Лавров ще обсъжда в Турция перспективите за мир с Украйна

Друга тема е износът на зърно от блокираните украински пристанища
8 юни 2022 07:20, Анисия Иванова
57
Лавров ще обсъжда в Турция перспективите за мир с Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристигна на работно посещение в Турция, по време на което се очаква да обсъди с турския си колега Мевлют Чавушоглу перспективите за възобновяване на мирните преговори с Украйна. Това съобщиха от руското дипломатическо ведомство.

Очаква се също така Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу да обсъдят проблема с износа на зърно от блокираните украински пристанища в Черно море. Според Лавров Русия отдавна е осигурила необходимите хуманитарни коридори, а за окончателното решаване на проблема трябва да се направи едно единствено нещо:

"Да се заповяда на Зеленски да даде команда за разминиране на тези пристанища и да престанат да се крият зад някакви изявления, че Русия ще се възползва от това. Путин вече каза, че не възнамеряваме да се възползваме от това и че сме готови честно да решим този проблем", заяви Лавров на пресконференция в Москва по-рано през седмицата.

Последният кръг от руско-украинските мирни преговори се състоя на 29 март в Истанбул при посредничеството на Турция. След това преговорите бяха прекратени, за което Русия обвини украинската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
19
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Лавров няма какво да обсъжда.Мир там няма да има поне век , благодарение на злодея от Кремъл.
6
6
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Връщат Крим, изтеглят се изцяло от Украйна и започват да плащат репарации и да възстановяват цяла Украйна, без пари разбира се с техни материали. И готово - мир ще има :)))
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разрушиха половин Украйна или според тях я (денацифицираха) сега искали мир? Вяра на дявола никога!
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано и Украйна и Русия имат ум в мозъка и да спрат това, защото нещата тръгват много на зле за всички. Украйна губи страшно много хора, а и територия която никога няма да си върне. Русия губи приятели в Европа и бива изтласквана в лоното на приятелите от мюсюлманския свят. Светът губи най-много. Светът губи не само доставчик на храна и петрол, губи онази огромна сила, която винаги е водила преговори между християни и мюсюлмани. Русия е незаменима в това й качество.
3
9
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Г-н Лавров ,никакъв мир до капитулацията на урките.Крим и Донбас са вече руски територии ,следват Херсон и Запорожие.Не отстъпвайте от целите иначе срам и позор ще Ви следват.
2
8
 
10
 
! Отговори
Очевидно преди 1 година
Той не е на фронта да мре с младите.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли е жив тоя плъх кремълски.