Прогнозата на НАТО: Войната в Украйна може да продължи с години

Столтенберг зове за дългосрочна помощ за Киев
272
Прогнозата на НАТО: Войната в Украйна може да продължи с години
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че войната в Украйна може да продължи с години, а украинските сили са изправени пред по-интензивни руски атаки, след като Европейската комисия препоръча на Киев да бъде даден статут на страна-кандидатка за членство в ЕС, съобщи БТА като се позова на Ройтерс.

Още по темата

В публикация в германския "Билд ам Зонтаг" от днес Столтенберг казва, че доставката на високотехнологични оръжия за украинските сили би увеличила шансовете за освобождаване на Донбас от руски контрол.

"Трябва да се подготвим за факта, че това може да отнеме години. Ние не трябва да отслабваме подкрепата за Украйна. Дори ако цената е висока, не само за военна подкрепа, но и заради увеличаващите се цени на енергията и храните", казва Столтенберг.

Британският премиер Борис Джонсън, който посети Киев в петък, направи в публикация в "Сънди таймс" подобни коментари за необходимостта от подготовка за дълга война. Той подчерта, че съюзниците трябва да покажат на украинците, че са готови да ги подкрепят дългосрочно, което означава да се осигури, че Украйна ще получава оръжия, оборудване, боеприпаси и обучение по-бързо от агресора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: натовойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Майк Тайсън: Така мислеха и немците с Петербург , но се объркаха плановете им :) Точно когато САЩ реши да снабди русия с храна и оръжия. Ама ти тези работи не ги знаеш защото не си чел и внимавал на урока по история :П
179
1
 
3
 
! Отговори
Майк Тайсън преди 1 година
Путин бий главата,тялото само ще падне. Т.е. бомбардирай три дни и нощи Киев и Лвов и имаш без нито една жертва цяла Украйна....
178
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"гошотъпото"ти нямаш нито руски нито никакви книги първо се научи да четеш тогава хвърляй книги бе ***. Всяка прилика със лица и събития е случайна. Имаме продуктово позициониране.
177
1
 
5
 
! Отговори
Иде зима преди 1 година
Мнение на американски пенсиониран генерал:"Русия сега има изгода да протака войната, и видимо точно това прави. Вече месеци превзема ДНР и ЛНР, а можеше отдавна да е приключила с този етап. Сега войната ще премине през следващите етапи, но Русия просто чака зимата. Тогава всичко рязко ще се обърне в полза на Русия, особено това важи за европейските политици(колкото оцелеят от тях, защото очаквам повечето европейски правителства да паднат дотогова". Ами поне за правителствата засега познава ...
176
12
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи войната в украйна ще продължи докато на НАТО им писне да дават уружия на украйна! Не за друго ами НАТО видя че руската армия за нищо не става и с минимален брой уружия доставяни наа Украйна при това не най-модерните ами от преди 20г. тази армия се обърна в бягство даже! После се видя, че и танковете и бтр-рите руските ами ... много зле! Даже повече от много! После се видя, че и самата армия като персонал обучение и др. та и там нещата са много зле! Та каквото можаха научиха от НАТО!
175
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО 10 години воюва в един Афганистан и накрая си тръгна със спринт и подвита опашка. Това се случи неотдавна, та по-добре да не зяят и прогнозират много много.
174
1
 
5
 
! Отговори
DIE WELT преди 1 година
КАНЦЛЕРЪТ ОЛАФ ШОЛЦ Zugleich sah Putin sein Land dafür gut gerüstet: Russland geht in die neue Epoche als leistungsstarkes und souveränes Land und wird nur noch stärker, schloss er seine Rede. Конфликтът със Запада ще продължи, това е цената за суверенитета, за който се бори Русия. В същото време Путин видя, че страната му е също така подготвена за това: Русия навлиза в новата ера като мощна и суверенна страна и става все по-силна, завърши речта си той.
173
6
 
1
 
! Отговори
Гулаг преди 1 година
До Атанас ВелмазовАтанасчо, сине червени. Пишеш от името на не -повече от 10-15 %, крайно заблудени и с IQ на полска мишка хора. Напиши си личните данни, да знаем поне един от предателите си. Вие сте бедствие за БГ. Основна причина, за нашата всеобща изостаналост.
172
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е екологична, тъй че няма проблем да продължи с години. Питайте Грета! Само му давайте оръжия на героя Зеленски.
171
3
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До До ***: юлиян227;Не мога да не ти натрия носа...''руските терористи в Донбас са се криели сред руснаци за да има жертви сред тях..Ти поне съобразяваш ли какво си написал.Руснаци в Донбас се крият сред руснаци.Много си неорентиран.Това ако не е идиотизъм,здраве му кажи.Изглежда от злоба и безсилие губиш хладнокръвие и способността да мислиш.А може изобщо да не си я имал.Злобата е лош съветник.
170
3
 
