Арестуваха за кратко Марина Овсяникова

Тя бе задържана за от полицията в Москва
18 юли 2022 07:37, Александър Попов
38
Арестуваха за кратко Марина Овсяникова
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руската медийна служителка Марина Овсяникова, която доби известност през март с протестната си акция в пряк ефир срещу инвазията в Украйна, бе задържана вчера за кратко от полицията.

"Марина бе арестувана. Няма никаква информация за местоположението ѝ", казаха от антуража на журналистката в канала ѝ в "Телеграм". Това съобщение е придружено от три снимки, на които се вижда как 44-годишната жена бива отведена към бял фургон от двама полицаи.

Малко след това Овсяникова публикува снимка на себе си с две кучета във "Фейсбук".

"Тръгнах на разходка с кучетата и тъкмо излязох от входа, когато хора в униформи се приближиха към мен", написа тя и добави, че се намира в районно полицейско управление в Москва.

Още по темата
Три часа по-късно тя съобщи, че е била освободена. "Вкъщи съм. Всичко е наред", каза тя във "Фейсбук". Тя бе арестувана няколко дни след като в социалните мрежи се появиха снимки, на които тя е застанала край Кремъл с плакат, на който президентът Владимир Путин е наречен "убиец".

"Колко още деца трябва да умрат, преди да спрете", пишеше още на постера.

Тя стана световноизвестна в средата на март, след като се появи във вечерните новини на прокремълската телевизия, за която работеше, с плакат, критикуващ пропагандата на руските медии за войната в Украйна. Тя бе задържана за кратко след това и бе пусната на свобода, след като ѝ бе наложена глоба. Кадрите с тази нейна проява обиколиха света и много хора приветстваха смелостта на журналистката в контекста на репресирането на всеки критичен глас в Русия.

Германският в. "Велт" нае през април Овсяникова за кореспондент. Тя каза, че се е върнала в Русия по-рано този месец, за да защити родителските си права в съда срещу съпруга си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Марина Овсяникова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Е какво има да гледа. Украинците имат право да унищожават всички нарушители на държавната им граница.
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
намерихте с какво да нападате русия това лие повода
25
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Като бях в седми клас, другарката по гимнастика придържаше панталона на един съученик. Той показваше пред целия клас, как се прави челна стойка. Той се извъртя, понеже не е прочел изцяло инструкциите в комунистическата спортна книга и за да не падне учителката по физически възпитание го придържаше за г.а.щ.и.т.е и пред целия клас остана г.о.л с разсъбути г.а.щ,и. Това стана по време на физическо възпитание и ние целият клас бяхме строени за да учим как се прави Челна Стойка по Комунисически!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквато и да е, платена/неплате от който и да е, съгласен съм с това което казва и направи.
23
0
 
2
 
! Отговори
Васко оп Рупча преди 1 година
Ако беше в България мутрите да са я ликвидирали.Тук мафията не си поплюва.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за тези които още не знаят тя си има украска фамилия от ОДЕСА , която завършва на чук и работише на МИ 6 !а за пари нациската веднага се е съгласила и не само на тоап но и друго което много малко хора знаят
21
3
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
В демократична България полицаите пребиха журналистите и студентите, за да пазят Тиквата и Гешефтаря , ама сега за Маша рИвем.
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ... този типичен *** Овсянникова е родена като украинка. След много молби сълзи и сополи и дават руско гражданство. Настаняват я на добра работа с висока заплата. През това време се среща с представители на Английското посолство от където организират провокацията ѝ по телевизията, В момента на провокацията, адвокати наети от английското посолство и оператори на чужди медии я чакат пред вратата. Сега е отработен презерватив ненужна нито там, нито в Русия.
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се защо не иска да я пратят да предава новините от Донецк, да види ситуацията.
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали разбирате по какъв начин руският съд ще защити родителските права на тази световноНеизвестна персона. Обзалагам се, че съпругът й ще спечели делото. Няма да й позволят да експортира руски деца в дойче в. "Велт".
17
27
 
20
 
! Отговори
ХИГИЕНИСТ преди 1 година
БЪЛГАРИЯ СМЪРДИ НА ПЛАТЕНИ КРЕМЪЛСКИ *** ! ЗАТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ НА ЗАПАД И ТУК ОСТАВАТ САМО ИЗКУФЕЛИ КУКУВЕЙНИЦИ С ЧЕРВЕНИ ПАРТИЙНИ БИЛЕТИ !
16
26
 
14
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 1 година
ИМА ЛЕСНО РЕШЕНИЕ НА ВСИЧКИ СПОРОВЕ: КОЙТО ХАРЕСВА ПУТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ДА ВЪРВИ ПРИ ПУТИН ДА ГО МОБИЛИЗИРАТ ДА СЕ БИЕ ЗА ПУТИНСКИТЕ ИДЕАЛИ !!! КАТО НЕ ВИ ОТЪРВА, ЧОВКИТЕ В АНУСА И МЛЪК !!!
15
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, 4 месеца по-късно "задържана" от "странни хора" и пусната след 10 минути/ ...Много лош Путин бе. Задържал я цели 10 минути. / Интересно, че някаква дърта кифла си прави самореклама! Задържана за 15 минути - лелеее голям проблем!! / Не поощрявайте кукувиците. Тази си търси изява./Или нова реклама, да се поддържа старата? Задържана за малко? Каква жертвичка. /-------------------------------------------------T. ролче още колко "мнения" ще нащракаш преди господарите да ти отпуснат стотинките?
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Свободна Русия. Тези, които ще свалят Путин от власт и ще освобождават Русия, поразително добре владеят българската граматика. А руската дали я знаят изобщо?
13
22
 
7
 
! Отговори
Путин трепери! преди 1 година
НАТО да не го намери!
12
12
 
25
 
! Отговори
Мноо преди 1 година
Интересно, че някаква дърта кифла си прави самореклама! Задържана за 15 минути - лелеее голям проблем!!! Да ви" имам" новините!!!
11
26
 
9
 
! Отговори
Дивизия Немцов преди 1 година
Воюваме за свободата на Украйна!Скоро ще се прехвърлим в Русия!
10
28
 
12
 
! Отговори
Свободна Русия преди 1 година
Скоро ще свалим Путин от власт!
9
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе повечето живеем в чужбина, я се опитай да кажеш нещо положително за Путин, да кажеш че санкциите са причина за цените, че сащ разпалват войната и прочие истини да видим какво ще ти се случи. 1-то е уволнение, щото инак фирмата отива на кино, че държи такива служители, после няма работа за теб в цял сащ и без пари си дотук,та мълчиш като едно време при комунизма и ръкопляскаш, този филм вече го гледахме, сега с либерастите същото.
8
23
 
17
 
! Отговори
Замислете се преди 1 година
Ако всички бяха като нея нямаше да има нито путин нито борисов нито гешеф нито пеефски. Има ги защото всички сме офце а на такива като нея се подиграваме.