Производителят на Bayraktar има поръчки за 3 години напред

Компанията планира да превърне Украйна в производствена база
15 авг 2022 21:25, Анисия Иванова
21
Производителят на Bayraktar има поръчки за 3 години напред
Снимка: Bloomberg

Турската компания Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AS, която снабдява Украйна с безпилотни летателни апарати, твърди, че в момента разполага с капацитет за производство на 20 дрона месечно и има тригодишен график за поръчки, информира Bloomberg.

"Безпилотните самолети TB2 и Akinci са в серийно производство, имаме търсене и за двата вида", заяви Халук Байрактар, главен изпълнителен директор на частната компания, в интервю за украинската фондация "Върни се жив". "За TB2 имаме договори за износ с 22 различни държави."

Baykar Makina, която работи и по проект за безпилотен изтребител, наречен Bayraktar Kizilelma, иска да увеличи още повече производствения си капацитет и се надява да постигне това със завод в Украйна.

Байрактар, брат на зетя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Селчук Байрактар, заяви, че компанията иска да сглобява безпилотни самолети TB2 и Akinci, както и изтребители Kizilelma в Украйна.

Вече е в ход изграждането на изследователска база и център за модерно производство, каза той и добави: "Виждаме Украйна като наш стратегически партньор. Също така искаме да превърнем Украйна в производствена база."

През тази година Турция успя да остане в близки отношения както с Украйна, така и с Русия, тъй като се стреми да посредничи, а не да избира страна във войната след нахлуването в Украйна през февруари. Дори когато Baykar Makina доставя въоръжени безпилотни летателни апарати на Украйна и предвижда фабрика там, износът на Турция за Русия достигна осемгодишен връх от 2,9 млрд. долара през първата половина на 2022 г.

В неотдавнашно интервю за вестник РБК пратеникът на Украйна в Турция заяви, че заводът Bayraktar TB2 може да започне да произвежда безпилотни самолети още в края на 2023 г.

След руската инвазия Киев е получил 50 безпилотни самолета TB2, заяви през юни украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

През юли турският президент Реджеп Тайип Ердоган изигра важна роля в посредничеството за сключване на споразумение между Русия и Украйна за възобновяване на износа на зърно от Черно море, попаднало в капана на войната. Ердоган има близки връзки с Путин, който го похвали за усилията му по време на продължителните преговори за зърното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Гъдю Съчманлиев преди 1 година
Турция ще бъде търпяна до време от Русия,ако продължава да си вре носа където не трябва ,може да отнесе атома.
17
4
 
0
 
! Отговори
HAHHA преди 1 година
Много ме кефи, че 16 има минуси, заради истината ...
16
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо уааа! 20 на месец! Голям производствен капацитет! Перки от алибаба,процесор на 20 години, 1001 лиценза от приятели и това е...
15
1
 
0
 
! Отговори
СТОП Война преди 1 година
За първи път получихме данни з апредателство на подставени на власт в Москва през 1974.. ПРистигна информация че предатели готвят прецакване на новите съюзници на МОсква вкл ГДР,Чехословакия,Полша,..както и ограбваните чрез санкции БЪлгария,Румъния. Унгария .. През 1985 - 6 година силно напрежение имаше у съветски експерти заради получавани предупреждения че подставени на власт в Москва готвят мръсни експерименти вкл срещу СССР
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
". Византия всъщност никога не е загивала. Византия днес - това е Турция. " - Все едно да се настаня в твойта кущичка, после да я срина, да си вдигна моя и да се преструвам, че съм теб ... Аре стиа толкос!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо сме в ЕС? Опитай се да си в ЕС и да оравиш и придаваш свободно техника! Не мооооооже! Били роботи убийци... Амамза турция може.
12
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните два месеца няма помен от байрактари на фронтовата линия - много ги свалят затова ги държали на склад...
11
4
 
15
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
В заключение може да се каже, че Турция изпълнява естествените си функции на приемник и продължител на Османската и на Византийската империи. Византия всъщност никога не е загивала. Византия днес - това е Турция. Имат Проливите и както се видя - спряха всякакъв военен трафик през тях. Руският Черноморски Флот няма шансове за попълнения и ще бъде бавно и сигурно унищожен. Ердоган постави съвсем ясно задачата - Турция да стане ядрена и космическа сила. От Запад нямаше ни гък ни мък. Адмирации!
10
3
 
12
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Изглежда също, че сделката за отмяна на вето-то на Турция за Швеция и Финландия включва една поръчка от 40 броя Ф-16, Блок70 и някои други придобивки, но те разработват изстребител 5-то поколение. Двигателите изглежда ще са Ролс-Ройс с пълен лиценз за производство и трансфер на технология. С Европа може да се дърлят, с Русия и самолет им свалиха, но с Британия имат специални отношения и получават пълна подкрепа от там. Имат брилиантна външна политика и дипломация, деблокираха зърно от Укр и Рус.
9
4
 
17
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
В Турция вече имат на въоръжение техен си основен боен танк Алтай - на база комбинация от Тигър и Ю. Корейски танк, собствено стрелково въоръжение включително тежки гаубици. Една камара ракетни системи и пр. Вече имат 4 сондажни кораба, като последният - Абдулхамит Хан е едва пети в света от този клас - 12000 метра сондажна дълбочина. Това е нация в голям подем по всички направления. Нация с над 30 милиардера, номер едно авиолинии в света, от регионална, се превръщат в световна сила.
8
3
 
14
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Следващият модел, чийто прототип е почти готов е свръхзвуков безпилотен изстребител. Очаква се да лети догодина. Догодина би трябвало да им е готов първият авионосец, разбира се, не е с големината на Американските, но него освен STOL самолети ще има базирани дронове. Изцяло тяхна разработка и производство. Турция пуска по едн нова подводница на вода всяка година, имат вече малки флотилии от крайбрежни корабчета-дронове без екипаж, разработват подводни дронове.
7
5
 
14
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Новият модел Байрактар е вече приет на въоръжение в Турция, два турбовинтови мотора, размах над 20 метра, скорост над 200 възела, височина над 37 000 фута и полезен боен товар от тон и половина ракети и бомби с прецизно насочване и лазерна наводка (10 пъти полезния товар на ТВ-2). Байрактар ТВ-2 има над 25 страни с поръчки за него вкл. от НАТО! Това е АК-47 на дроновете. Разбиха Китайските дронове на Хафтар в Либия, съсипаха Арменците в Карабах, сума ти техника избомбиха в Сирия.
6
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Изпържените руски танкове са добра реклама.
5
4
 
11
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
В цял свят се правят подобни по клас дронове, но Байрактар ТВ-2 е особено успешен. Защото Селчук Байрактар измисля и написва математическия модел и алгоритмите за неговата работа. Това е, което го прави изключителен. Селчук е завършил в Масачузетския Технологичен Институт (МИТ), който е в ТОП 5 на световните университети. Дронът е бавен - под 100 възела, но може да лети 26 часа и е много трудно забележим за радари. Височина на полет - 21 000 фута, супер софтуер, прицел от топ клас.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимката, на байрактар брат мъки е ?
3
25
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Колко ли трябва да си rлyпав за да си купиш нещо турско???????
2
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тия Байрактари ги хвалиха отначало,такива били,онакива били,ама руснаците като почнаха да свалят спряха да ги хвалят и изведнъж млъкнаха...
1
10
 
1
 
! Отговори
Горкият Путин преди 1 година
И от Украйна на Русия ли ще продава дронове? Нали Путин иска байрактари и той горкия