Прогноза: До края на 2022 г. от Русия ще избягат 15 000 милионери

Това е ранен предупредителен знак за лошото състояние на страната
15 юни 2022 16:30, Нели Христова
135
Прогноза: До края на 2022 г. от Русия ще избягат 15 000 милионери
Снимка: БГНЕС

Очаква се повече от 15 000 милионери да избягат от Русия тази година. Богатите граждани обръщат гръб на режима на Владимир Путин след инвазията в Украйна, според анализ на миграционните данни.

Около 15% от руснаците с повече от 1 милион долара в готови активи се очаква да емигрират в други страни до края на 2022 г., според изследвания, базирани на данни за миграцията на Henley & Partners - базирана в Лондон фирма, която действа като посредник между супербогатите и държави, които продават гражданството си.

"Русия се обезкървавява по отношение на милионерите", казва Андрю Амойлс, ръководител на изследванията в New World Wealth, която е събрала данните за Henley & Partners. "Заможните хора емигрират от Русия с постоянно нарастващ брой всяка година през последното десетилетие - ранен предупредителен знак за настоящите проблеми, пред които е изправена страната. Исторически, сривовете на големите държави обикновено са били предшествани от ускоряване на емиграцията на богати хора, които често са първите, които напускат, тъй като разполагат със средства за това."

Предвижда се Украйна да претърпи най-голямата загуба на лица с висока нетна стойност (HNWI) като част от населението си, като се очаква 2800 милионери (или 42% от всички HNWI в Украйна) да напуснат страната до края на годината.

Богатите по света традиционно се преместват в САЩ и Обединеното кралство, но от Henley & Partners казват, че се очаква Обединените арабски емирства да ги изпреварят като дестинация № 1 за милионери емигранти. "Обединеното кралство загуби короната си в центъра на богатството и САЩ избледняват бързо като магнит за богатите в света, като се очаква ОАЕ да ги изпреварят, като привличат най-големия нетен приток на милионери в световен мащаб през 2022 г.", пишат от Henley & Partners в своя доклад, който се основава на "систематично проследяване на тенденциите за миграция на международни частни богатства".

Очаква се около 4000 HNWI да се преместят в ОАЕ до края на годината, преди Австралия, която се очаква да привлече около 3500, Сингапур (2800) и Израел (2500).

Голям брой милионери също се очаква да се преместят в "трите госпожици": Малта, Мавриций и Монако.

"Малта беше една от големите истории за успех на Европа през последното десетилетие, не само по отношение на миграцията на милионери, но и по отношение на цялостния растеж на богатството", обяснява Амоилс пред The Guardian. "В момента това е един от най-бързо развиващите се пазари в света, с ръст на богатството в щатски долари от 87% между 2011 и 2021 г. Гражданството чрез процес на натурализация донесе значително ново богатство на островната държава и му се приписва тласък на силния растеж на Малта в множество сектори, включително финансови услуги, IT и недвижими имоти. Очаква се приблизително 300 милионери да се преместят в Малта през 2022 г."

The Guardian съобщи миналата година, че много богати хора, които купуват "златни паспорти" за Малта (и по този начин за ЕС), често планират да прекарат малко време в страната. По това време Henley & Partners заявиха, че се "гордеят с услугата, която са предоставили на Малта и нейния народ".

Островната държава в Индийския океан Мавриций е описана от Henley & Partners като "магнит за богатство" поради създаването на международен финансов център, предлагащ значителни данъчни облекчения. Страната няма данък върху капиталовите печалби, няма данък върху наследството и максимална данъчна ставка от 3% от световните компании.

Според доклада за богатството на Африка за 2022 г., Мавриций сега е дом на 4800 HNWI в сравнение с 2700 преди десетилетие. Очаква се приблизително 150 милионери да се преместят в Мавриций през 2022 г., главно от Южна Африка и Европа.

Монако отдавна привлича супербогати в света, защото не начислява данък върху доходите, данък върху капиталовите печалби или данък върху имуществото. Малко под седем от 10 души, живеещи в Монако, са милионери в долари.

