значение има не света да е добре, а ако може само Русия (и тези които са с нея) да е добре. Турция не напразно няма да я приемат скоро в ЕС, защото не играе по правилата.
51
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете във ютуб - Presiden Biden falls down walking up steps of Air Forse One , и ще видите "стабилягата" дърт пън.
50
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путин "Ще освободя света от *** !" Вярно е, на руснаците им става все по-тръдно да излизат извън Русия. Горе долу 3 години трае между момента, в който един диктаторски режим изперка напълно, както е в случая на Путин и пълното затваряне на границите на съответната страна. Това означава, че руснаците имат още 2 години и нещо, преди Путин да ги затвори. Ако още е на власт тогава де, което ме съмнява.
49
16
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
Dunavec , ТУРЦИЯ ЩЕ ОТЧЕТЕ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ЕВРО ПРИХОДИ ОТ РУСКИ ТУРИСТИ , НЕПРИЯТЕЛСКА БЪЛГАРИЯ - НУЛА , МНОГО ДОВОЛНИ СА ХОТЕЛИЕРИТЕ !!!
48
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е хубаво, но тоя "варвар" русначета ли е застрелял? А Русия избива ХИЛЯДИ украинци. Разбирате ли какъв е вашият абсурд - Русия може да избива чужди граждани, само защото в САЩ се избиват по между си.
47
5
 
23
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До БАНкоДай боже, от твоите уста в божиите уши. Едно лято без нагли, прости и пияни руснаци, дошли тука да се чувстват като господари на света. Дано си прав и някой продажник не позволи да кацнат десетина самолета с ***
46
4
 
19
 
! Отговори
Юрофайтър преди 1 година
За минути можем да свалим тези дефектни ламарини.Така ще подсигурим въздушното пространство над ЕС
45
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е, толкова пpocт, че все още не осъзнава накъде отиват нещата за него и феодална Русия...
44
10
 
31
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До 11 NoirFireЗащото тази война е варварска между два славянски народа.Защото един узурпатор и диктатор,стъпвайки върху националсоциалстически идеи решава да нападне независима съседна държава в сърцето на Европа.Защото *** решава да възстанови фашизма, националсоциализма и студената война.Защото се разбива една действаща икономика/каквато естествено няма в Сирия,Афганистан,Йемен/.А и защото се видя какво представлява "самая могучая" армия в света и стана за смях. Бегай си вземай рублите.
43
21
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
стига сте ги мислили русия и китай, ами ние какво ще правим с тия харвардски предатели? на дъното сме с тия некадърници!
42
7
 
20
 
! Отговори
Tesla Motors преди 1 година
кога пускат москвичите?!!!хаха
41
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 33/40 "и на руската агресия ще отговори с мощен гей парад!" Най-мощния такъв парад се провежда всяка година на 9ти май в Москва. Тогава се събира изключитело само мъжка компания да си показват .... оръдията. Няма лошо, само не става ясно защо го наричат парад на "победата" :)
40
14
 
11
 
! Отговори
do 36 преди 1 година
Онзи ден един варвар застреля 19 деца в училището
39
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук рушофилистаците виждат, дори казват, че Русия е агресор, но продължават най-безумно да я подкрепят.
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тайгата ще стане Тай Чин
37
23
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ТЕЗИ САМОЛЕТИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ ТОВА ЛЯТО МИЛИОНИ РУСКИ ТУРИСТИ ДО ТУРЦИЯ , ДУБАЙ , ОАЕ, БАЛИ , БРАЗИЛИЯ .... В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА , НЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ ЧЕ УРСУЛАТА НИ ОБЯВИ ЗА ВОЕННА ЗОНА СРЕЩУ РУСИЯ !!!
36
10
 
14
 
! Отговори
Само да гледа ! преди 1 година
Внимателно ,че натовските стелтове въобще не се виждали !Преди ден командвсщия войските каза ,че стелтовете без проблем ще разпердушинат на Путин аскера и че със атома си плаши гаргите и във двата случая казва е свършено със Русия и те го знаят ! Имам чувството че при св.продоволствена криза като почнат проблемите във Африка и стелтовете ще разчистят терена ,а Путин ще е обвинен официално във гиноцид !
35
6
 
25
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До 25 АнонименКато безплатен онус към Копейкин даваме и Рот Фронт и Корнела. Единият ще вдига юмрук на Червения площад и ще сваля доверието от незнам кой си, а другатабързо ще приватизира останалото що е то държавно в Русия.