Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този всяка нощ сънува един и същ кошмар - фенерчето в устата на Саддам
243
3
 
8
 
! Отговори
sd преди 2 месеца
путин вече завижда на кадафи - най-интересното предстои!
242
2
 
5
 
! Отговори
sd преди 2 месеца
САЩ са взели решение да обезпечат с пари и оръжия поражението на недоимперията във войната.
241
9
 
6
 
! Отговори
КАПИТАЛИЗЪМ преди 2 месеца
ОЗНАЧАВА 10 ЧОВЕКА ДА СА БОГАТИ И ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ДРУГИ 100 ЧОВЕКА! ЗА ТОВА СКАЧАХТЕ 90-ТА!
240
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Незнам точно защо, но от малък не харесвам Руснаци. Просто не са ми приятни. Само ако присъстват около мен ми е неприятно. Ако пък ми проговорят по някаква причина направо гледам да се изстрелвам на някъде.Идея си нямам защо
239
3
 
1
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 месеца
600 от 1000 мутантий да се завърнат в България от Русия !
238
8
 
17
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
И ДНЕС---"РУСИЯ Е ТЮРМА"---товаоще Ботев го е казал!
237
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ейййй , ало, кой ще му разреши на този джуджак да вземе Украйна , вие забравяте кой управлява света .
236
18
 
9
 
! Отговори
Владимир преди 2 месеца
В Русия са изтекли документи, които доказват, че Путин е шесто дете на Хитлер. Има и ДНК анализ. Вярно е. Затова трябва да бъде унищожен незабавно. По възможност със Сармат. От упор.
235
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Незнаем режима в Русия как е, но режима в С А Щ как е знаете ли - тотален контрол плюс ГМО продукти.
234
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крим ше му стане лошо с тоя крим
233
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Владимир владимирович илич че се узори батко
232
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Икономически колапс
231
12
 
10
 
! Отговори
евротъпанар преди 2 месеца
подмяна ще има не в Русия а в Европа за малко в Чехия да падне поредната глава
230
10
 
11
 
! Отговори
Друго мнение преди 2 месеца
Психичните отклонения при Путин къси Отровителят са проблем за цялото човечество. Но дори и даде смени Путин с друг,резултатът ще е почти идентичен. Проблемът е в руснаците ..комплексирани,озлобени,необразовани,невъзпитани, с заложено в тях неуважение към човека и хуманността като цяло. Хора които живеят в 19 век. С други думи....по далече от тях....
229
7
 
10
 
! Отговори
Владимир преди 2 месеца
През Септември 2023 В.В.П. ще си отиде от този свят. Мъката и страданието на всички невинни души, пострадали от неговите действия ще го преследват поколения наред и ще го накаже жестоко. Дето се вика - бял ден няма да види, нито той нито потомците му, поколения наред. Докато не си платят за всичко. Както и всички негови съучастници...мародери.
228
8
 
11
 
! Отговори
Патрик преди 2 месеца
Преди 2000 години китайския философ Конфуции е стигнал до извода.Не е важна котката какъв цвят има .Важно е да лови мишки.Китай тръгна по пътя на демокрацията и са сила .Нито една държава не може да просперира без хора.Рим си ги набавчше в началото с войни.После въведе демокрацията и всички тръгнаха да живеят в Рим.САЩ също започна с робство но въведе демокрацията и сега е сила номер едно.Тълпи от стотици хиляди мигранти напъват към проспериращите страни с демокрация но не и към Русия.Защо.
227
18
 
27
 
! Отговори
Четете бе хора преди 2 месеца
Путин ще бъде убит от свои, а Русия ще се разпадне като СССР. Предсказано е.
226
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И Вие знаете ли стратегията на Путин , аз не я знам . В Русия инфлацията е 4 % у нас 20 , че и повече. Иска ли да спечели войната. Мисля че не . Ако се позамислим ние искаме да я спрем . Дано спре, че лошо ни се пише
225
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До Z ochen xaracho