Митрофанова се заканила да затвори руското посолство?

Дала срок до петък в 12 ч. за реакция на МВнР
Обновена: 30 юни 2022 18:26 | 30 юни 2022 18:26, Камелия Цветанова
210
Митрофанова се заканила да затвори руското посолство?
Снимка: БГНЕС

Русия отвърна на изгонването на руските дипломати от България.

„Ако до утре до 12 часа не бъде отменено решението на българското правителство за експулсиране на 70-те руски дипломати, руското посолство у нас ще постави въпроса пред руската държава за закриването на мисията в София".
Такава нота е изпратила посланикът на РФ Елеонора Митрофанова до българското Външно министерство, твърди  Епицентър. бг като сепозовава на дипломатически източници.

Още по темата

 
Те предупреждават, че ако се стигне до такъв развой, това означава война.
 
Според дипломати, решението е възможно - по предложение на външния министър в оставка още днес кабинетът може да вземе подобно решение с гласуване от министрите. След което външният министър кани в МВнР руския посланик и му връчва нова нота, с която се оттегля старата.

Вчера руският посланик Митрофанова заяви, че действията на българското правителство не отговарят на буквата и духа на Виенската конвенция.

"Като опитен дипломат, искам да ви уверя, че по никакъв начин не съответстват. За да бъде обявен един човек за „персона нон грата“, трябва да се предоставят доказателства на противозаконната му дейност. Или ако дипломат е замесен в някаква криминална история, и срещу него се инициира наказателното дело, тъкмо неговият дипломатически статут го защитава в подобни ситуации в чужда държава. В такъв случай той е обявяван за „персона нон грата“. Просто обявяване за «персона нон грата» накуп като списък е безпрецедентно и нещо ново в дипломатическата практика. Разбира се, това не е напълно ново, защото, така беше направено, доколкото знам, в Словакия и Чехия. Сега се води "играта без правила", заяви тя.

"Правителството на Руската Федерация си запазва правото за реципрочен, възможно, асиметричен отговор на подобни крайно неприятелски действия. Много е жалко, че Правителството на България се опитва по такъв начин много силно да ни скара с българския народ. Мисля, че няма да успее", допълни тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
12
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Вие не схващате ли какво целят руските ггооовна , не се ли усещате че подстрекават русофилите към гражданска война !?
109
1
 
5
 
! Отговори
несъответствие преди 1 година
България има 12 Русия ще има 40 ,да млъкват .че юе станат 12 от НАТО са казали че във военни времена 120 дипломата са си опасна работа !
108
7
 
17
 
! Отговори
Много нагли преди 1 година
За руснаците ние сме подчинена и овладяна държава..много са нагли и затова никой не ги обича. Когато Чехия и другите държави ги изгониха и то без доказателства...руснаците не си позволяваха такива думи. Защо само за България си позволяват такова безсрамие.....отговор...защото в другите държави няма Доган,Нинова,БОКО ТИКВАТА,СЛАВЧО, КОПЕЙКИН И СИЕ. т.е. за да се държат така с нас...ние сме виновни. На изборите нека да накажем всички руски глашатаи и путинови подмазвачи.
107
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко елементарни хора има тук ни история чели ни лук мирисали но са русофоби! смешковци с недоразвита ценностна система и вътрешни проблеми, хора без истинска реализация в света, типични гноми от партия *** и куниягите, срам за хоми сапиенс и котките!
106
3
 
15
 
! Отговори
руснаците драпат преди 1 година
руснаците драпат като невидели за дипломатическа службичка на запад от Урал - щото в русия е само kaл и дупки по улиците. Мното бързо ще се намери кандидат да смени Мутрофанова.
105
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че се случва това, от което най-много се опасявах. НАТО и Русия ни избраха за терен, на който да си ги премерят ракетите. Защото и без това няма какво толкова да се разрушава тука (ние сами си разрушихме почти всичко). След Украйна сме ние. Бог да пази България.
104
2
 
14
 
! Отговори
Няма да посмее преди 1 година
Мотрофанката обича да пазарува в скъпи бутици , да носи маркови очила , кипри се в скъпи обувчици. Неща които вече няма в русия. Каквото и да е в България е в пъти по-добре от руската мизерна действителност.
103
1
 
15
 
! Отговори
До 106 преди 1 година
Не дразнител другарю, раша е окупатор. И просто ще забравим това зло минало!!!
102
6
 
14
 
! Отговори
Давай преди 1 година
Може да ни заплаши ,че ще ни спре и газта.. Или май това с газта не се оказа толкова страшно. Нямам против да се разкара цялата руска rмeж от тук.
101
5
 
15
 
! Отговори
логично е ! преди 1 година
НАТО определи Русия като враг номер 1 ! Ние сме НАТО и трябва да следим 120 дипломата нон стоп ! Щом като имаме 15 дипломата във Русия и тези стават 15 и толкова Митрофанова думана и да идва друга !
100
6
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Те предупреждават, че ако се стигне до такъв развой, това означава война. ----///----- Тоест Фашиска Просия ще ни обяви война заради некви кир ливи 70 рузки дипломата?
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не мога да си обясня плод на какво са русофилите? пра бабите им 100% са близали казашки близалки и цял живот са ги лъгали че са българи, малко като с македонците се получава ялови в мозъка
98
2
 
14
 
! Отговори
Русотрол преди 1 година
Моля ви се, не затваряйте посолството. Поне една касиерка отсавете, че да има от къде да си вземаме хонорара.
97
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русофоб 80 Какво може да се очаква от една колония , каквато сме ние . Хората педпочетоха да бягат навън , вместо да се води гражданска война . Ще сте много щастливи русофобите . Ама като го няма дразнителят ви , какво ще чините ? да не ревете после ?
96
1
 
17
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Да пие два Бояришника, че да и мине.
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 76, проблема е че не го е взело Външния министър, а Кирето е чакал да Външния министър и Президента да са извън страната, и тогава е решил да се прави на интересен, просто е демонстрирал своето невежество, не че тая тетка не трябва да хваща за Масква, ама просто Кирето незнае какво прави, и най-важното как да го направи
94
1
 
15
 
! Отговори
rendeto преди 1 година
затваряййй тая ***, ходи си и никога не се връщай !!
93
9
 
16
 
! Отговори
Grom преди 1 година
Нищо драматично - да се маха и да си вземе Паметника на съветската армия на изпроводяк.На когото му трябва - ще ходи в Сърбия, Турция или Румъния, ако и оттам не ги изпъдят.
92
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не би да ги заболя фашистите, че разкараха агентурата им от България? Муахахахаа
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не сме чули още клоуна медведев да говори след литри водка и да хвърга лиги като бясно куче.