Руски генерал: Когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо

Москва имала стратегия за пълното изкореняване на украинската независимост и култура
2 юни 2022 11:15, Елка Василева
931
Руски генерал: Когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо
Снимка: Twitter

В името на „нормалните условия на живот за бъдещите поколения“ Украйна трябва да бъде напълно демилитаризирана, а независимостта и културата ѝ – изкоренени. Това казва в интервю руският генерал Владимир Шаманов, предаде Дойче веле.

Още по темата
Владимир Шаманов е един от близките до Путин хора, заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана в Русия и бивш главнокомандващ на руските въздушни войски. В повече от двучасовото интервю за руската телевизия "РБК” Шаманов казва, че Москва има своя стратегия за пълното изкореняване на украинската независимост и култура. Генералът използва думата "болест”, говорейки за това и казва, че "ще са нужни между 20 и 40 години, за да изличат "болестта”.

На въпроса дали руската нация е изконно свързана с войните, Шаманов отговаря, че Русия е възникнала въз основа на териториалното си разширение. Сравнявайки страната с други държави, генералът казва, че "руското превъзходство е признато по цял свят”.

"Там ще бъдем само ние"

По отношение на войната в Украйна Шаманов е категоричен, че страната трябва да бъде "напълно демилитаризирана” и казва, че този процес вероятно ще продължи около 5-10 години. "Предстои ни дълъг период, в който там ще бъдем само ние”, казва Шаманов. Генералът категорично заявява, че "когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо”.

По думите му паралелно с "демилитаризацията” ще се работи и за "денацификацията” на Украйна и "издигането на правителство, което не е обвързано с неонацисти”. На въпроса какви ще бъдат границите на Украйна след войната Шаманов отговаря, че това не е сигурно още, защото е неясно каква ще е нагласата на населението и доколко ще оказват влияние държави като Полша, Румъния и балтийските страни.

Международен трибунал от държавите от БРИКС

Шаманов казва, че Руската федерация не би желала да превърне Украйна в част от своята територия, ако тя не се "демилитаризира” и "денацифицира”. Категоричен е обаче, че Крим е руски, а т.нар. републики в Донецк и Луганск са съюзници на Москва.

Генералът отправя и предупреждение към редица украински политици, журналисти и военни. "Няма да забравим имената им. Ще свикаме международен трибунал, който ще бъде като Нюрнбергския процес”, казва Шаманов. За този трибунал той казва, че се водят разговори с Китай и останалите държави от БРИКС (Бразилия, Индия, ЮАР).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


931
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
667
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Как не се спряха. Запада и САЩ да дават оръжия. Убийците са те.
666
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгледах видиото. Думите са вадени от контекста с цел компроментиране на казаното. Дори и снимката е моделирана така че също да злепоставя. Има нещо като продуктово позициониране в киното.
665
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не се спряха, що един не анализира, каква е ползата от загубите на стотици млади животи всеки ден. Убийци, дано да си платят скоро.
664
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да кажем за Слънчев бряг. Англичаните го използват за алкохолен туризъм. Англичаните и украинците също много пият. Да не кажа по силни думи. Тук цитират световно известни хора за които се знае че са били алкохолици но приписват на руснаците какво ли не.
663
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дано, ако съдим по претенциозностите на украинските бежанци и претенциите им да това е доказателство че Фашизма и комунизма са едно и също нещо.
662
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дано ти стане ясно и на тебе защото правиш за инсинуация. Къде видя комунизъм и къде фашизъм. В либералната демокрация ги има и двете, че и нацизъм даже.
661
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В последните месеци копи пействането пак се върна на мода. Много от така наречените цитати са извадени от контекста или направо са измислени и преповторени толкова пъти че хората да ги приемат за истина. Дори и с посоченото интервю е така. Мислите са вадени от контекста и поднесени така че са изкривени като смисъл тоест инсинуация и груба манипулация едновременно. Запада е много добър в това. НПО пропагандата си действа. Откровен хитлеризъм във форума вчера особено.
660
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да кажа че не съм ***: и не пиша коментари и мнения срещу пари или ползи, облаги, привилегии или други подобни. Троловете пишат за пари и за слава и за това си слагат имена. Много хора просто си пишем мнението
659
4
 
