Руска рафинерия: Удариха ни откъм Украйна

Тя се намира в близост до украинската граница
22 юни 2022 18:00, Йоана Цонева
106
Руска рафинерия: Удариха ни откъм Украйна
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин два дрона, летящи откъм Украйна, удариха голяма руска петролна рафинерия в близост до границата, съобщиха от завода, като изпратиха в небето кълбо от пламък и черен дим и накараха завода да спре производството, предаде "Ройтерс".

Руските региони, граничещи с Украйна, съобщават за множество нападения и обстрели, след като на 24 февруари Москва изпрати свои войски в бившата си съветска съседка за така наречената "специална военна операция".

От петролната рафинерия "Новошахтинск" в руската Ростовска област съобщиха, че първият дрон е нанесъл удар в 8,40 ч., като е засегнал дестилационната инсталация "Акруд" и е предизвикал взрив и пожар.

Вторият удар в 0623 GMT е бил насочен към резервоарите за суров петрол в рафинерията, най-големият доставчик на петролни продукти в Южна Русия, но не е предизвикал пожар, съобщиха от завода. Никой не е пострадал.

"В резултат на терористични действия от западната граница на Ростовска област два безпилотни летателни апарата нанесоха удар по технологичните съоръжения на Новошахтинск", заявиха от завода.

Още по темата

"Персоналът е евакуиран, а технологичното оборудване е спряно, за да се оценят щетите."

Областният управител на Ростов, Василий Голубев, заяви, че петролната рафинерия е преустановила работа. Той заяви, че в рафинерията са открити фрагменти от два безпилотни самолета.

На кадри от социалните мрежи се вижда как безпилотен самолет лети към рафинерията, разположена само на 8 км от границата с Украйна, преди да се издигне голямо огнено кълбо, което предизвиква възгласи от хората в близост до камерата.

Рафинерията е с годишен капацитет до 7,5 милиона тона и започва да функционира през 2009 г.

Руското министерство на енергетиката заяви, че пожарът не е засегнал доставките на бензин и дизелово гориво за потребителите в Южна Русия.

Русия разследва и причината за големия пожар, който избухна в края на април в петролен склад в град Брянск, на 154 км североизточно от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейк. Никъде я няма тази новина. Откъде я изкопахте, или това е новия скеч на укропитеците.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че новината трябва да се чете: Руснаците оставиха 2 дрона да стрелят преди да ги свалят. Очаквайте масова мобилизация заради нападението.
77
1
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Че няма сама украински заводи да бъдат ударени , я ! Война е.
76
7
 
5
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Амч те укропите въобще не атакуват цивилни цели... САЩ въобще не са агресори...Франция въобще не вилнее безнаказано в Африка.Турция въобще не е агресор в Кипър, Сирия, Ирак, не ескалира по турско-гръцката граница, не извива ръце с бежанци като в Беларус...Обаче за да е компетентен човек по въпроса, трябва тотално да си наложи автоцензура, по-страшна и жалка от комунистическата близка до фашизоидната, а... драги тролч живота се живее едва един единствен път и когато еднакви неща ги изопачава
75
10
 
3
 
! Отговори
един кораб преди 1 година
и една рафинерия.Срещу ВСИЧКИ заводи и целия флот на Окраинците,плюс не знам колко унищожена западна техника.Де е КИРо на КИРия????Ами в сладкарницата на женка си,дет ся ще го изгони заради мустакатото ленче.Пък олитата нека се радват,и на цените тука също да се радват.
74
7
 
6
 
! Отговори
Много хубава новина преди 1 година
вансеремУс др0гаре.
73
9
 
10
 
! Отговори
Ушанков преди 1 година
Каква приятна мелодия за моите уши.
72
2
 
5
 
! Отговори
Гоу агейн преди 1 година
Някой си го извадил много голям,ама като го усетил и той,взел да риве като вдовица за пенсия.''Кучета и котки може,ама прасета не може?"
71
7
 
11
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Догодина референдум в Белгородската Народна Република за присъединяване към Украйна.
70
9
 
18
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Значи, когато рашистите удрят казват "пак ги ударихме", а когато ударят рашистите, крещят: "укронацисти"! В един боксов мач и двамата партньора си нанасят удари безкомпромисно, докато единият клекне и изпадне в нокдаун или нокаут. Така ще се случи и в тази война --- оппа грешка "специална овенна операция". Вече тече 4-ти рунд, четвърти месец и бъхтенето продължава.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно си мислиш че мислиш ,защото нищо не си измислил! Я! И си гледай работата!
68
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей задокеанските /укра инските *** как се развихрили във форума обаче пилците се броят на есен а лайковете ще ги броим на сутринта.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секуко направи си сепуко.
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Мисля че една *** много мислила и от много мислене накрая се гътнала.
65
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството падна но американските *** пак са тук понеже има 7часа разлика. Само че бомбите няма да падат над ментора им САЩ а над нас.
64
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството падна но американските *** пак са тук понеже има 7часа разлика. Само че бомбите няма да падат над ментора ум САЩ а над нас.
63
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да се стегне и да победи. Стига вече да търпи набезите на Украйна
62
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Като нямате ПВО ще ви удрят още много пъти откъм Украйна.
61
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам чи и аз писАх, че украинците денацифицират Блатная, ама ме изтриха, мискините. Значи са кopeйчици и те, завалийките.
60
4
 
7
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
Нека се радват,които са живи!