САЩ праща още оръжия за Украйна на стойност 775 млн. долара

Ще предостави и машини за транспортиране на войници през миниран терен
20 авг 2022 12:05, Петя Славова
109
САЩ праща още оръжия за Украйна на стойност 775 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на САЩ обяви нов пакет оръжейна помощ за Украйна, който е на стойност 775 млн. долара, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Още по темата

Той включва допълнителни ракети за вече доставените високопрецизни американски ракетни системи за залпов огън "Хаймарс". 19-ият пакет оръжейна помощ от Съединените щати за Украйна съдържа още мобилни оръжейни системи и 105-милиметрови снаряди, съвместими с оръдия, изпратени от Великобритания, съобщи пред журналисти високопоставен представител на Пентагона.

Киев ще получи още 1000 противотанкови ракети "Джавлин" и 15 разузнавателни дрона "Скан ийгъл", които са с обсег на действие от над 100 километра и дават възможност да бъде наблюдавано бойното поле дори при лоши метеорологични условия.

Освен това, САЩ за първи път ще предоставят на Украйна защитени срещу мини бронирани машини "МаксПро", които са предназначени за транспортиране на войници през миниран терен.

Пакетът включва и антирадарни ракети тип въздух-земя "Харм", които украинските въоръжени сили успяха да приспособят за своите бомбардировачи "МиГ" съветско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: оръжияукрайнаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
А ДНР и Русия молят сащ да си пребере труповете на 20 наемници, доказано граждани на сащ убити в района на Авдеевка след обстрел по позиции на фашисткият батальон "Кракен"
44
10
 
6
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Укрите трябва и ще бъдат изтребени до крак.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за целия мирен свят.Подлото ,развратно ,мързеливо и вечно пияно усрайнско племе не е част от цивилизацията.Навлеците съсипаха хотелите ни само за два месеца ,а така е и в цяла Европа ,докъдето са стигнали тези бок.л.уци!!!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха тия ги заробиха доживот, това не струва 800 милиона не повече от 200
42
3
 
7
 
! Отговори
България преди 1 година
не е изпратила 1 войник на източния фронт! Изпраща многохилядна мощна армия срещу Хитлер! Освобождава Унгария и други страни! Има огромна заслуга за бързото стига е до Берлин! И въпреки това губи територии и плаща репарации!
41
4
 
8
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Краварите ще натискат хохлите докато и последния фашага-бандеровец не гушне букета.Зелевия Наркоман просто слугува на подлите кравари и техните евроджендърски прислужници.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее, ужас, по малко пари за чипс и кока кола?
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още 700 мил. навятъра
38
9
 
2
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 година
Билгариа я спаси СССР във февруари месец 1947 година...КОГАТО Гърция трябваше да получи граница по река Еврос от извора и до Свеленград .....Вие вуггари сте единствената держава АГРЕССОР И УБИЕЦ--СЪС УВЕЛИЧЕНА ТЕРИТОРИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, ВЪПРЕКИ ЧЕ СТЕ ПОБЕДЕНИ И СТЕ ОТ ЛАГЕРА НА НАЦИСТИТЕ (ОСТТА)....СССР ВИ ДАВА ЮЖНА ДОБРУДЖА НА ПАРИЖ 1947 Г. ЗАЩОТО РУМАНИЯ Е БИЛА КРАЙНО АНТИ-САВЕТСКА ОТ 1941-1945 год...НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ РУМАНИЯ ВЛАДЕЕ ЮЖНА ДОБРУЗА ОТ месец юни 1913г. до 6 септ. 1940г.
37
2
 
5
 
! Отговори
Вируса" демокра преди 1 година
е широко се разпространен в орКрайна! Разпространителят е ф а щ!
36
5
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Вижте ги колко са жалки урките, още ползват миговете, които са им подарък от Русия и сега ги ползват срещу тях.Пфу ***
35
13
 
8
 
! Отговори
До Украйна преди 1 година
България загуби много територии, благодарение на Русия-СССР
34
14
 
10
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Русия да моли за мир! Всеки загубен ден, ще се равнява на десетилетие за възтановяване....
33
6
 
9
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
остава без море и намалява с 30-40 % по територия.............ама така е, скачаха като маймуни на площада да правят Майдан!!!
32
5
 
4
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
остава без море.........като Унгария..........ние,българите поне море си имаме!!!
31
5
 
4
 
! Отговори
ЯН СОБИЕСКИ ПОЛЛОНИЯ преди 1 година
ТУРЦИЯ Е ВРАГА НА ЗАПАДЪТ И НА СВЕТА..ТУРЦИТЕ ТРЯБВА ДА ЯДАТ МНОГО БОЙ, И ДА ИМА ВОЙНА ТАМ.. А НЕ В ХРИСТИЯНСКА БРАТСКЕ УКРАЙНЕ .....КОГА ЩЕ ИМА ВОЙНА В МАЛА АЗИЯ, И КОГА ЩЕ НАПАДНЕМ ТУРЦИЯ.??.......ТОВА ПИТАМ ОТ 30 ГОДИНИ .
30
7
 
8
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
губи доста територии и области-Донецк,Луганск, Одеса, Запорожие,Херсон............и остава без излаз на море!!!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата простотия на човечеството е, че прави оръжия да се избива по между си, като така и така е смъртно и всеки ще умре... Не подкрепям нито американци, нито руснаци, явно не сме израснали до ниво да сме господстващ вид на тази планета, и не случайно има голяма вероятност сами да се унищожим и да отстъпим място на някакви по-интелигентни форми на живот
28
3
 
2
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Браво :)
27
2
 
4
 
! Отговори
Usa преди 1 година
ще пращате я ... Ако украйна загуби кой ще ви въстановва имвестицията ?! Че и Петков свалиха от Влас танкерите ви с мазут дето го представяте за газ май секна ... ще продавате на босия цървулите
26
4
 
2
 
! Отговори
, @ преди 1 година
САЩ и Великобритания си спазват задълженията от 1994