Прогноза: До края на 2022 г. от Русия ще избягат 15 000 милионери

Това е ранен предупредителен знак за лошото състояние на страната
15 юни 2022 16:30, Нели Христова
135
Прогноза: До края на 2022 г. от Русия ще избягат 15 000 милионери
Снимка: БГНЕС

Очаква се повече от 15 000 милионери да избягат от Русия тази година. Богатите граждани обръщат гръб на режима на Владимир Путин след инвазията в Украйна, според анализ на миграционните данни.

Около 15% от руснаците с повече от 1 милион долара в готови активи се очаква да емигрират в други страни до края на 2022 г., според изследвания, базирани на данни за миграцията на Henley & Partners - базирана в Лондон фирма, която действа като посредник между супербогатите и държави, които продават гражданството си.

"Русия се обезкървавява по отношение на милионерите", казва Андрю Амойлс, ръководител на изследванията в New World Wealth, която е събрала данните за Henley & Partners. "Заможните хора емигрират от Русия с постоянно нарастващ брой всяка година през последното десетилетие - ранен предупредителен знак за настоящите проблеми, пред които е изправена страната. Исторически, сривовете на големите държави обикновено са били предшествани от ускоряване на емиграцията на богати хора, които често са първите, които напускат, тъй като разполагат със средства за това."

Предвижда се Украйна да претърпи най-голямата загуба на лица с висока нетна стойност (HNWI) като част от населението си, като се очаква 2800 милионери (или 42% от всички HNWI в Украйна) да напуснат страната до края на годината.

Богатите по света традиционно се преместват в САЩ и Обединеното кралство, но от Henley & Partners казват, че се очаква Обединените арабски емирства да ги изпреварят като дестинация № 1 за милионери емигранти. "Обединеното кралство загуби короната си в центъра на богатството и САЩ избледняват бързо като магнит за богатите в света, като се очаква ОАЕ да ги изпреварят, като привличат най-големия нетен приток на милионери в световен мащаб през 2022 г.", пишат от Henley & Partners в своя доклад, който се основава на "систематично проследяване на тенденциите за миграция на международни частни богатства".

Очаква се около 4000 HNWI да се преместят в ОАЕ до края на годината, преди Австралия, която се очаква да привлече около 3500, Сингапур (2800) и Израел (2500).

Голям брой милионери също се очаква да се преместят в "трите госпожици": Малта, Мавриций и Монако.

"Малта беше една от големите истории за успех на Европа през последното десетилетие, не само по отношение на миграцията на милионери, но и по отношение на цялостния растеж на богатството", обяснява Амоилс пред The Guardian. "В момента това е един от най-бързо развиващите се пазари в света, с ръст на богатството в щатски долари от 87% между 2011 и 2021 г. Гражданството чрез процес на натурализация донесе значително ново богатство на островната държава и му се приписва тласък на силния растеж на Малта в множество сектори, включително финансови услуги, IT и недвижими имоти. Очаква се приблизително 300 милионери да се преместят в Малта през 2022 г."

The Guardian съобщи миналата година, че много богати хора, които купуват "златни паспорти" за Малта (и по този начин за ЕС), често планират да прекарат малко време в страната. По това време Henley & Partners заявиха, че се "гордеят с услугата, която са предоставили на Малта и нейния народ".

Островната държава в Индийския океан Мавриций е описана от Henley & Partners като "магнит за богатство" поради създаването на международен финансов център, предлагащ значителни данъчни облекчения. Страната няма данък върху капиталовите печалби, няма данък върху наследството и максимална данъчна ставка от 3% от световните компании.

Според доклада за богатството на Африка за 2022 г., Мавриций сега е дом на 4800 HNWI в сравнение с 2700 преди десетилетие. Очаква се приблизително 150 милионери да се преместят в Мавриций през 2022 г., главно от Южна Африка и Европа.

Монако отдавна привлича супербогати в света, защото не начислява данък върху доходите, данък върху капиталовите печалби или данък върху имуществото. Малко под седем от 10 души, живеещи в Монако, са милионери в долари.

Очаква се населението на HNWI в Обединеното кралство да намалее с 1500, което ще доведе до 738 000 души с повече от 1 милион долара готови активи. В момента в света има малко над 15 милиона HNWI.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
15
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До Анонимен 59 - абе, ти в някаква паралелна реалност ли живееш?! Лошо отношение към Русия? Отнели им територии?! Убили им населението?! Я тичай при чичо доктор, че си предозирал с руска телевизия!
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: "цивилизована държава" - означава лъжене със лайковете ли :):) колко IP адреса си резервила 10 ? бедна тролска ферма - малка ли ти е субсидията? :):)
52
10
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Някой по-долу пожела и тук (вероятно в България) да се случи. Що не?! Ако Турция нападне България, от 6 милионната маса надали ще останат 60 000 двуноги и то сакати хора. Това е също начин да се осигури бъдеще на България и нов качествен материал, който да продължи да се развива спокойно и необезпокоявано.
51
2
 