16
 
! Отговори
Дано преди 1 година
на всички най-после им стана ясно,че между КОМУНИЗЪМ и ФАШИЗЪМ,няма никаква разлика.
658
2
 
8
 
! Отговори
до 724 преди 1 година
А знаеш ли какво е казал райхсмаршал Херман Гьоринг за англичаните (Чърчил не прави изключение)? А Шарл Де Гол? намери си сам в нета
657
13
 
7
 
! Отговори
към генерала преди 1 година
епа оставете едно парче земя, където да натирим обратно наглите "бежанци"
656
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах видеото. Четох и "статията". Както се очакваше, пълно с несъответсвия. 1. Видеото е очевидно редактирано и рязано, за да се скрие контекстът. 2.Статията не съвпада с видеото (на руски), то пък с английските субтитри-преводът е неточен. Извъртат се думите, прекъсва се целостта на изреченията. Пример: този не говори за превъзходство на руснаците над другите народи, а за военно превъзходство на ниво войник. Изводи си правеъе сами.
655
11
 
13
 
! Отговори
До трол: 720 преди 1 година
Докажи ми с факти че Чърчил никога не е казвал: "ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво става сега в русия, ще отговоря - пият и крадат" Руските *** много ги е страх от този цитат. Подскочиха като ужилени. Цяла нощ не могат спят да лъжат че нямало такъв цитат! Що тъй? Да бяхте замълчали всичко щеше да е приключило. Тургенев: "руснакът е най-големия и най-наглия лъжец в целия свят" Лъжец номер едно: "няма да нападаме Украйна" и на другия ден най вероломно нападна Украйна.
654
12
 
14
 
! Отговори
педеРассия преди 1 година
Навсякъде по света намаляват новите случаи на новозаразени от СПИН с едно изключение - русия! Тя е страната с най-голям брой серопозитивни в Европа. Според ООН за последното десетилетие броят на заразените се е удвоил. Според Игор Пчелин (от Общоруското сдружение за болни от СПИН) сяка година към тях се прибавят ок. 60 хиляди нови случаи. Силвия Урбан от организацията "Германска помощ за болните от Хив" говори за катастрофа в русия където заболеваемостта е 30 пъти по-голяма отколкото в Германия
653
10
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Типично имперско мислене. Това с братята славяни явно не хвана декиш в Украйна и обърнаха пропагандата към изтребление на някакви нацисти.
652
7
 
13
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Този генерал не казва , а как ще изглежда Русия , ако Украйна е няма.
651
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинизмът е като македонизма - пълна простотия
650
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уинстън Чърчил 12228 Уинстън Чърчил никога ама никога не е казвал такива неща. Затова си сложил името му в ника си заедно с някакви цифри. Това е една хитрост на троловете с която манипулират хората. Слагат си нечий ник и после "цитират" уж че цитата е от този човек но не е. Това са лъжи и измами което е абсолютно недопустимо и неморално. Уинстън Чърчил никога не е казвал такива неща .
649
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "за асимилацията" на руснаци от Украйна става на въпрос. Не се прави на интересен защото това е присъщо на комиците освен ако не си такъв. Който клинчи от темата не е честен човек от една страна. От друга страна sorosoidite и русофобите не са честни сами по себе си. Много приказки на пазар.
648
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен който помни войните в бивша Югославия. Да и там Запада и най вече САЩ използваха същата постановка за да откъснат Косово и Метохия и да превърнат тази територия в свой протекторат като по този начин пречат на Русия но преди всичко пречат на Европа да интегрира своите народи и да бъде силна и стабилна като континент който САЩ се опитва да командири и то доста успешно.