САЩ праща още оръжия за Украйна на стойност 775 млн. долара

Ще предостави и машини за транспортиране на войници през миниран терен
20 авг 2022 12:05, Петя Славова
109
САЩ праща още оръжия за Украйна на стойност 775 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на САЩ обяви нов пакет оръжейна помощ за Украйна, който е на стойност 775 млн. долара, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Още по темата

Той включва допълнителни ракети за вече доставените високопрецизни американски ракетни системи за залпов огън "Хаймарс". 19-ият пакет оръжейна помощ от Съединените щати за Украйна съдържа още мобилни оръжейни системи и 105-милиметрови снаряди, съвместими с оръдия, изпратени от Великобритания, съобщи пред журналисти високопоставен представител на Пентагона.

Киев ще получи още 1000 противотанкови ракети "Джавлин" и 15 разузнавателни дрона "Скан ийгъл", които са с обсег на действие от над 100 километра и дават възможност да бъде наблюдавано бойното поле дори при лоши метеорологични условия.

Освен това, САЩ за първи път ще предоставят на Украйна защитени срещу мини бронирани машини "МаксПро", които са предназначени за транспортиране на войници през миниран терен.

Пакетът включва и антирадарни ракети тип въздух-земя "Харм", които украинските въоръжени сили успяха да приспособят за своите бомбардировачи "МиГ" съветско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: оръжияУкрайнаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
mda преди 1 година
До Шой ГоуНапротив, аз имам приятели в Украйна. В Украинската армия даже не приемат хора, защото желаещите са повече от техниката с която може да се сръжават.... Много грешиш,че нямало хора.
84
1
 
3
 
! Отговори
мда преди 1 година
Един Анономин рософил си имаме тук който си мисли,че *** ще направят нещо. Украйна ще бъде съпортвана от САЩ и страните от НАТО докато победи.... Русия кой ще я съпортне ? Китай ли ? Хахахаха няма да стане ! :) Успех на ръшистите.... няма да се получи този път.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците имат един шанс за да не са просяци след войната от непрекъснатите ,,помощи,, на Сащ и запада. За жалост не са безвъзмездни, а се олихвяват. Шансът е Русия да ги погълне. Русия не дължи нищо и украинците няма да са роби на чичо Сам.
82
1
 
2
 
! Отговори
Шой Гоу преди 1 година
не останаха желаещи украинци да воюват с американските "помощи", ама търговци към Иран и Близкия Изток на джапането, дал Господ ..:) ... очакваме новини за "добре въоръжените с американско оръжие терористи" в ЕС и кралството, срещу които да се борим през следващото десетилетие ..
81
1
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
След победата Украйна я чака дълго и мъчително изплащане на амреикански дългове... и ризите на гърба им няма да са техни. Докато бяха свободна страна украйнците идваха в България да мият чинии и да сервират по черномирието за жъллти стотинки... след войната ще слугуват само да комат хляб и канче вода от тоалетната... ако остане някаква държава с име Украйна . САЩ обикновенно като забатачат някоя война която сами са предизвикали ВИНАГИ "победоносно" се изтеглят и се правят че нямат нищо общо.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ония ден бяха 800 милиона долара. Намаляли са.
79
1
 
3
 
! Отговори
L. преди 1 година
Ето! 215 млн от обещания милиард вече липсват!
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как един път не казаха нещо за мир тези гадове. Нали се имат за голяма сила, нека да покажат, че могат да постигнат нещо добро за много хора.
77
1
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
САЩ си изпробват оръжията на Украинския полигон и хич не им е за жертвите от двете страни,щото колкото Европа и Русия са по зле ,за тях е добре и зимата ще си изнесат воиските от Европа и ще гледат разпада на континента!!!!Нищо чудно и да оправдаят Руската инвазия и махнат санкциите за да се кротнат Русите../?
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щатите заложиха всичко на картата Украйна, така изглежда. И засега губят. Че похарчиха за нищо и "елитите" на европейските си "съюзници".
75
3
 
0
 
! Отговори
бай путьо преди 1 година
До АнонименА ние и ти къде ке се криеш на женичка под поличка - НО там е вече бая ти ПУТО!
74
0
 
0
 
! Отговори
бай путьоБАЦЕ и аз и преди 1 година
До До костис наистина вярно и подлите гърци са ни клали и гонили от наша родна земя! огън да ги гори и затрие!
73
0
 
2
 
! Отговори
бай путьоБАЦЕ и аз и преди 1 година
До Чичо Джо ЧИЧКО ДЖО ДЯДЯ БАЙДЕН МЕК , НО АЗ се доближавам тихо тихо с моют страховит Джавелин - нема ЧИЧКО ДЖО отърване,ке навирваш двете копита!
72
1
 
6
 
! Отговори
Дьорд Шорош преди 1 година
Обедняването на западния свят върви по план!
71
6
 
1
 
! Отговори
Чичо Джо преди 1 година
Все повече втърденият член се доближава до задното отверстие на РашиZстан... скоро ще има възвратно постъпателни движения в областа на кръста целящи да поставят *** там където им е мястото.
70
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашка е надупена както никога до сега .
69
13
 
6
 
! Отговори
Горките русначета преди 1 година
Руските икупатори ще продължат да дават фира !
68
8
 
17
 
! Отговори
нищо ново преди 1 година
Това си е поредната война създане от САЩ срещу Русия в която потърпевши са цяла Европа но рано или късно и ФАЩ държава съществуваща от войни да не усети огъня който запали
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 Блажени са вярващите в бога! Само Бог знае, как ще завърши конфликта! Що се отнася до дълговете - никой държавник няма право, да раздава пари и да ги опрощава!!!
66
14
 
5
 
! Отговори
Украйна нищо няма-- преди 1 година
--да връща ! За награда ще и се даде територия на Русия до Москва включително за да си правят паради !