Русия включи още 5 държави в списъка на неприятелските

Действали срещу руските дипломатически представителства
22 юли 2022 12:08, Елка Василева
83
Русия включи още 5 държави в списъка на неприятелските
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени  в списъка на неприятелските за Русия държави. Това съобщи пресслужбата на руското правителство, предаде ТАСС.

Още по темата
В съобщението се пояснява, че правителството е актуализирало списъка на чуждите държави, извършващи недружески действия, насочени срещу руските дипломатически и консулски представителства зад граница.

В резултат на това в списъка попадат гореспоменатите пет страни от ЕС.

В съобщението се посочва още, че Словения и Хърватия няма да могат да наемат в своите дипломатически мисии в Русия руски граждани за сътрудници. За Гърция, Дания и Словакия възможностите за наемане на руснаци за дипломатически сътрудници е ограничен - 34 души за Гърция, 20 души за Дания и 16 души за Словакия.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
25
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Хи-хи-хи, тези сибирски диваци ще се изолират с нова желязна завеса от целия цивилизован свят. Ще поддържат приятелски взаимоотношения с Венецуела, Северна Корея, Еритрея и тем подобни. Халал да им са.
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ни казваха вече 5 месеца, че неприятелските държави за РФ били всички от ЕС? Как сега се оказва, че до вчера Гърция е била приятелска? Тези ПП лъжат и докато спят. Няма такива продажници.