Румъния: Кремъл разпространява лъжлива реторика за Молдова

Решението на ЕС да предостави на Кишинев статут на кандидат било правилно
89
Румъния: Кремъл разпространява лъжлива реторика за Молдова
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Румъния реагира на изявленията на Дмитрий Медведев, който обвини Букурещ, че иска да създаде "нова Велика Румъния", съобщава телевизия Диджи 24. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди Молдова, че ще има последствия, ако тя се присъедини към Европейския съюз, припомня Диджи 24.

Според румънското външно министерство реакцията на Медведев показва "голяма степен на разочарование", както и факта, че решението на ЕС да предостави на Република Молдова статут на кандидат за членство, е "правилно решение".

"Изявленията на Дмитрий Медведев, направени след историческото решение на Европейския съвет от 23-24 юни за предоставяне на статут на кандидат за членство в ЕС на Република Молдова и на Украйна, са част от лъжливата реторика на Кремъл, с която вече сме свикнали и която се разпространява в Република Молдова както преди, така и след незаконната, неоправдана и непровокирана агресия на Русия срещу Украйна. Гореспоменатата реакция показва не само голяма степен на разочарование, но и едно сигурно нещо: решението на Европейския съвет да предостави на Република Молдова статут на страна кандидатка е правилно решение и представлява истинско историческо постижение, потвърждение на европейското призвание и ориентация на Република Молдова и нейните граждани“, посочи в изявление за медиите румънското МВнР. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: РумъниямолдоваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миб то цял ес заедно с краварите разпространяват лъжлива реторика за Русия, ама..
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 - факт, не е новина, че рашистите само лъжлива реторика разпространяват. Всеки, дори малко запознат, го знае.
9
5
 
16
 
! Отговори
същата бомба преди 1 година
им заложиха с молдова кат на нас с македония. Благодарим чичко Сталин
8
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа може да е малък континент, но е дала цивилицацията в която живее светът сега, другите играят по нейните правила русофилче :)) Пък и кой ще иска да напада Раша, освен лудия Хитлер, та те са едно блато, неприятна за живеене територия :))
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - я да видим дали е най-малкият като пазар? Щото тя и русия е много голяма на площ, но БВП-то й на глава от населението е под това на България даже.
6
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, раша няма шанс срещу нато. Те Украйна не могат....
5
11
 
24
 
! Отговори
ъъ преди 1 година
До Анонимен 2 - че кой е заплашвал рашистан? Единствено той заплашва наляво и надясно - я с ядрени оръжия, я с денацификация, я с "прокарване на път" през някоя държава, я с превръщането й в проток и т.н. Не виждам някоя държава да е казала, че ще напада рашистан и да го заплашва до момента?
4
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да позная ли - и в Молдова ще открият "нацисти" и ония смешковци в Приднестровието ще бъдат пратени да я денацифицират, пък те няма да се върнат даже.
3
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива са рашките, нарочно разпространяват лъжи за да объркат дадена държава :))) Навремето имаше румънски националист, нещо като Болен Сидеров, но това беше отдавна :))
2
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте се занасяли и заплашвали Русия накрая и ние т НАТО ще изядем дървото.
1
15
 
24
 
! Отговори
Кремълските преди 1 година
Жужаци лъжат и крадат. Няма вече , никъде в Европа не ги допускат.Сега си ядат газ-ът ит злоба.