Руското посолство потвърди: България не е осигурила въздушен коридор за Лавров

Същото сториха Северна Македония и Черна гора
5 юни 2022 20:31, Нели Христова
192
Руското посолство потвърди: България не е осигурила въздушен коридор за Лавров
Снимка: БГНЕС

 България отказа да представи въздушен коридор за руски правителствен самолет, това съобщи руският посланик в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС. „Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България“, каза Митрофанова.

България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора, съобщи по-рано сръбският вестник "Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но официалният Белград не е виновен за това".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на тази страна, преговори с външния министър и с председател на Скупщината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Респект, БългарияАбе друго си е да се гордееш с нещо по-стойностно... Но толкова са ни възможностите.
4
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мое да заеме рикша от Бурса
3
34
 
42
 
! Отговори
Респект, България преди 1 година
Браво. За първи път изпитвам гордост, че съм българин. Никой не е длъжен да подсигурява коридор на изветрял сатрап. Тук е европейска България. Монголските варвари да си търсят заобиколни маршрути до пуделите. Браво. Ще гласувам за ПП, ако продължават в този дух. Досега не съм. Смятах ги за проект на кремълската фуражка, от която трябва някак си да се отървем.
2
38
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коректно е да се напише: "САЩ не разрешиха на Лавров да прелети над колониите им България, Македония и Черна Гора"
1
29
 
23
 
! Отговори
Аго Сюргюн преди 1 година
Да ни пускат Калибрите и Киро да пали моторетката към Канада