Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
По скоро ще има иконом.колапс тая зима в ЕС ! И не се знае дали няма да се разпадне ! Което и двете неща са много вероятни! Но и ние като най бедни ще пострадаме !
26
1
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
А ние в кой лагер сме?
25
4
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До иван вазов 15 Кат Русия няма втора , тъй не мощна на света.Новата версия.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще как Запада допусна Гуйло, агент на КГБ, да стане толкова силен, то е разбило толкова човешки съдби, та какво остава за някакви си държави, те са му като част от работата
23
11
 
3
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Единствения шанс България да има президент като Владимир Путин е да влезе в състава на Руската Федерация!!
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин може да умре и да избяга в Китай, ако види, че генералите го обкръжават. Той ще избяга и ще остави труп на двойник.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България пак е в губещият лагер, както обикновено. А за анализите на журналистите какво да говорим. Те за това са журналисти - за каквото са им платили, това анализират.
20
1
 
0
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
И двете ще дойдат !!!
19
7
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Путин няма да умре от естествена смърт.Създаде си много врагове.Украинците са му скроили шапката.Няма да му простят.
18
0
 
4
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 1 година
Много ми се иска да кажа нещо ама нямам желание...
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвам в господин Путин. Той ще донесе на Човечеството МИР, справедливост и християнска православна добродетел.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дмитрий Гордон: Призовавам американците покажете среден пръст на Путин и му кажете: Стар негодник, ако продължаваш да блъфираш, ние ще стоварим огромна сила и за теб всичко ще приключи. Ние ще продължим да убиваме, докато отблъснем и последния руски войник, дошъл на нашата земя, казва известният украински журналист. Известният украински журналист от еврейски произход заяви още, че пожелава на израелския гражданин Яков Кедми да умре като кyче.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато свършат запасняците и не остане жив войник ще трябва да обяви обща мобилизация. Тогава московчани ще го изкарат пред Кремъл и ще го линчуват.
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много слаба активност от копейкаджиите.
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До контранастъплението - - Нищо ново не става, укрите пак настъпиха мотиката.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господи какво ДНКатно подобие на тоя с оня, което единственно може да се постигне с еднакъв семенен матерял събир по чергата от две лакоми да таковата с онова дето сее. После едната родила Пафюленко а другата Волтмтъренко
11
9
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Жалка нация
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сайта "ГОРДОН" - Тоя ако му видите видеата кви глупости дуднат по цял ден разни "авторитети" думи нямам... Хайде, да не споменавам, че Гордон е евреин, че на евроджендърите ще им дойдат много жокерите за това кой им промива мозъците.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в президентските републики или в абсолютните монархии, които Слафчо пак ни пробутва. Бягай, Слафчо, на село при мама си.
8
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четох статията и напълно се уверих, че Путин е психически л***билен "човек". Жалко много жалко за избитите руснаци и украинци.