62,8% от българите: РСМ не е направила достатъчно за падане на ветото

Галъп: 58,8% у нас не одобряват действията на Русия в Украйна
22 юни 2022 13:37, Анисия Иванова
112
62,8% от българите: РСМ не е направила достатъчно за падане на ветото
Снимка: Галъп интернешънъл

Новото френско предложение за Северна Македонияе е на фона на продължаващо категорично убеждение, че Скопие не е направило достатъчно, за да бъде премахната българската "спирачка“. По другата голяма външнополитическа тема - войната в Украйна, остава декларираното обществено противопоставяне на действията на Владимир Путин в Украйна.   

Това са обобщенията от редовната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“, извършена със собствени средства. Изследването е проведено от 2 до 10 юни сред 806 пълнолетни българи по метода „лице в лице“ с таблети.

Още по темата

62,8% от пълнолетните българи смятат, че Северна Македония не е направила достатъчно България да премахне ветото. Под една десета смятат, че РСМ е направила достатъчно. Данните затвърждават наблюденията, че позицията на българското общество по темата остава твърда и непроменена. Това са традиционните нива по тези въпроси.

Мнозинството от потенциалните гласоподаватели на всички парламентарно представени партии смята, че РСМ не е направила достатъчно. При по-малките електорати, разбира се, натрупването не е достатъчно за финални изводи и данните имат по-скоро ориентировъчна функция, но подобни данни се появяват и в други месечни вълни на изследване по този индикатор и показват твърда структура. Сред по-младите личи по-слаба осведоменост по темата, но и там мнозинствата са очевидни. При по-възрастните мненията са изключително твърди.

По голямата външнополитическа тема – войната – структурна промяна в мненията у нас няма. Както наскоро „Галъп интернешънъл болкан“ публикува - 58,8% у нас твърдят, че не одобряват действията на Владимир Путин в Украйна. 23,3% обаче не крият, че одобряват тези действия.

-----------------------------------------------------------------------

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е направено със собствените средства на „Галъп интернешънъл", проведено между 2 и 10 юни сред 806 души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
МСК преди 1 година
Вие сте позор!Поредното предателство на България за облага на родоотстъпници! После не се чудете защо този народ не го зачита никой! Никой!!!
26
11
 
1
 
! Отговори
14 милиарда.... преди 1 година
чакате от Европа-..... че няма пари за пенсии и заплати - НАЛИ..??.... Ами ще слушате и изпълнявате....... Путин няма да ви даде и една копейка помощ - гледайте Латвия, Литва, Естония, Украйна...... Само ракети...
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бокича.яко го е напекло слънцето :)))))Пак си надрънка автогол !Нали е футболист :)
24
0
 
18
 
! Отговори
ан те такааа преди 1 година
92,8 % от българите казват, че такава държава РСМ нЕмаааа.......
23
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
е че ни "сготвиха" !! Щом и Бойко и Радев клекнаха - ясно е на къде отиват нещата! Както винаги народа никой не го бръсне!
22
0
 
7
 
! Отговори
Бено преди 1 година
Ние не знаем дали изобщо са питали някого. Може данните да са измислени, кой проверява тяхната достоверност?За 30 г. мен никой не ме е анкетирал за каквото и да е.
21
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Стига с тази омраза и агресия б.р.е!!! До сега к.в.о направихте за българите в Македония! Да ги пуснем да се пробват...дълъг път трябва да извървят докато станат член на ЕС!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
аналогия преди 1 година
Гледайки графиката ми наподобява на конфигурация от 3 пръста с преобладаващ среден, който показваме на северните макета за ЕС.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това изследване не е възможно да е истина. Реално трябва да 80% или повече. Не мога да повярвам!
18
1
 
14
 
! Отговори
Хюго Бос до 5 преди 1 година
Онзи ден беше показано прочуване- 82% са против падане на ветото.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете българите, те нищо не разбират, французите какво мислят?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така че ББ, ПП и Радев предават позицията на българите като казват че е добро на Франция. Македония не са направили нищо нео те говорят за някакво на Франция в бъдеще след като Македония не ислни нищо и досега.
15
8
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
На 62,8% от българите и на 99% изобщо не им пука за дъвката-македония ..и даже не знаят къде е,докато тука цените растат главоломно а парите за нищо не стигат!Даже сигурно македонците са много по добре от нас !
14
1
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Трябва да синпренапишатбучебниците, да престанат да крадат историята ни, да отворят на и да досиетата , да престанат с езика на омразата- колко трябва да си неадекватен за да не си разбрало *** нищо такова какво очаква България от бивша Югославска Републила маЛкедония
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаме истинска статистика, някъде 80% не одобряват преговорите за членство в ЕС на РСМ, щото те още си мислят, че са част от измислената Югославия :)) Югославия отдавна се разпадна, те тез ги управляват сърби, или възпитани да мразят всичко българско, медиите им са от Белград, общо взето не си струва :))
12
1
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос do 10 преди 1 година
До АнонименДа си изпълнят договора- като подпишеш договор, ратифициран в ООН , го изпълняваш. Просто е и ветото пада.
11
10
 
2
 
! Отговори
Маринова преди 1 година
Ако въпросът е ,,Дали да падне ветотот,, може би отговорите да са в други проценти. И аз смятам, че СРМ не е направила достатъчно, но смятам, че ветото трябва да падне. За да направи достатъчно, а и ние да избистриме в главите си какво точно искаме тя да направи.
10
4
 
1
 
! Отговори
Македон преди 1 година
Браво на Бойче Борисовски!
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво трябва да направят македонците, да ни правят ихтибар и да се кланят на нашите ***.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
92,8 са не са толкова малко.