6
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До 225;..Който се е прегърнал с Русия..За 45 години,когато бяхме ''прегърнати'' с Русия,НИТО ЕДИН ВРАГ ДАЖЕ НЕ СИ Е ПОМИСЛЯЛ,ЧЕ МОЖЕ ДА ПРИПАРИ ДО НАШИТЕ ГРАНИЦИ,НИТО ЕДИН.И не съм никакъв ***.Пиша с името си.А и кой уважаващ себе си *** ще тръгне да си губи времето с елементарни и невежи драскачи като теб.На такива като вас им стига и дребна риба като мен.Вие с мен не можете да се справите,та ще ви пращат професионални ''***''.Толкова ви стига.Омръзнахте ми.Имам си друга работа.
169
2
 
6
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До219;-2-ри.Аз ли държах цивилни заложници в ''Азовсталь''в Мариупол.А сега в ''Азов''.За какво са им в катакомбите.Да повярваш,че сами са се наврели там, в тая жега с децата си..Трябва да си пълен *** или завършен лицемер,за да твърдиш подобно нещо.А докато вие се пените тук и ''славите''Украйна,Руската Армия си напредва.А вие скачайте.Да взема да ви дам по едно знаменце с ''двуглавия орел''да си имате,като дойдат Руснаците.Ръцете горе и;''Добре дошли братя освободители''.Репетирайте
168
2
 
6
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До219;Пак идиотизми.Чети сам...''руските бандити сепаратисти излагаха цивилните руснаци срещу украинската армия''...Къде.В Донбас ли в 2014-та,или сега.А и каква работа има Украинската армия с цивилни руснаци.Като са цивилни защо ги убиват.И нали нямат полза от това.Без да искаш,сам разобличаваш ''нацбатальоните''.Те са истинските убийци в Украйна.Навсякъде се крият зад жени и деца,навсякъде разполагат нарочно артилерийските си разчети в жилищни райони и обществени сгради.Удържат насила цивилни
167
3
 
14
 
! Отговори
Коджабашев. преди 1 година
Браво на Зеленски опази Киев и 85% от Украйна ! Но вече е време за мир . Тая война из между 15 атомни централи и то от най-големите не само в Европа ,но и на световно ниво не е шега. Руските ракети от старите типове не са от най -точните и надежните , дори и без да искат ще взривят някоя... Сядайте някъде примерно край Босфора в Истанбул хапнете , пийнете по един пенлив айран и подпишете и да се свършва. Умират деца ! Срамота!
166
2
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До''възмездие'' и всички ''политкоректни'',такива с ''единствено правилен цивилизационен избор''и т.н.;НЕуважаеми ходеши ''смартфони''.Много сте наивни,да не кажа по-тежка дума.Ако бяхте риби, на гола кука щях да ви хвана.Толкова сте невежи и лесно манипулируеми.Навярно е така.Другият вариант е да сте закоравели лъжци и лицемери.Последният съвет,който ще ви дам е;Който се е прегърнал с Америка,добро не е видял.Украйна е живият пример.Няма да се връщам към Ирак,Бойко Борисов,Ердоган,и т.н.
165
2
 
8
 
! Отговори
Клуб мисъл преди 1 година
Зеленски да сяда и да дава неспасяемите вече Крим и лунакск муганск и да се свършва че след месец почва жътвата... А ко не спре войната ще има гладна смърт за около 100 милиона африканци още наесен .А други 200 милиона ще се юрнат насам...
164
2
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До ''възмездие''201-3-ти;..Плана..да има повече убити рускоговорящи,за да има повод...да нападне Украйна.Много несвързано,неясно,но да приемем,че си искал да кажеш,че ..а бе то никой не може да разбере какво искаш да кажеш.Изразявай се по-ясно.Жертвите са нужни единствено на Украйна,за да може да представи Русия като ''агресор''.В това вярват само глупаците.На всички вече е ясно,освен на ''политкоректните'',че истинският виновник за големия брой жертви е Украйна.Нарочно или поради некадърност.
163
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е прогнозата а програмата на нато. Жалко че се пишат миротворци.
162
2
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До ''възмездие''201-2-ри;Защо.Нали там живеят хора,които до вчера си представял за свои,които уж си ''защитавал''.Ти ги оставяш нарочно в зоната на бойните действия,не им разрешаваш да се евакуират,а след като си отстъпил,най-нагло и безцеремонно ги подлагаш на артилерийски обстрел,само за да увеличиш числото на цивилните жертви.И това е повсеместна практика в Украинската армия.Стратегия и практика,наложена не от руснаците,даже може би не и от украинците,а от техните куратори-Американците.
161
2
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Възмездие201Лъжеш или не знаеш.Избирай,кое ти харесва повече.1-во;Когато една армия отстъпва,практика е да евакуира цивилното население.Както направи СССР по време на ВСВ.Това можеше да направи и Украйна,но не би.Остави цивилните нарочно в зоната на бойните действия,за да има повече жертви.Тези жертви бяха нужни на Украйна,за да може да компрометира Руската армия,а не на Русия.И Украйна прави всичко възможно да има повече жертви.Обстрелват нарочно с артилерия и ракети граждански обекти