Европа на тъмно: По-студени душове, намалени термостати в офисите

Магазините също приглушават осветлението
28 авг 2022 14:00, Петя Славова
261
Европа на тъмно: По-студени душове, намалени термостати в офисите
Снимка: БГНЕС

 По-студени душове взимат европейците. Офисите в ЕС намаляват термостатите, а магазините приглушават осветлението. Целта на всички е една - да избегнат прекъсвания на електрозахранването и мръзнене в къщи тази зима в резултат на руската война в Украйна, пише журналистически екип на Bloomberg News.

Европа няма друга алтернатива, освен да ограничи своето потребление.

Още по темата

Държавите-членки на блока имат за цел да намалят потреблението на газ с 15% през тази зима, ако Русия - която в миналото е покривала около 40 % от търсенето на горивото в ЕС - спре кранчето.

Кабинетът на канцлера Олаф Шолц одобри тази седмица редица мерки:

- Забрана за отопление на частни плувни басейни;

- преустановяване на отоплението на някои помещения в обществени сгради;

- понижаване на минималната температура в офиса до 19 градуса по Целзий;

- забрана на повечето външни осветителни тела за сгради и паметници;

Във Франция пък част от мерките са свързани с изключване на светещите реклами на магазините след затварянето им, а търговските обекти ще намалят осветлението с 30% и ще понижат температурата до 17°C в пиковите часове за пазаруване.

В Италия до дни се очаква нов план за намаление на потреблението на електоенергия.

Според италианските медии планът включва удължаване на живота на въглищните електроцентрали, за да се намали количеството газ, използвано за производство на електроенергия.

Засега Швейцария заявява, че частните домакинства ще бъдат освободени от всякакви задължителни норми.

Ако доброволният подход не даде резултат, правителството провежда консултации за задължителни мерки, включително принуждаване на промишлените предприятия, използващи газ, да преминат на петрол и намаляване на доставките за публичния сектор.

Швеция залага на подобряване на енергийната ефективност, а Дания вече постигнала намаляване на потреблението на газ с 15%.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На западните либерали им се привиждат комунисти на изток, докато на източните либерали им се привиждат фашисти на запад. В същото време от двете страни на фронта всеки се пише либерал. След като над 75% от европейците се връзваме на тази пародия и поддържаме едната или другата страна (без нито един в цяла Европа да е излезнал с руско и украинско знаме и да вика за мир, би било редно да попитаме: Живущите в Европа някога живели ли сме на светло, че да се опасяваме, че някой ни връща на тъмно
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече взе най-важните територии от Украйна, другото са полета без плодородна земя и без индустрия. Русия ще вземе и Одеса до Приднестровието, а останалата част само ще се демилитаризира, но Русия не я иска, няма и тях да ги храни. Може да се присъединят към ЕС, но военния контингент на Русия ще остане за гаранция.
101
2
 
12
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Кухата администрация на ЕС сама си го пожела, ама те едва ли ще стоят на студено! Всички са за нафталина, след зимата ще играе метлата. ***
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашият най-голям враг е ЕС !
99
17
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, това са само временни затруднения. Да изстудуваме и изгладуваме зимата, и напреолет украинската армия като влезе в Москва и като свали режима на Путин всичко ще се върне както си беше преди. От нас се иска да икараме някак си зимата, ще студуваме, ще обедняваме, но какво пък, свободата и демоикрацията искат жертви, трябва да победим Русия ако исмане да живеем добре.
98
1
 
18
 
! Отговори
Е..., преди 1 година
Всеки път когато Байдън, Борката Джонсън, Урсула фон дер Някоя си, Макрон или Шолц се цопкат в Джакузито с чаша студено шампанско в ръка, знайте: Вие плащате за тяхното "скромно удоволствие" докато стоите на тъмно и студено!
97
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 7-8 години Някой (чудно кой ли...) целенасочено отслабва Европа и съвсем скоро ще я доведе до състояние на пълна разруха. То не бяха емигранти, организирани и финансирани, които налазиха Зап.Европа и гризат като скакалци ресурсите и. То не беше налагането на джендърските извращения. Сега - разпалената в Украйна война и безумните санкции, които съсипват необратимо икономиките в Европа и водят до студ, глад и мизерия европейците. Дали ще не се намерят достатъчно съпротивителни сили...съмнително
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега западняците ще разберат смисъла на израза "Честита баня!"
95
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще изчезне от географската карта на света и на нейно място ще има нови държави които ще бъдат изцяло лоялни на Руската империя и ще бъдат част от Руския свят. САЩ и техните пудели ЕС които похарчиха близо 100 милиарда за Украйна могат само да гледат и да лаят, но не могат нищо да направят, и ще видат парите си на кукуво лято. А пуделите ЕС освен че не могат нищо да направят, икономиката ми ще се свива, ще обедняват и накрая ще се разпаднат безславно.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на тях им плащат парното и тока,ще има да крадат и изнасилват в тъмното
93
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като победи киевския режим (и съответно западните режими с тяхната политика на натиск), след като си възвърне поне част от бившите украински територии, Русия ще стане с пъти по-силна държава, отколкото е сега. И не само защото ще нарасне с промишлен и селскостопански потенциал, както и с милиони руско население - украинската специална операция ще увеличи решимостта на Русия да се справя със заплахите.
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките мигранти сирийци и авганистанци голям мерак за, тая Германия по 10 бона дават на трафикантите да отидат в обетованата земя а там ще ги посрещнат със студ и глад просто не е честно
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия оранжериите са предимно пето поколение, но все повече навлизат и оранжерии от 6то поколение които са 100% автоматизирани и функционират 24 часа без прекъсване с изкуствено осветление през нощта, което рязко увеличава добива. В ЕС оранжериите са предимно трето поколение, с ниски добиви, но и с ниска консумация на енергия, ЕС е беден на енергии, не може да си позволи оранжерии от 4,5 и 6 поколение. Освен това няма земя, няма площи за селскостопанство, ЕС е гъсто населен.
90
6
 
5
 
! Отговори
гг преди 1 година
Тука Ганння дето по принцип се къпи максимум веднъж в седмицата се загрижил за богатия Запад, абе аланкоолу, за тебе нищо няма да се промени, същия *** ще си си
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, айде
87
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пха ха. Започнали да пускат уличното осветление с десет минути по-късно, а потъналата в мрак и кал Русия празнува победата.
86
7
 
17
 
! Отговори
Това е абсурдно преди 1 година
Защо трябва да членуваме в един фашистки съюз, където фашистката върхушка в Брюксел ни принуждава насилствено да обедняваме и да студуваме за да подкрепяме някакъв народ от наркомани и нацисти които избиват цивилни жени и деца, а сега започнаха вече да взривявт жени писатели и философи заради политическите им убеждения.
85
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път когатъо се къпеш Путин прави по една бомба, не се къпи!
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядя Вова мы с тобой!