Зеленски: Русия използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор

Руснаците знаели, че губят в преки битки
Обновена: 7 авг 2022 10:49 | 7 авг 2022 08:44, Камелия Цветанова
138
Зеленски: Русия използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор. По-рано Киев и Москва си отправиха взаимни обвинения за обстрела от петък в близост до един от реакторите на централата. "Руските терористи станаха първите в света, които използват атомна електроцентрала... за терор", каза Зеленски, цитиран от БНР.

Още по темата

Украйна е постигнала тази седмица сериозни резултати в унищожаването на логистичните и тилови части на руската армия, каза още украинският президент във вечерното си видеообръщение.

"Руската армия няма да промени тактиката си. Разбираме, че нашествениците знаят, че губят в преки битки. Затова врагът разчита на артилерия и тотален обстрел. Те се опитват да унищожат всичко и да влязат в руините... През тази седмица, въоръжените сили на Украйна постигнаха високи резултати в унищожаването на логистиката на руската армия. И всеки удар по складове с боеприпаси на противника, по командните му пунктове, по струпаната руска техника, спасява живота на украинските военни и цивилни", каза Зеленски.

Той благодари на украинските военни, които, по думите му, с неимоверни усилия удържат врага и на партньорите, които доставят на Украйна необходимото оръжие. Украинският президент напомни за поредния пакет от военна помощ от Съединените щати, който съдържа и боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименАМИ РУСНАЦИТЕ И РУСИЯ КАКВИ СА? ТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ, РУСИЯ ЗАЕМА ЕДНА ТРЕТА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ, АКО НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗЪЛ!
43
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелето е за психиатрията.Няма ли кой да го вкара?Как според него руснаците сами се обстрелват?Този застрашава живота на всички украинци.Обществено опасен е.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не обиждайте на европеец - аз съм за путин и кадиров ))
41
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския терористичен режим се крие зад АЕЦ, за да обстрелва украински позиции, а след това върши саботажи, за да ги обвинява за другото си военно престъпление. Същото наблюдавахме по-рано с уж украинския удар по нефтената рафинерия в Белогород, когато така и не се появиха доказателства за твърденията на русНАЦИте, как два ХЕЛИКОПТЕРА Ми-24 са прелетели над 160 километра от фронта НЕЗАБЕЛЯЗАНИ, за да извършат удара.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лудост Отговора е в пост 66
39
1
 
34
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Централата е под Руски контрол и как така Русия е обстрелва?!
38
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ноби Все едно да питаш защо руснаците взривиха руските блокове в Чечня или защо гръмнаха затвора преди седмица. Защото унищожават и след това обвиняват противника си, за да могат да отклонят вниманието, че ползват АЕЦ като щит за да стрелят иззад него. Това е уникално в световната история военно престъпление. Никой никога не е правил такова нещо в световната история.
37
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Доктор Сър Пичук Всеки пост като твоя показва, че Кремъл няма аргументи, и единственото, кето им остава е да се крият зад тролействане в посока на Зеленски.
36
0
 
28
 
! Отговори
Ноби преди 1 година
тая аец е под руски контрол, защо да я бомбардират ?
35
1
 
16
 
! Отговори
Бее преди 1 година
Киро нали беше договорил евтин ток от Украйна и зеления щедро даваше.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада да дава на Русия цялата Източна Европа която преди 30 години беше тяхна и няма да има проблеми с газ,петрол.А и няма да дава пари на бившите соц.държави които те само лапат.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски най-добре да нареди да взивят останалите централи в западна украйна, за да не попаднат в руски ръце. Да му даде на Путин да разбере.
32
1
 
23
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Централата е построена от Русия и ще се експлуатира от нея.. а скоро ще е и на руска территория.. така че, наркоманчето да си трае.. има си още няколко АЕЦ-а останали под негов контрол
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна обстрелва атомна централа и после обвинява русия?! Не търпението на путин е голямо други досега да са ги изпарили тия фашисти, докога ще чака путин не е ясно
30
1
 
19
 
! Отговори
Полезен идиот преди 1 година
Значи се самотероризират.
29
8
 
24
 
! Отговори
однако преди 1 година
Зе-клоунът реве, защото руснаците намериха в атомната електроцентрала край Запорожие много, много килограми оръжеен плутоний, който стрива стотици милиарди доларе и си го прибраха в РФ като трофей и компенсация за откраднатите от колективния запад спестявания на руския народ.
28
8
 
20
 
! Отговори
Закъсали са го преди 1 година
Долна работа Зеленска.
27
3
 
21
 
! Отговори
Э преди 1 година
Разбира се, че Зеленушко е обстрел аеца. Той сега преговоря за влизане в ЕС, а те това искат спиране на реакторите. Тоя така ще ги спре, че направо ще поликвидира.
26
3
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Вервайте ми, казваше царят. Руснаците си играят като котка с мишка с вас и не бързат. Чакат да дойде зимата. Тогава за всички мишки идва Видовден. Милиони безработни, студ на кутийки и глад на филийки.
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според наркомана, Русия вероятно бомбардира и Донецк