Путин: Опитът за отмяна на руската култура е глупав

Той благодари за подкрепата на "руските герои"
16 авг 2022 11:30, Нели Христова
145
Путин: Опитът за отмяна на руската култура е глупав
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нарече опитите за отмяна на руската култура и самата Русия "безполезни" във видео обръщение към фестивала Tavrida.ART, проведен в Крим в понеделник.

"Това е просто глупаво. А тези, които мислят другояче, за тяхно съжаление не са си научили уроците от историята", добави Путин.

Путин отбеляза, че тази година екипът на фестивала включва и хора от "освободените територии" - от Донецката и Луганската народни републики.

"Днес вие сте заедно, готови да обедините усилия за постигане на общи цели и това означава, че знаете, че за да сте силни, трябва да сте заедно. Цялата богата хилядолетна история на Русия учи на това", каза той.

Той благодари за подкрепата на "руските герои" - доброволци и бойци в Донбас.

"Знаем, че всички трудности и изпитания са време на нови възможности и често говорим за това. Време е да бъдем дръзки и вие сте точно това", каза Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
9
 
! Отговори
Културовед Путин преди 1 година
Болшевик и култура магаре и космос. Ако е култура кой ще си купи по-голяма яхта и ще построи по-голям дворец хаха.
107
4
 
7
 
! Отговори
Не се разбра, преди 1 година
...каква е "руската" култура? Да пуснат варварите като скакалци да минават из съседни територии, да грабят и да опоскат всичко по пътя си? Като преди това са изравнили с артилерия! Да се изпъчи Шойгу и да се хвали с най-новите си играчки..."Кинжал", Искандер", и всякакви там? Ако това е "култура", то и този военно-престъпник е "нормален"!
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 108 "Няма нужда да посочвам" Има разлика между "няма смисъл" и "не мога" :)))
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великоморавия е една от многото изкуствено създадени държави. До времето на Омуртаг България има обща граница с Франкската империя. После пропагандата на католическото духовенство отцепва част от българите по западната ни граница, които се отделят в своя държава. Неслучайно учениците на Кирил и Методий, които са били етнически българи, започват своята дейност там и опитват да предотвратят процеса на обезбългаряването. За съжаление, неуспешно.
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 млъкни бе ***. Останал си да живееш в някакви минали исторически времена, докато аз ти говория за НАСТОЯЩЕТО. Едни такива безмозъчни, които целият им живот е базиран на някакво минало, от което дори самите не сте били част, а само сте чели и са ви промивали мозъците какво е било. Това което ти казвам е нещо много просто - заплахата за ЧОВЕЧЕСТВОТО като цивилизация ДНЕС, НЕ ВЧЕРА, идва от елитите по върховете на Запададната цивлизация. Но на вас амеби, ви липсва критичното мислене.
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Освен, че не можеш да посочиш едно нещо, което да съм казал, да е лъжа, и продължаваш да използваш епитети, докато се опитваш да вменяваш вина за груб език на другите. Типичен тролей.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99 *** още една опорка че нямашо славянска държава и алабала. Чети - Великоморавия, или Велика Моравия ( Великоморавско царство; на латински: Moravia Magna), е средновековна славянска държава в Централна Европа
101
1
 
4
 
! Отговори
АБЕ ГЛУПОСТИ ... преди 1 година
РУСКАТА КУЛТУРА ---Е ТАЗИ НА "УКРАИНСКАТА РУС"..!!......КУЛТУРАТА НА АЗИАТСКИТЕ ПЛЕМЕНА И МОНГОЛИТЕ Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА ОТ НЕЯ.....
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пример - в Южна Америка говорят испански, но това не означава, че потомците на местните индианци са етнически испанци, нали?
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е най-големия враг на руската култура. Със сила направиха руснаците да мислят по калъп, а който мисли различно или е напуснал Русия, или е в затвора или пък мистериозно изчезнал или убит.
98
2
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Славянска азбука няма, защото държава Славяния не е съществувала никога. Кирилицата е създадена в България от народ, наричащ себе си българи. Старите склави, които по-късно стават славяни, са едно от названията на дунавските готи(които нямат нищо общо с германците). За твое сведение сърбите ни наричат готи чак до 14-ти в. Т.нар. венети са етнически различни от готите т.е. българите, но са възприели езика ни. Оттук и объркването, че сме един народ.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 Цитати без цел и аргумент показват, че можеш да копи-пействаш. Браво на теб :)))
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската култура е силно повлияна от западната култура и наука. Без Запада руснаците нямаше да ползват придобивките на цивилизацията, щяха по цял ден да орат земя, да пасат елени и нямаше да развиват култура!
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 70, Само дето Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа (в и по искане на България), а глаголицата (създадена от св. св. Кирил и Методий) е по искане на византийците. :) А за руните, май са от Германските племена :) А първите евангелия са преписи пак от Преславската школа. А голяма част от мохамеданите ви са заради Волжките Българи. А пък от другата страна монголите... :) Абе бая народ има по тия територии и бая култура, ама такава изцяло и само руска, без влияние няма.
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89 Коя "лъжа" съм казал, другарю, я я посочи. :)))
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В мавзолея един гей а в Кремъл два.
92
1
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Още през 1938г. е доказано, че българите са средиземноморски народ и нямат нищо общо с тюрките. Има и достатъчно материали, които показват, че езикът на траките и днешните българи е един и същ. Но ти откъде ще знаеш тия работи...
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тъй като стане е много глупаво. Културата си е култура и тя няма как да бъде отменена. Много по-добре е да бъдат отменени неправилни политически решения. Иначе и украинци, и руснаци си спретнаха по един "черен списък" с културни дейци от другата държава, които са забранени при тях. И само загубиха!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето ти произход ***. От уики. Великоморавските князе искат от василевса да му изпрати духовници, които да проповядват християнството на славянски език, тъй като християнството е проникнало в страната, но се проповядва на латински. Императорът му изпраща видните византийски дипломати и книжовници от славянски произход Константин-Кирил Философ и Методий
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 86 "Мумията си лежи в мавззолея. Не "решава" нищо, което касае моя живот." Е как да нерешава, като се кълнеш в руските "ценности". Руските "ценности" казват, че на сифилистиците и сатрапите се полага специално място като мумии в центровете на столиците им. Забрави ли, и ние имахме такава? Спомняш ли си мавзАлея на Георги Димитров. Или това също "нямаше влияние" върху живота ни?