Организират "трибунал" за пленниците от полка "Азов"

Планира се той да се проведе в окупирания Мариупол след края на лятото
10 авг 2022 14:43, Йоана Цонева
67
Организират "трибунал" за пленниците от полка "Азов"
Снимка: БГНЕС

Първият т. нар. "трибунал" в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) за военнопленниците, голяма част от които са от полка "Азов" най-вероятно ще се проведе в Мариупол и ще бъде организиран преди края на лятото, предаде ТАСС, като се позова на лидера на сепаратистите в Донецк Денис Пушилин.

"Има активна подготовка на трибунала. Първият трибунал най-вероятно ще се проведе в Мариупол. Той ще бъде организиран до края на лятото. Сроковете се определят от нашите следствени органи. Задачата е трибуналът да се проведе максимално открито ", каза той.

На 20 май Министерството на отбраната на Русия обяви пълното освобождаване на територията на металургичния завод "Азовстал". 2439 украински войници, включително от полка "Азов" сложиха оръжие и се предадоха, като срещу последните са заведени наказателни дела в Русия.

Още по темата
Още на 23 май Денис Пушилин обяви за предстоящото организиране на "трибунал" за пленниците от полка "Азов", които се сичтат за една от основните цели на руската инвазия в Украйна, която Кремъл нарича "специална военна операция за денацификация и демилитаризация" на Украйна.

На 8 юли бе съобщено, че над 500 пленени бойци от украинския националистически батальон "Азов" и други въоръжени групировки са изправени пред съд в Донецката народна република по подозрение за военни престъпления, съобщава ТАСС.

Правоприлагащите органи на ДНР са започнали наказателни дела срещу над 500 членове на "Азов" и други въоръжени групировки, които са се предали в "Азовстал" и в други райони, информира източник на медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другото положително, освен, че ще има документирано руско военно престъпление е, че сега украинските части ще се бият до последния човек, като знаят, че де фкато попадането в руски плен означава смъртна присъда, без зачитане на права на военопленици. Това ще вдигне смъртоносността на укаринската армия и ефективността й в изтребване на орррккки.
12
2
 
25
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
От Донецк заявиха че Зеленски сие също ще бъдат "поканени" на трибунала.
11
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази война досега путин е утрепал 43 хиляди руснаци и 15 хиляди братя украинци! 58 хиляди светове са изгаснали завинаги !
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме измисленото дело на укропитеците 'без жертви' - сега със баш насисти да се чуе за какви реални зверства става дума!
9
23
 
6
 
! Отговори
рашистки педали преди 1 година
Защитаваш си родината от мизерните нашественици и руските keлемета ти спретват трибунал.
8
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бум В Русия има смъртно наказание, което се налага и изпълнява от КГБ, с ръководител лично Путин.
7
3
 
21
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Трибунала ще е в ДНР защо там има смъртно наказание а в Русия няма.
6
3
 
32
 
! Отговори
ЕТО ЗАТОВА преди 1 година
Ето затова укропитеците се опитаха да убият свидетелите във лагера за военопленници! - да не излязат престъпленията срещу мирното население!
5
4
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДА ПОБЪРЗА РУСИЯ , ЧЕ ЗЕЛЬО ИМА АМЕРИКАНСКИ ГАУБИЦИ !!! ДРУГИТЕ В ЗАТВОРА ГИ ГРЪМНА !
4
5
 
21
 
! Отговори
Е, преди 1 година
след материала за жестоките присъди срещу руски войници ви написах, че империята ще отвърне на удара. И няма да е леко!
3
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното военно престъпление на руския нацистки режим. Но това си има и добри страни. Ще бъде изцяло документирано с картина и звък престъплението им, до най-малката подробност.
2
7
 
38
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
трябва и тука да направим такъв за наште транс-атлантически азовци натовски краварски! !Само това е решението!
1
6
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
е, те ги ги взривиха вече по-голямата част, останалите ще ги разстрелят показно и туй то ... каквото повикало такова отговорило