Очаква се населението на HNWI в Обединеното кралство да намалее с 1500, което ще доведе до 738 000 души с повече от 1 милион долара готови активи. В момента в света има малко над 15 милиона HNWI.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До THE EVIL как едно нещо не написахте позитивно за Русия??? ..... да си го измисли ли ве каскет?
94
1
 
1
 
! Отговори
THE EVIL преди 1 година
Госпожо Христова, тов вашето е някаква мания как едно нещо не написахте позитивно за Русия???Имам подозрения,че или сте била отхвърлена от някой руснак или рускиня ви е отмъкнала любовта. Такава злоба в жена може да е сътворена само по този начин. Междувпрочем и аз съм жена, та чак ми е мъчно да мисля какви психически трявни сте понесла... за да си чупите пръстите всеки ден с десетки статии антирусия ;)
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия милионери, а не такива може да има само в САЩ.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще избягат от Русия за да им блокират парите на Запад! Вие като пишете връзвате ли нещата логически? Знаете ли старата поговорка - по добре цар на село отколкото продяк в града! Тъй, че и прогнозата като тоя дето я е правил т ъ п а!
91
1
 
1
 
! Отговори
Джонсън преди 1 година
До Анонимен Милионите на руснаците ще се стопят за дни , там няма от къде да крадъд
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не са луди да бягат ,за да ги окрадат джендърите?
89
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да бягат бе лъжци ?На запад и в Сащ крадат пари,да не са луди милионерите да ходят там?По всяко време могат да ги ограбят
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само 3 нули -15 000? можете да нарисувате четвърта нула. Това е много четно число. Милионерите са зле преброени
87
1
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Да хвърлим един бърз поглед върху богатите личности по държави: САЩ имат официално регистрирани 724 милиардера. От тяха само 7 са черни - за протокола, и над 20 000 000 (20 млн) милионери. //САЩ - 39.1% от световните богаташи //Поднебесната - 9.4%// Островна Япония - 6.6%// Острова - 5% и т.н. >>> Русия въобще липсва от тази класация защото профита на милиардери и милионери е неясен.
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато бяхме под руско освобождение чакахме 10 години за руска бракма - Москвич. Веднъж годишно, в кино "Комсомол" пускаха американски филм. Направо се избивахме да ходим да го гледаме. После го коментирахме с месеци до другия. Всички дето граничат с пиянгурниците си счупват краката с 200 към НАТО. Само вижте украинците, умират ама не искат Рассия. Същото е с Полша, Литва, Румъния, Швеция и т. н...
85
9
 
13
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
В интерес на истината имаШЕ подобни съветски имигранти, на които им скъсваха задниците от бачкане при температури под -40 по Целзий, за да си купят Масквич, Вартбург или Трабантела със заработените рубляци. Онези, които отиваха бяха сред най-тъпата и непросветена част от населението на България: шофьори, уволнени преждевременно старшини и сержанти, отчаяни миньори, строители в живота на хората и други подобни. Нормални хора НЕ заминаваха за Коми АССР или за Байкало-Амурската магистрала.
84
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Трай коньо за зелена трева.
83
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека бягат. Нас какво ни интересува ?
82
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ РУСИЯ ЗА ДА ДОИДАТ ДА ВИ ПОДАРЯТ МИЛИОНИТЕ СИ ОСВЕЩЕННА ПРОСТОТА ШОРОШКА
81
8
 
13
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер Никой от тази червена гнъс и онези пембяни амеби няма да ти отговори на питането, защо не ще да ходи в Рашистан-Путинистан, а си натиска дирниците в Бегето. В интерес на истината на тях им е ясно какъв ще го ядат там. Муа-ха-ха-ха----
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84. Да, така БЕШЕ, но ако продължават настоящите тенденции на беззаконие в бившия "цивилизован свят" и беззаконието надмине това в Русия, то Русия ще се окаже по-добро място за живеене, и съответно хората ще се преселват там.
79
8
 
15
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен --- Защо да им конфискуват парите? Те отдавна са усетили какво ще се случи с умопомрачения джуджак и са превъртели "парите" в произведения на изкуството, злато, платина, диаманти, които НЕ могат да бъдат иззети, като "финансови средства на олигарси" и движими имоти, тъй като не са имплантирани в банки, а в частни сейфове, за които имена не се изискват, а само фингърпринтс. Казвал съм го вече и ще го повторя. Богатите имат, защото имат акъл. Простите нямат, и затова са прошляци.
78
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ще идат на запад, където ще им конфискуват парите?
77
9
 
15
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Статия пропаганда --- Аз бях фен на САЩ, братчеда - на Канада, братчедките - на Федерална Република Германия, както би трябвало да се изписва, мои състуденти фенове на Франция, на Англия, на Австралия и една двойка гаджета - на Нова Зеландия. ВСИЧКИ те (ние) се изнесохме от България. Питане: защо феновете на Рассия не сакат да се изнасят в дайрекшън Матушката, като е толкова прекрасно там, а си натискат бутовете и други работи в България, която няма нищо общо с рашистите и е свободен щат.
76
12
 
6
 
! Отговори
елита емигрира само преди 1 година
- остават крепостниците, дето им е все едно къде ще мизерстватТака е било и през Октомврийската 1917гВ България са бягали само елита и благородниците.