Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си

Той избяга във Франция
30 авг 2022 17:00, Нели Христова
376
Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си
Снимка: YouTube

Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа закононарушенията на руската войска в Украйна и избяга в Париж, скъса демонстративно всичките си руски документи – паспорт, военна книжка, удостоверение за ветеран от Кавказ и документ за предоставяне на „жалката“ по думите му военна пенсия от 3000 рубли.

Още по темата

Той поиска политическо убежище във Франция и още с пристигането си на летище "Шарл дьо Гол", Филатиев скъса документите си и ги хвърли в тоалетната чиния, като записано лично от него видео показва как парчетата от документите изтичат в канализацията.

Клипът бе качен в YouTube канала на правозащитната организация Gulagu.net , която му оказа помощ да напусне Русия. Под видеото е написано, че това е бунт против "мафиотската политика на руския деспот Владимир Путин и войната, която той разпали, убивайки десетки хиляди руснаци и украинци".

"Обичам Русия, обичам целия си народ, но Путин не е Русия и настоящето ни държавно управление не е Русия. Путин, върви на майната си", категоричен е избягалият войник.

Във видеото той споделя, че цели 34 години е бил патриот към собствената си страна и винаги се е възхищавал на Русия.

„Откакто постъпих в армията на 18 години обаче, на мен и всички останали войници всекидневно ни беше казвано, че всички искат да ни убият, да ни унищожат. На тази възраст си мислиш, че всичко, което правиш, е за благото на страната ти. Но се оказва, че всичко, което правиш, е за благото на правителството, което успешно ни използва и манипулира. В крайна сметка разбираш, че всъщност в Русия ти не си нужен на никого. Цената на човешкия живот е равна на нула. За войниците, които се сражават в Украйна, дори е непонятно за какво дават животите си“.

В електронната книга "ZOV", която публикува в своите свидетелства в обществената мрежа "ВКонтакт", Филатиев разказва за съветски бойци, изпратени в Украйна, взели участие в грабежи на цивилни по заповед на командването.

„Влизахме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изяждахме всичко , което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни напълно безразлично, към този момент бяхме доведени до предела. До какво дивашко състояние можеш да доведеш хората...“, пише Филатиев в книгата си.

След публикуването на текста, той се е укривал в протежение на две седмици в различни хотели с цел да не бъде хванат от съветските управляващи. След като избяга от Русия той най-напред разгласи, че ще замине за САЩ, но впоследствие е решил да потърси убежище във Франция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
11
 
22
 
! Отговори
Шши тоя е взел пари! преди 1 година
И тоя е взел пари!: ) :) :)
211
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пета колона заминаваща в канала.Слава на Цар Путин мачкай фашисти до дупка
210
7
 
21
 
! Отговори
Глист патриот преди 1 година
То и на мен ми идва да скъсам личната си карта без дори да воюваме, ама си седя тук точно като като глистите, дето им е тъмно, влажно и ***, ама не напускат г*за, щото им е Родина.
209
8
 
16
 
! Отговори
Бумеранг преди 1 година
Ще си плати.Новичока не прощава
208
38
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкоз му беше "славата" - Следващото включване ще е да ни съобщят че не се чувства добре след като е ял сладолед или кроасан !
207
51
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дотук добре , а после ?!Повечето обикновенни Западняци не блестят с особен интелект и обща култура и сега МРАЗЯТ без да се замислят всеки Руснак , дори без да знаят ЗАЩО - просто по инерция , защото така им е казано ! Този хубавец не си дава сметка , че оттук нататък , ще му се наложи да обяснява (докато започне да му се гади ) на всеки НЕ до там интелигентен Французин когото срещне и който ще го мрази само заради това че е Руснак , че си е скъсал паспорта , но няма да впекатли никого !!
206
22
 
60
 
! Отговори
Молодец преди 1 година
Един от малкото хора в Русия, които осъзнават какво става и не се страхуват да отстояват правдата си. Пожелавам му някога да се върне в Русия при други по-добри обстоятелства !
205
18
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава е жалката действителност във фашистка Русия, че всеки с мозък в главата си бяга от нея... А нашите продажни русофили продължават да подкрепят бункерния пcиxoпат и шайката му бандити в Кремъл.
204
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oтkpил е любовтa от третия вид?
203
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бобчо, къде си? Да обясниш как си скачал с парашути.
202
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее шизофренията. Не е важно дали те търси някой важното е да се укриваш. А иначе при едностранното излизане на САЩ от договора за неразпространението на ядрените ракети с малък обсег трябва да си много ***, че още да се чудиш какво прави един руски войник в Украйна. Все пак ако си постъпил в армията на 18 и толкова време след това си все още войник трябва да има причина.
201
5
 
4
 
! Отговори
Те това доказва преди 1 година
Че Руснаците са ***.У Франция бегат само мюсулмани.......
200
7
 
7
 
! Отговори
кгб преди 1 година
скоро ше катастрофира !
199
23
 
24
 
! Отговори
Поредния кух умник преди 1 година
Та какво направил този герой??? Скъсал си документите защото правителството го манипулирало, че всички са врагове на Русия. И къде е манипулацията, сируацията в Украйна.не показа ли точно думите на началниците му. Типичен лигльо, решил да захлеби за сметка на родината си. И как напуснал Русия, с помощ от западна организация. Не му завиждам, не го и съжалявам. Решил е, че може да свети като звезда, а реално е бенгалски оген. Слава за 5 мин срам за цял живот.
198
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето причината Гъйло да намали доставките за Франция
197
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е престъпник, крадец, който иска да се скрие от закона в Русия. Нашите *** го прикриват и стават съучастници. Ще им излезе солено.Та хубаво е тоя, ако наистина е руснак, да попадне в ръцете на украинците фашисти и да види, кой извършва престъпленията в Украйна.
196
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки нормален човек би избягал от тая гнуснa ***, в която се е превърнала Русия под ботуша на Путин.
195
3
 
1
 
! Отговори
Ще оцелеят преди 1 година
...САМО ТИЯ ПО НА ЮГ. КАТО НАС. :)
194
14
 
3
 
! Отговори
щом бяга у Френско преди 1 година
До 1 Важното е да бягаш при тоя който подкрепя Путин!
193
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредния фейк, украинец намерил руски паспорт или откраднал и ся се прави на мъж, няма руснак който да не тачи путин и би се бил до последен дъх за москва