Зърното в Украйна тази година два пъти по-малко заради войната

Зеленски се надява да няма световна продоволствена криза
Обновена: 31 юли 2022 19:50 | 31 юли 2022 19:38, Камелия Цветанова
77
Зърното в Украйна тази година два пъти по-малко заради войната
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че зърнената реколта в страната тази година може да бъде наполовина по-малка от обичайното заради руската инвазия, предаде Ройтерс.

Още по темата

„Има опасност тазгодишната украинска реколта да бъде двойно по-малка“, написа Зеленски в Туитър на английски.

„Нашата главна цел е да не допуснем руската инвазия да предизвика световна продоволствена криза. Въпреки всичко се намират някои алтернативни начини за износ на жито“, заяви той.

Украйна, която е важен световен доставчик на зърно, е затруднена да доставя своята продукция на купувачите поради руската военноморска блокада на черноморските си пристанища.

На 22 юли беше сключено споразумение със съдействието на ООН и Турция за безопасно преминаване на кораби, превозващи зърно от три пристанища в Южна Украйна.

Украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков заяви при посещение на едно от тези пристанища в петък, че Украйна е готова да започне превоза на зърно по море и че се надява първите кораби да тръгнат до края на седмицата./БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Украйназърнореколта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Сиромах преди 1 година
Украинците започнаха да се подготвят за лъжата, че ще изнесат 20 млн. т.зърно, което разбира се нямат със слабата реколта тази година!Цялата им досегашна политика е лъжи и лъжи!
64
0
 
4
 
! Отговори
Обсесен преди 1 година
Си скоро зелен заедно с гадната ти кифла, дето се снима за модни списания докато нормалните украинци умират за нищо. Проклета богаташка *** бъдете проклети!
63
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
До Анонимен 69- Кой е Клаус Шваб? Защо медиите не пишат за него?
62
1
 
4
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Два пъти по-малко е защото половината от районите които произвеждат зърно, не са вече под негов контрол. А си го продават сами без да му пълнят гушката. Пък той *** че си е негово негово "по закон" и му крадяли зърното. Без да е садил и жънал.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А зърнОто на Олена как е , Зеленко , идва ли ти на ум за него ( и за другото ) ?!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Украйна разбрахме ,ама мълчите за България и "успешното " правителство на премиера в сянка Христо Иванов (Кирил Петков 2017 та учреди ДА България на Христо Иванов тоест Продължаваме Промяната е просто ДА България 2)! На изборите пак си изберете тези "момченца". Украйна не я мислете ,тя е нищо ."До 2030 година никой няма да притежава нищо но ще сте щастливи ***" Клаус Шваб
59
0
 
4
 
! Отговори
българите си искат преди 1 година
българите си искат източния блок: ниски и народни цени, за всекиго всичко по равно, справедливост и без измекярски шефове и слънчево и весело!ниой ще иска сив, студен, гаден капитализъм освен шайка мошенници които ограбват народа и изсмукват кръвчицата му!
58
0
 
4
 
! Отговори
стига сте качвали преди 1 година
стига се качвали тази пионка на СРУ!!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49: не се иска много акъл за да се досетиш от кой пол съм, щом съм против евро.гейските ценности! От един от двата дадени от Бога - мъжки и женски..
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоуна, вкара закон за приватизацията на украинските земи, разпродаде 30% от земите на американски корпорации и резултата е 3 месеца постоянно мъмрене за износ и сега в Украйна се редят по 500 човека на опашки за хляб. Ето клипче от вчера в Одеса в телеграм: https://***/azmilitary11/12161 безсрамните ни евроатлантически "партньори"/сузерени разграбват поредната държава от източна Европа.
55
0
 
6
 
! Отговори
Ralica преди 1 година
***, напудреният нос се загрижил за световната продоволствена криза. Държавата му е във фалит,а той се изплесква където не му е работа, вчера доставяше електричество на Европа. Безумна работа, но ва жажното е шоуто да не спира.
54
2
 
12
 
! Отговори
!! преди 1 година
На наркомана (клоун) брашно не му трябва, той си пудри носа с друг прашец !!!!!
53
0
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ИНФОРМАЦИЯ НА ООН , ЗА ИЗХРАНВАНЕТО И ДОБИВИТЕ В СВЕТА : РУСИЯ ИМА РЕКОРДНИ ДОБИВИ НА ЗЪРНО ЗА ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ !!! ФАКТ !!! СЛАГАЙТЕ МИНУСИ !!!
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е ВЕЛИКА и непобедима.
51
13
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЗАРАДИ ТЕРОРИСТИЧНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕКАЛДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО СЕ НАЛАГА ДА ПЛАЩАМЕ СКЪПО ПШЕНИЦАТА КОЯТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ДА СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА!!! МАЙ-КИТЕ ИМ ПРОКЛЕТИ НА ПУТАНИСТИТЕ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕКАЛДЕРАЦИЯ
50
1
 
4
 
! Отговори
конец преди 1 година
Споразумението Турция,Русия,Украйна утре ще отиде на вятъра.Кораба ще бъде потопен.
49
3
 
8
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
До 51 - Дори не си правят труда да преведат цитата от мейнстрийм медията, а праскат минуси. А Украйна за 4 месеца е загубила много повече войска от цялата британска армия. По признание на британските военни експерти.
48
4
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПРЕЗИДЕНТЪТ ФАЛИРАЛ УКРАЙНА СЕ ЗАГРИЖИЛ ЗА ПОСТЪПЛЕНИЯТА ЗА АМЕРИКАНСКИ ПУШКАЛА !!! НАРОДА ЩЕ ТЕ ИЗГОНИ !!!
47
6
 
9
 
! Отговори
За сметка на това преди 1 година
Русия има рекордни добиви
46
6
 
9
 
! Отговори
Руки вверх преди 1 година
Наркомана загрижен.Никакво зърно няма да продадете.Утре първия кораб тръгвал ,но си мисля че нещо случайно ще му се случи.