Руското посолство потвърди: България не е осигурила въздушен коридор за Лавров

Същото сториха Северна Македония и Черна гора
5 юни 2022 20:31, Нели Христова
192
Руското посолство потвърди: България не е осигурила въздушен коридор за Лавров
Снимка: БГНЕС

 България отказа да представи въздушен коридор за руски правителствен самолет, това съобщи руският посланик в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС. „Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България“, каза Митрофанова.

България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора, съобщи по-рано сръбският вестник "Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но официалният Белград не е виновен за това".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на тази страна, преговори с външния министър и с председател на Скупщината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
до 149 преди 1 година
Понеже съм българка, според теб съм коза. А ти какъв/каква си - овца!
144
0
 
1
 
! Отговори
митрофанова, преди 1 година
Човек може да се придвижва не само със самолет. Има влакове, автомобили и т.н. Нищо няма да му се случи на лавров, ако не пътува само със самолет! Е, не е толкова комфортно да пътуваш с влак, или автомобил, но едва ли цял живот се е возил само в самолет! А пък ако е било толкова зор да пътува до Сърбия, самолетът е можело да заобиколи през Турция. Нали в следствие на санкциите сте станали по-богати, вдигнал се е курса на рублата, значи, можете да си позволите малко глезотии!
143
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българи са кози
142
12
 
17
 
! Отговори
NATO преди 1 година
няма коридор за руските фа.,шисти!!!!
141
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мутрофанова ще осигурим коридор до раша. А.й.д.е спокойно
140
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има само един изход за да излезе от изолация. Трябва да победи във войната.То значит нам нужна одна победа...
139
4
 
2
 
! Отговори
Ясъмкон преди 1 година
С това решение българското правителство обърна хода на войната.
138
23
 
31
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Колко ниско паднахме, без да се замислим че след 2-3 или 5 години в Русия може да има друго управление, всички държави да имат добри отношения с тях и да развиват бизнес а ние да си останем с тревната алея "Героите на Украйна" пред руското посолство и със срама от действията на сегашните управляващи. Онзи просто Киро заяви, че никога България в бъдеще няма да прави бизнес с Русия - говори за бъдеще неопределено време от името на цялата държава.
137
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много яко :)
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия ще влиза ли в ЕС ????
135
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич си кани на гости Лавров а ние трябва да нарушим санкците за коня хаха тия не разбраха ли че вече трябва да живеят в изолация
134
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
143 с влака да си ходи :)
133
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова санкците са за Русия и се спазват Лавров също е руснак и въобще не е трябвало да питате като ние затворено пространството от март
132
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен3 преди 1 година
БГ е демократична държава и няма място в неянза руските фашисти. Какво ще прави и този фашист да лети през БГ. Ние не можем да изгоним нахалната М,у,т,р,о,ф,а,н,о,в,а, а сега и този да се натресе. Да всяват само разкол и омраза в държавата и ЕС. Вън!!
131
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе к'во ми дреме к'во мисли нелегитимното руско посолство в София - сбирщина от руски мафиоти на които им предстои в най-кратък срок да си опаковат чемоданите щото ще ги наритаме извън България като бесни кyчета!!!
130
13
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Кога ще се предостави въздушен коридор за Митрофанова към Москва?
129
18
 
19
 
! Отговори
Брат Вурст преди 1 година
Решението на МС за блокиране на дипломатическите самолети на Русия е меко казано *бибип*. Ако Лавров се срещне с Вучич, ЕС ще се разпадне ли, или ще се случи някакво много страшно нещо ? Когато ние започнем да търпим негативите на това решение, Ася Васи ще работи в МВФ, а Киро ще изнася лекции в университета на Уисконсин. Всички останали да му мислят.
128
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви отстъпки на руските фашаги
127
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашист=убиец.Нацист=убиец.Комунист=диктатор.Всички тези са опасни за обществото и потенциални убийци,които обичат войните.ВЪН от България!
126
5
 
15
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
До Анонимен 131 - Да, има само един тарикатски вариант. Съветските "космически войски" да го спуснат с парашут от космоса и да го изстрелят пак там, за да се завърне в Блатная.