Русия: Ако обстрелът продължи, ще затворим АЕЦ "Запорожие"

Москва и Киев се обвиняват взаимно за ударите по централата
Обновена: 18 авг 2022 12:28 | 18 авг 2022 12:27, Йоана Цонева
123
Русия: Ако обстрелът продължи, ще затворим АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че Запорожската атомна електроцентрала в Южна Украйна може да бъде затворена, ако украинските сили продължат да обстрелват съоръжението - нещо, което Киев отрича да прави, предава "Ройтерс".

На брифинг Игор Кирилов, ръководител на руските сили за радиоактивна, химическа и биологическа защита, заяви, че резервните системи за поддръжка на централата са били повредени в резултат на обстрела. Кирилов заяви, че в случай на авария в централата радиоактивният материал ще обхване Германия, Полша и Словакия.

Още по темата
Заводът в Запорожие беше превзет от руските сили през март. Той остава в близост до фронтовата линия и през последните седмици многократно е подлаган на обстрел. Русия и Украйна се обвиняват взаимно за ударите по централата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
21
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАЙ ПОСЛЕ НЕЩО ИСТИНСКО СРЕЩУ ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ И НАТОВСКАТА ШАЙКА !!! СПИРАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО , ПЕТРОЛА И ГАЗА КЪМ ФАШИСТКАТА ОСТАТЪЧНА ПОКРАЙНА !!!
33
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли нормален човек на тоя свят, освен бедняк панелни русофил с функционално неграмотни родители от дълбокия прованс, заклети текезесари, който да вярва на Русия?! Едва ли.
32
7
 
7
 
! Отговори
Прабългарин преди 1 година
И двете страни са белите талибани на Европа -диви фанатици.Използват най-голямата атомна централа в Европа за окоп и мишена.
31
13
 
14
 
! Отговори
Т-34 преди 1 година
Зеления дрогериен магазин иска да принесе в жертва за Йом Кипур колкото се може повече християни. Ама не е познал, насреща са Братушките!
30
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако paшистите не бяха в централата щеше да е по-спокойно, но руските фашисти не могат без да изнудват, крадат и убиват. Вероятно всичко е минирано около реакторите, а и вътре също. Не допускат и международни наблюдатели...
29
1
 
22
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Да, затворете АЕЦ "Запорожие". Това ще бъде най-интелигентното решение, независимо от това, чии интереси ще бъдат накърнени. Европа не се нуждаеот ядрени облаци и загиващо население заради налудничавите стремежи на шепа "ръководители".
28
4
 
14
 
! Отговори
На запад знаят ли? преди 1 година
ЗАЩО досега няма и една, дори мъглива, снимчица как руснаците се крият в атомната централа?
27
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТАМ И НЯМА ДА ИМА ПРОВОКАЦИИ РУСКИ ПРОВОКАТОРИ
26
8
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АЕЦ-а като щитИма видео, как вкарват военна техника в сградите на АЕЦ-а. Има и видео как полски дрони удрят палатки пълни в войници и залпова система Град.
25
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ Е ВЛЕЗНАЛ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА И Е ОКУПИРАЛ ЧУЖДА АЕЦ ЧЕ НЕЩО СЕ ОБЪРКАХ РУСКИ МАНИПОЛАТОРИ
24
18
 
17
 
! Отговори
АЕЦ-а като щит преди 1 година
Краварофилите - за базата в Крим веднага изкочиха сателитни снимчици за "успехите" на укро-зомбитата, нали? А ЗАЩО досега няма и една дори мъглива снимчица как руснаците се крият в атомната централа?
23
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците освен да лъжат и убиват друго не правят. Публикацията не е много точна и ясна... Наричат АЕЦа... завод. Така и не става ясно кой стреля и защо го прави. Руснаците, ако имат поне малко мозък трябва да се махнат от там. Явно е, че използват реакторите, като щит докато стрелят по украинската армия.
22
7
 
8
 
! Отговори
Краварска логика! преди 1 година
До Анонимен: АЕЦ-а като щит, - под ректора ли или при технологичната тежка вода? ВИЕ нормални ли сте?
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-новата военна тактика според укрите е сам да обстрелваш позициите си.според укрите е сам да обстрелваш позициите си.
20
5
 
27
 
! Отговори
Мъка Много мъка! преди 1 година
Уркаина вече е напълно дотационна държава. НЯМА собствен бюджет - прави това, за което и платят американците. Нито могат да спрат нито да се откажат! А американците иска кръв. Много славянска кръв - до последния жив украинец!
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 Едните пазят АЕЦ-а без да обстрелват от там, а укропитеците се стрелят и после се крият зад цивилните. Сващаш ли разликата клоун? Да стреляш по такъв обект няма оправдание на всичкото отгоре там има укропитеци на всичкото оторе при ядрена катастрофа укропитеците ще го отнесат много тежко. После някакви нацисти ми обесняват как се борели за укрите буахахах.
18
21
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Ами затваряйте!Докато Руснаците продължават да използват централата като прикритие и дислокация на огневи точки, няма никаква логика обстрелът да престане.Руската пропаганда вече стана отчайващо ***, да не говорим за иддиоттизмите всеки ден по Канал 1 (достъпвам го по Интернет), при това доста умни експерти, които по-рано имаше смисъл човек да ги чуе, сега, откакто нападнаха Украина ръсят едни тъппи разсъждения, аргументи йок - всичко се свежда до Наше дело правое, мы победим. Пълни тъпатси!
17
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато укрите ползват хората за жив щит русофилите им скачат, когато рашките ползват АЕЦ-а като щит, рашките скачат на укрите, че стреляли. Едноклетъчните ви сиви вещества такива до такива изводи достигат. И двата логера сте плоски като земята.
16
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много глупави руски фашисти - радиоактивния облак 'хич' няма да достигне русия. Много са зле тия
15
7
 
22
 
! Отговори
Наркос преди 1 година
Наркомана плаши Европа вече половин година, първо Русия щяла да нападне Прибалтика , после Швеция и Финландия . Вече като разбраха европейските лидери че е театрален неудачник , почна с атомната централа да плаши Европа . Че руснаците сами ли ще си я обстрелват ) все едно някой сам да си запали къщата. Кой по дяволите вярва на това.