ЕС одобри шести пакет от санкции срещу Русия

Сред тях е и 6 месеца отказ на руски петрол
3 юни 2022 12:05, Петя Славова
82
ЕС одобри шести пакет от санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Съветът на ЕС окончателно одобри шестия пакет от санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна, се казва в съобщение за медиите.

Още по темата
"Днес Съветът на ЕС реши да въведе шестия пакет от икономически и лични санкции срещу Русия и Беларус", се казва в документа, цитиран от БГНЕС.

Новите ограничителни мерки обхващат:

Отказ на страните от ЕС да внасят петрол от Русия в продължение на шест месеца, а петролни продукти - в продължение на осем месеца;

Поетапно отхвърляне на петрола от Русия, транспортиран по море, като се прави временно изключение за доставките по тръбопровод;

Изключване на Сбербанк, Росселхозбанк и Московската кредитна банка от SWIFT;

Забрана за излъчване в Европа на телевизионните канали Russia RTR/RTR Planeta, Russia 24, TV Centre-International, като персоналът на каналите може да продължи работата си.

Отбелязва се, че правният документ ще бъде публикуван по-късно в официално издание на ЕС и тогава ще стане ясно кой ще бъде включен в списъка с лични ограничения. След това санкциите ще влязат официално в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: украйнарусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
До лекаря преди 1 година
Лекувай се, ако обичаш! Обедняха всички западни държави с 30% от началото на миналата година, заплатите са същите!
67
1
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКО ДА ПОСКЪПВА . преди 1 година
...ЗА ДА НЕ ИДВАТ ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ У БЪЛГАРИЯ----ЗА ДА ИМ Е СКЪПО И ГАДНО И НА ТЯХ!
66
2
 
2
 
! Отговори
Лекаря от Сащ преди 1 година
В Европа няма глад. Хората си купуват нови коли, ходят на почивка. Слепи ли сте??
65
1
 
6
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До 77 Анонимен Ами отивай в Блатная и си живей там
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя път какво ще поскъпне? Всеки път санкции и всеки път повече инфлация. Тия санкции всички ще ни изморят и когато последния Руснак умре от глад останалите 2-*** западняци ще вдигнат наздравица с вода от кална локва и ще пукнат от глад 15 мин по-късно щастливи, че са се отървали от от руските агресори и фашисти. Много хубаво ама на мен ми се живее бе мааму стара!
63
4
 
4
 
! Отговори
ьаьааьаь преди 1 година
И така ...до 155 пакет . Пълни глупости
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж наказваме *** *** го отнасят ефрогейскити мбалъци
61
5
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
700 безделници нямат работа и само прос-то-тии им ражда гмо мозъка затованато и ес да се разтурят виждате колко са вредни и непродуктивни
60
1
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
"Правният документ" е такъв само за създателите му,но и за тези които които касае.За Русия единствените правни документи са тези,които са и изгодни - ООН няма как да приеме задължителна резолюция при вето от нейна страна и всичко,което няма нейното одобрение е незаконно за нея,а и за останалият свят няма правна стойност.Така е решил светът след Втората световна война.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са важни от ЕС.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха, значи не се отказват напълно, ами само за 6-8м, докато (евентуално) приключи конфликта. Усетиха май, че зимата ще дойде и май не им стиска да усетят народната любов...
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата Лада Гранта е с 2000 евро по-скъпа от първоначално обявеното. :)))) Без въздушни възглавници, без системи за тракшън контрол, двигател от Евро-5 на Евро-2, даже без радио, камо ли бордови инфотейнмънт :)))) Само за 10000 еврака. Срещу още 3 хиляди ще има даже и някакъв примитивен климатик. :))))) Пълното щастие на путинова Расия. Иначе санкциите не им се отразяват, де .:)))))
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, само това заслужават в Кремъл.
55
5
 
6
 
! Отговори
Бай Сандо преди 1 година
Наред с прекият фискален ефект върху директните финансови постъпления на Руската федерация, този санкционен пакет (в синергична връзка с останалите), ще нанесе огромен удар, преди всичко върху реалната икономика. Това, няма да се усети бързо, защото е необходимо време, за да се проявят първите негативни ефекти, но истината е, че времето работи срещу Русия. Очакваният спад в БВП за тази година е минимум 10 процента, но е възможно да стигне и до 15-18%. В общи линии да се готвят за най-лошото...
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постепенно се въвежда диктатура. Първо започнаха с ковид ограничения, после забраниха свободната търговия, сега директно се забранява излъчване на тв и правото на хората да видят и другата страна на въпроса.. Ще правят ислушат само това, което им се позволи. СоциализЪма ряпа да яде..
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
120 милиона индианци има по резерватите и трябва да се заселят в Украйна. Да се освободи място.
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Путин и Байдън е обезлюдяване на Украйна и след това заселването й с индианците от резерватите. Там е прерия.
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибентроп Молотoв Полша. Сега Байдън Путин Окрайна. Това е тайно.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът на рашките винаги е бил краварски агент след 90. Затова сега целта е да спрат АЕЦ в Окрайна и да си я поделят.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако им беше враг, щяха да му върнат щерката. Но не е. Рашките и кравата са в заговор да разпарчетосат ЕС, а после и чайната.