9
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До и къде ще идат - не, ще мислят с бъбрека като теб. Ще останат в новия *** съюз където само като си помислят нещо криво за Божеството Вова ще изчезнат без следа в ГУЛАГ-а. То па вие русофилите като сте едни интелектуални титани, остави!
50
2
 
5
 
! Отговори
Чибурашкин, преди 1 година
cekyko, паралелепипед, Оберщурмбанфюрер - не знаех че шизофренията при теб е разтрояване на личността! Водиш диалог сам със себе си защото хората ти свикнаха на глупостта и не ти обръщата внимание а? Стила, формата и изказа си не можеш да преиначиш драстино! :) Но от мене имаш похвала за упоритост!
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бензина стане 7-8 лв. наистина ще съборим Путин. В момента в РФ е голяма мизерия. Глад, стоки няма, абе не ми се говори... Нека им помогнем да паднат на колене. Нека излезем на протест и да поискаме 7 лв за 1л.. Всичко е в нашите ръце. ) Да живее демокрацията ))
48
4
 
10
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До Богатите също плачат - ох ти, милия! А работническата класа ще тръгне след Другаря Путин по пътя към комунизЪма. Ти що чакаш, та не се присъединиш? Апропо, да те попитам - Гари Каспаров също е в странство. Що така? Руснаците "нямат против" и интелектуалците им да забегнат? Значи - матросовка, наган и тачанка, а? Нещо да не си се объркал миличък? Другаря Пу отдавна е милиардер. Как ще поведе масите?
47
2
 
10
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
Не само от Рассия. Бягат и от България. казано е, че пчела от мед не бяга, а те - бягат. Що тъй, Марийке?
46
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За умните руснаци няма бъдеще в такава мракoбесна Русия. Когато стане цивилизована държава отново ще се върнат.
45
5
 
5
 
! Отговори
Да се чете: преди 1 година
ПО прогноза на западните пирати с бели ризи - плячката трябва да възлиза на 15 000 руски балами-милонери. ДА ВИДИМ! :):)
44
2
 
3
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
До cekyko /// Не сте далеч от истината. Още от времето на Горбачов и Елцин трилиони долари бяха изнесени от Русия в посока HSBC, Чейс Банк и отчасти Сосиете Женераль - Швейцарските клонове. Парите потънаха след това из разни офшорни зони, за да се върнат като чисти такива в СЪЩИТЕ БАНКИ. Нито Интерпол, нито Европол ги е еня за подобни престъпления, а ЦРУ, ФБР и другите щатски служби само се подсмихват. Следователно, не трябва да мразим Русия, защото се грижи за нас, живеещите на Запад.
43
5
 
6
 
! Отговори
Богатите също плачат преди 1 година
Руснаците по принцип НЯМАТ ама ХИЧ НЯМАТ против сребролюбците със западен манталитет да си ходят при себеподобните мошеници.
42
4
 
9
 
! Отговори
МММ преди 1 година
Но милиардерите на Путин няма да могат. На тях той им надена хомота. Е, откъдето дошло - там отишло. Пък и за какво да "бягат" на Запад? Мигар там не могат да пинат "Новичока"? Те добре знаят. А това, че милионерите бягат е ясно. Тези хора са забогатяли основно с бизнес. Какво да правят в руския ГУЛАГ? Преди това забегнаха софтуеъристите. Въобще, смислените хора бягат от Русия която се връща към феодализма.
41
3
 
7
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер - При това положение излиза, че рашистите са най-големите спонсори на загниващия капитализъм и като такива, не се борят срещу Него, а се стремят на всяка цена да го подкрепят, а го правят, защото знаят, че в Рассия е жизнь, а на Запад, където са техните деца и рода, е life. Реално погледнато Путин НЕ работи във вреда на Запада, а в негова полза, като изтощава държавата и влачи с пълна пара към дъното на Марианската падина. В това отношение Путин заслужава похвала пред строя.
40
2
 
6
 
! Отговори
Притча за лисицата преди 1 година
пак я повтарям: Лисицата цял ден вървяла след коча защотото по нейна прогноза - щели ей- ей-сега да се откъснат и да му паднат! :):)
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45 Единственият факт от тирадата глупости е че си озлобен комунист.
38
5
 
2
 
! Отговори
бедните преди 1 година
руснаци вече избягаха
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще избягат шашмаджиите и далвераджиите.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сус бре! ***!!! Скоро бутет и Руские галошкии.Техналоги-я , наша-я, прогресивна-я! Кто не хочет, айде термоядреная!07