Путин: Ще атакуваме нови цели, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег

Новите оръжейни доставки за Киев щели да доведат до удължаване на конфликта
5 юни 2022 14:12, Елка Василева
496
Путин: Ще атакуваме нови цели, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег, и допълни, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до "удължаване на конфликта", предаде Франс прес.

Още по темата
Ако такива ракети бъдат доставени на Украйна, "ще си направим съответните изводи и ще използваме оръжията си, за да нанасяме удари по цели, които досега не сме атакували", каза Путин в интервю за руската държавна телевизия "Россия-1".

Президентът не уточни нито обхвата на руската реакция, нито какви цели планира да атакува Русия, ако западните държави започнат да доставят на Киев ракети с по-голям обсег.

Изказванията на Путин идват няколко дни след като САЩ обявиха решението си да доставят на Украйна реактивни системи за залпов огън (РСЗО) М270 и М142 HIMARS с обсег близо 80 км, които са способни да нанесат удари срещу руски войски и складирани оръжия в тила на руските сили.

Военни експерти отбелязват, че обсегът на тези ракети е малко по-голям от този на аналогични руски РСЗО, което ще позволи на украинските сили да атакуват артилерията на противника, без да влизат в обсега на неговия ответен огън.

Американският президент Джо Байдън обаче каза в понеделник, че изключва доставки за Украйна на РСЗО с такъв обсег, че да могат да атакуват територията на Русия, въпреки многократните настоявания на Киев да получи такива системи.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно нещо са българите по сайтовете. Много обичат Украйна, обаче не искат да помагат на украинците. Добре, че повечето българи не са като българите по сайтовете. Повечето българи не харесват украинските ръководители и помагат на украинските бежанци.
207
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много му се иска на русофила Русия да е единствената победителка във ВСВ, но тя има дори най-малка заслуга. Е по-голяма е заслугата отколкото на окупирана Франция, но говорим за пълна пародия. САЩ водят война на няколко фронта, Русия беше единствено срещу отслабваща Германия! Факт, който не можете да промените!
206
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 272 "Войната щеше да е по-продължителна, но няма как с толкова жива сила и ресурси да победи СССР."Нямаше да има СССР, ако Хитлер беше превзел европейската част на Русия. Русия един път я спаси Запада, втори път се опита да й помогне да стане нормална държава след 1990та. Трети път НЯМА ДА ИМА.
205
9
 
11
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 1 година
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
204
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КраварчиАбе съюзниците чак в последната година от войната(ВСВ) помагат на Русия и то за да получат пай ,а Русия е заплатила всички помощи в злато след това, но никой не и плати на Русия обезщетение за разрухата,откраднатото и милионите жертви, Русия де факто е воювала сама на два фронта, в Азия е помагала на китайци, американци и англичани, а в Европа е освобождавала държавите от нацизма и Хитлер
203
8
 
9
 
! Отговори
Краварчи преди 1 година
Каква пародия, в Неделя по Первий канал забавляват рушлямите с пропагандни интервюта на Путин и Савецки филми за ВСВ прославяйки Сталину! Рашистия е психиатрия!
202
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин!
201
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 264 "За 23 години управление Путин оправи живота на руснаците и сега се е заел да спасява света." През 2007 Путин обеща на руснаците, че през 2020 средната заплата в Русия ще бъде колкото в Португалия. Още тогава е знаел, че ги лъже.
200
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са смешни покрайненците как се радват че им дали американски катюши къде бият с 20 км по далечемот руските, при условие че Русия може да пусне набързо стотина балистични конвенционални (неядрени) ракетки земя земя от ония къде могат да се изстрелят и от Камчатка, като ефекта ще е като от хиляда американски катюши.
199
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха.
198
7
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Украйна, Финландия, Молдова, Беларус, Латвия, Естония, Полша, имат държави благодарение на Руската Империя! Тази земя, е била на Русия, те вместо да са благодарни, забиват фашистки нож, в гърба на мечката! Време е земята, да се върне при майка си!
197
8
 
5
 
! Отговори
Краварчи преди 1 година
До Анонимен 259, стана туй, че Хитлер се показа като пълен ***, беше на метри от Москва и отложи атаката. Също така стана туй, че Савецкия саЮз се възползва от лендлийз програмата на САЩ, без американските пари щяха да воюват с коне и кремъклийки и неслучайно като на парад Хитлер превзе милиони квадратни километри от Русия само за месец. След това дойде помощта от САЩ и настъпление на два фронта, което обедняла Германия нямаше да удържи при каквото и да е стечение на обстоятелствата.
196
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 23 години управление Путин оправи живота на руснаците и сега се е заел да спасява света.
195
13
 
8
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
всичко ще приключи и ни очаква един по-добър свят.Няма нещо или някой,който да победи целия останал свят.Цивилизационния избор е направен,без Путлериска русия за благоденствие и мир.Амин
194
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече му дялкат мрамора. Освен да се гръмне друго не остана..
193
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички журналисти, пребивавали в Украйна, разбираха истината ,че украинската власт убива населението и им руши домовете, това го казаха и френска журналистка,която е станала свидетел на разкъсването на телата на две учителки и американски журналист показа реалността и че киевската власт бомбандира, и немски журналист, и един английски журналист, който когато каза истината, че укро-нацистите убиват хората и рушат домовете, е бил преследван и мачкан от запада и принуден да се премести в Белорусия
192
4
 
5
 
! Отговори
Абдула преди 1 година
Поляците евреи ли са или ариици?
191
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 248, дърт пезевенг, явно не си разбрал, че това за бой чак до Киев беше първоначалния план, но той се сгромоляса толкова зрелищно, че ще има майтапи с руската офанзива чак до 2122 година. Сеш ли се, деди!
190
4
 
6
 
! Отговори
полски равин преди 1 година
Поляците нацисти ли са били или са били съпротива срвщу хитлер как мислите?
189
6
 
6
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
"ще използваме оръжията си, за да нанасяме удари по цели, които досега не сме атакували", каза Президентът Путин. Новите цели вероятно ще са законспирирани командни центрове в Киев, пълни с колективнозападни специалисти и инструктори и гнезда на оси-наемници в новосъздаващата се УДИЛ /Украинска държава на Ивано-Франковск и Лвов/.