Москва потвърди взривовете в Крим - и този път били заради "пожар"

Експлозиите станаха рано тази сутрин в склад за боеприпаси
16 авг 2022 18:08, Йоана Цонева
60
Москва потвърди взривовете в Крим - и този път били заради "пожар"
Снимка: БГНЕС

Новите взривовете в окупирания от Русия полуостров Крим са потвърдени. Експлозиите станаха рано тази сутрин, на 16 август, в склад за боеприпаси край гр. Джанкой. Руското министерство на отбраната твърди, че боеприпасите са се взривили вследствие на пожар, избухнал в една от военните бази в село Майске.

Сергей Аксьонов - руски пълномощник в окупирания от 2014 г. Крим, заяви, че двама души са били ранени при взрива. Руските проксита на полуострова също така съобщиха, че има повредена железопътна линия в резултат на експлозиите. Пътуващите с влак са били прехвърлени на автобуси. Според контролирания от Кремъл информационен сайт РИА Новости - около 2000 души са били евакуирани от Майске след взривовете.

Още по темата
Все още Украйна не е обявила дали има нещо общо с експлозиите. Съветникът на политическия кабинет на президента Володимир Зеленски – Михайло Подоляк – коментира в Twitter, че случилото се тази сутрин е напомняне, че „Крим, принадлежащ на нормална държава, представлява Черно море, планини, отдих и туризъм, а Крим, окупиран от руснаци, е взривяване на складове и висок риск от смърт“. „Демилитаризация в действие“, допълва той.

Преди седмица в Крим отново имаше голяма експлозия – на военното летище „Саки“. Тогава руското военно министерство отново отрече взривовете да са в резултат на украинска атака и заяви, че „основната причина е неспазване на противопожарната безопасност“. Само че бившият съветник на украинското МВР Виктор Андрусив намекна, че Украйна вече разполага с ракети с обсег 200-300 км, които разширяват още повече мащаба на действие на ракетните системи HIMARS. Киев отказа да каже дали има общо с взривовете, но се появи информация за евентуално използване на тези ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожар е, разбира се. Русия има С400- БЕЗАНАЛОГОВА ПВО и ПРО!!! Няма как да е ракета. Просто няма как. 20 пожара, 50 унищожени самолета и какви ли не боеприпаси- случва се. Скоро и още пожари. Но над Русия пиле не може да прехвъркне, защото има С400, а скоео- С500.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожар божи дар!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да думнат кримският мост, крайно време!
28
2
 
25
 
! Отговори
Кекъл преди 1 година
В Русия вече след толкова "злополуки" няма ли да забранят тютюнопушенето?
27
1
 
22
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Малката победоносна война на Путин е на път да се превърне в един гигантски провал. Дори самото съществуване на Руската империя е под въпрос. Както винаги руснаците са 50-100 години след цивилизования свят. Британската, Австро-Унгарската, Германската и Японската империи се разпаднаха през 20 Век. Дойде времето и на Руската?
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами прави са руснаците да бягат от крим, ако приемем че ATACMS и HARM ракетите са вече на разположение на ВСУ, това означава че Рф вече няма ПВО в крайният си Юг! А ракетите ATACMS (310 км) имат три различни видове бойни глави, освен типичната за високоточни удари позната ни и от по малките ( до 80 км) Химарс има още две разновидности, като едната от тях е осколъчно- ФУГАСНА и покрива площ от 3 игрища с шрапнели... ако ВСУ почне да бие с тези не ми се мисли за рашките!
25
2
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
HIMARS това са новите цигари
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такива хубави новини русофилите се разбягват с крясъци! Ето, няма ги!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 "И военното летище в Гвардейское ( крим) е ударено преди часове имало е 12 БРОЯ Су24 (М) и десетина Су25 пак на Вмф на Рф ! Гъст стълб от дим се извива над летището," Еми, айде да е хаирлия, и всеки ден такива новини :))))
22
2
 
21
 
! Отговори
Антон, Враца преди 1 година
Руската армия наближава повратния момент когато спусканите отгоре заповеди от политическото ръководство за постоянно настъпление просто ще спрат да се изпълняват. Тогава ВСУ може да имат шанс за контранастъпление. Може да отнеме месец или три дори и половин година но траекторията на войната е ясна.
21
1
 
14
 
! Отговори
Хотелиер преди 1 година
Защо всички напускат? Симонян нали каза "ОТИВАМЕ НА ПЛЯЖ!". Какво се случва?
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И военното летище в Гвардейское ( крим) е ударено преди часове имало е 12 БРОЯ Су24 (М) и десетина Су25 пак на Вмф на Рф ! Гъст стълб от дим се извива над летището, а Химарс пак си свърши работата перфектно!
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега 25 километровата тапа от руснаци напускащи Крим ще стане поне 30 километра... Иначе Крим наш...
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 "Взвривоете в Крим са дело на руснаци" Хихихи. Ти откъде знаеш?
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците пишат история с руска кръв!
16
1
 
19
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Русо-фашистките окупанти си бяха въобразили че Крим е дълбокия тил. За тяхно съжаление тези атаки ще стават ежедневие. Състояниетона южната групировка и особено на частите на десния бряг на Днепър дтава по-лошо от ден на ден. Щяха да започват атака към Николаев на 5 Август но постоянно отлагат поради липса на ресурси.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руснаците им трябва БИГ БЕНГ и животът им да започне от А и Б !
14
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много надценявате възможностите на Украйна. Взвривоете в Крим са дело на руснаци, на които им е писнало от тази безумна война.
13
15
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Взривове винаги ще си има... и украйна винаги ще си губи територии, да побеждаваш в медиите и наистина, са си съвсем отделни неща!!! Слава кокаина))
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този HIMARS все ше го видят.От вътре е.Лапета са гаранция.