Румъния: Кремъл разпространява лъжлива реторика за Молдова

Решението на ЕС да предостави на Кишинев статут на кандидат било правилно
89
Румъния: Кремъл разпространява лъжлива реторика за Молдова
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Румъния реагира на изявленията на Дмитрий Медведев, който обвини Букурещ, че иска да създаде "нова Велика Румъния", съобщава телевизия Диджи 24. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди Молдова, че ще има последствия, ако тя се присъедини към Европейския съюз, припомня Диджи 24.

Според румънското външно министерство реакцията на Медведев показва "голяма степен на разочарование", както и факта, че решението на ЕС да предостави на Република Молдова статут на кандидат за членство, е "правилно решение".

"Изявленията на Дмитрий Медведев, направени след историческото решение на Европейския съвет от 23-24 юни за предоставяне на статут на кандидат за членство в ЕС на Република Молдова и на Украйна, са част от лъжливата реторика на Кремъл, с която вече сме свикнали и която се разпространява в Република Молдова както преди, така и след незаконната, неоправдана и непровокирана агресия на Русия срещу Украйна. Гореспоменатата реакция показва не само голяма степен на разочарование, но и едно сигурно нещо: решението на Европейския съвет да предостави на Република Молдова статут на страна кандидатка е правилно решение и представлява истинско историческо постижение, потвърждение на европейското призвание и ориентация на Република Молдова и нейните граждани“, посочи в изявление за медиите румънското МВнР. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: РумъниямолдоваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
ЕС - разпространява лъжлива реторика !
70
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 1 година
Румъния е част от българската държава -катовоеводство Влашко ,което става васал на османците и така се запазва за разлика на търновското и видински воеводства .До 18 век ручънски не съществува като език а влашкия е като диаллект на българския поради което българските емигранти са се чувствували като дома си. и сега много думи в рмански са български например думата войник .на руски е солдат от немски Soldat
69
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Solar Power.........Не загубихме ние,а нашите европейски "съюзници",които ни наредиха по време на ПСВ да не издавим силите на Антантата в Бяло море,после Вермахта премина през България като неин съюзник,иначе просто щеше да я прегази/както и казва ген.Лист,след влизането на Вермахта в България/,а после СССР постави германците там,където им е мястото.България искаше единствено земите населени с българи,нищо повече.
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 74 - Приднестровието е част от Молдова, поредната насилствено превзета от рашистите.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем съседи. Няма нужда да им отговаряте. Целият свят вече видя, какви завършени лажци са болшевиките комунистии.
66
9
 
8
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 година
Тия румънци са американски *** и ***, как така ще говорят против Кремъл бе?
65
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо против нека върнат Молдова на Румъния а тя ни върне Добруджа. Русия ще вземе Бесарабия и Одеса, а Унгария Трансилвания. ПСВ всичко се заграбва от НАТО.
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна държи част от Молдова 2-3 области по границата. Благодарение на Сталин Румъния е притисната с Молдова и ни връща Добруджа.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето тука има един нюанс. Молдовците са румънци и говорят на румънски диалект, който им е официален език. Разбира се, покрай руския имат едно характерно руско меко произношение. И за разлика от неблагодарните макета, никога не са оспорвали румънския си произход. Честват едни и същи празници и народни герои - напр. Стефан Велики, който доста бясно се трепе с турците.
62
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 70 преди 1 година
Голем глад, ДА! Качи им се олиото от 0,8 евро за литър на 1,5 евро! Заплатите да не ги казвам. През това време Русия върза. Там почнаха да изчезват повечето неща...Европа винаги я е имало, дори преди Русия, а ще я има след Русия! Заиграха се със зелената сделка, Германия си затвори ядрените централи и почна да зависи от руската газ, което ще приключи така или иначе. Ще има 2-3 години сътресения в Европа, покрай тези събития
61
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска армия има в Приднестревието не в Молдова.
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Как ще влезне НАТО в Молдова като там има руска армия. Това значи война с Русия.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако НАТО или ООН не влезе веднага с военни сили в Молдова, Русия ще влезе. Молдова не може да се защитава като Украйна. Запада ще загуби Молдова. Русия ще прати десанти на летищата, Молдова няма да воюва с Русия.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 69 Ядрените не са проблем защото при демокрация всеки има равни права. Или НАТО са фашисти и е проблем.
57
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Нищо не можеш да направиш вече без Русия. Хиперинфлация глад и мизерия на запад. НАТО са срещу Русия и много ясно че Русия ще се защитава. Кой ако не Русия може да е равностоен на НАТО.
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големия проблем е че Русия има ядрени оръжия. Ако Русия не притежаваше ядрени оръжия НАТО щеше да ги размаже. Просто Русия е джудже във военно отношение в сравнение с НАТО. Нямат нито технологично нито демографско надмощие. Факт е че и при това положение е трудно Русия да бъде окупирана изцяло защото териториално е огромна.
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66 - това ли ти е гордостта, че една държавица с психясали политици и народ може да унищожи всичко? Какъв светъл пример, но поне показва и начина ти на мислене. А ресурсите не са нещо уникално - затова се диверсифицират в момента, докато русия разчита САМО на тях. Половината от приходите в бюджета на русия е от потреблението на ЕС. Сега както започна да попресъхва, ще ми е интересно да видя кой ще го замести. Само не казвай Китай, моля ти се! Хаха!
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски Генерал заяви днес, че при война с НАТО първо ще свалят спътниците и бомбардират Англия. Ще се поразят електрическите централи в Европа (ТЕЦ-ВЕЦ). Тогава европейците щели да видят дали ще им помогне САЩ. Русия представлява опасност за Европа. Ако ЕС остане на тъмно и се разрушат големите градове очаквайте руската армия и при нас. Просто ще превземат териториите от времето на СССР и ще диктуват на Запада. Такава е целта им.
53
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 Тия официални данни са пфициалмна лъжа. Русия има земя с ресурсите вътре ще сравняваш с бг. НАТО не ти гарантира нищо като си вътре. Русия може да унищожи всяка държава от НАТО вкл. и САЩ.
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: В Казахстан русия не бие нищо, защото там играе Китай и Токаев набързо му сви сармите на джуджето оня ден, като му каза, че не признава такива изпълнения като ДНР и ЛНР. Отделно, миналата година, когато джуджето си прати военните в Казахстан да "освобождават" от протестите, Китай и Токаев само скръцнаха със зъби и рашистите се ометоха с 200. Джуджака е бита карта и си е виновен сам за това - голямо постижение - да ос....ш така и без това бедната си държава.