Зеленски: Русия използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор

Руснаците знаели, че губят в преки битки
Обновена: 7 авг 2022 10:49 | 7 авг 2022 08:44, Камелия Цветанова
138
Зеленски: Русия използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор. По-рано Киев и Москва си отправиха взаимни обвинения за обстрела от петък в близост до един от реакторите на централата. "Руските терористи станаха първите в света, които използват атомна електроцентрала... за терор", каза Зеленски, цитиран от БНР.

Още по темата

Украйна е постигнала тази седмица сериозни резултати в унищожаването на логистичните и тилови части на руската армия, каза още украинският президент във вечерното си видеообръщение.

"Руската армия няма да промени тактиката си. Разбираме, че нашествениците знаят, че губят в преки битки. Затова врагът разчита на артилерия и тотален обстрел. Те се опитват да унищожат всичко и да влязат в руините... През тази седмица, въоръжените сили на Украйна постигнаха високи резултати в унищожаването на логистиката на руската армия. И всеки удар по складове с боеприпаси на противника, по командните му пунктове, по струпаната руска техника, спасява живота на украинските военни и цивилни", каза Зеленски.

Той благодари на украинските военни, които, по думите му, с неимоверни усилия удържат врага и на партньорите, които доставят на Украйна необходимото оръжие. Украинският президент напомни за поредния пакет от военна помощ от Съединените щати, който съдържа и боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
45
 
! Отговори
Кукуряк преди 1 година
Зеленото пак досажда с лъжите си. Централата е руска от месеци, защо им е на руснаците да я нападат. Очевидно това си е украинска пропагандна акцийка, с която рискуват здравето на украинците и половин Европа, вкл. и нашето.
3
3
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Украинския...външен министър,няма ли да дойде скоро,че да...насмете новата власт,както направи със...предната,а Кирчо...козирува и поведе делегация в Киев,да ги пита от какво имали нужда.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора спрете да им коментирате наведените статийки и така мисирките сами ще ги махнат.
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да идва зимата и всичко да приключва, че ми писна да го гледам тоя егоистичен наглец