Путин призовал руските олигарси да стягат частни армии?

Според Грозев иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври
12 сеп 2022 10:13, Йоана Цонева
110
Путин призовал руските олигарси да стягат частни армии?
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин нарежда на държавни корпорации и олигарси да създадат частни военни армии, за да ескалира въоръжената агресия срещу Украйна и да започне "нова фаза" на войната. Това твърди разследващият журналист Христо Грозев, съобщи "УНИАН".

Според него Путин иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври.

Още по темата
"Той казва, че всички неуспехи се дължат на корупцията и некомпетентността в армията ("наемниците са били измамени със заплатите си"). Но отново много оптимистично, казва, че всяка държавна корпорация и олигарх са инструктирани да създадат свои собствени частни военни компании (ЧВК) за "нова фаза през октомври", написа Грозев в "Туитър".

През последните 5-6 дни ситуацията на фронта в Украйна рязко се промени. ВСУ успя да осъществи мощен пробив в Харковска област, където бяха освободени десетки градове и села, а руските войски или бяха разбити, или избягаха. Забелязва се и отстъпление на руски части и служители в окупационната администрация от Луганска област, където украинската армия също напредва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
29
 
! Отговори
Тавариш Тролски преди 1 година
Това са фейк нюз, истинската война отдавна приключи, Киев бе превзет на третия ден, Зелеснки е в сибирска тюрма, а това което наблюдаваме сега, е постановка с цел да се източи оръжието на НАТО, което уркаинските войници които отдавна са преминали на страната на руския мир, директно предават на Путин, а замазват очите на глупавите американци като гърмят с халосни кьорфишеци.
23
22
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Ама много грозен тоя Грозев бе! Иде ми да му размажа глупавата физиономия, ама няма как да се добера до него. Те всички *** на този свят сякаш са богопомазанир пардон Днеспомазани, не изключвам Тагарев по Нова
22
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В отчаянието си (или заради липсата на достатъчно сиво вещество в кратуната) русофилите пишат абсолютни глупости и небивалици...
21
7
 
23
 
! Отговори
Х.Бисеров преди 1 година
През октомври? Ами то до тогава Путин дали ще е още жив, че ми се струва до края на месеца ще го обесят пред кремъл, ако ВСУ продължават да громят така.
20
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
27 ооо убити натовци и украинци-защото там воюват около 20 000 натовски наемници срещу 28 убити руснаци. Това прочетох и гледах по един независим телеграм канал. Не знам дали е вярно. Но вече от много места съобщиха, че украинците са дали страшно много жертви.
19
7
 
31
 
! Отговори
Съдбата на фашиста преди 1 година
Путин ще воюва в Украйна до последна капка руска кръв и после ще потъне в забвение скрит в забутан сибирски бункер.
18
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я разбирачите да ни припомнят как краварника спечели войната с Япония и колко демократично бомбеше Виетнам, Лаос, Камбоджа...
17
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, ако руските олигарси стегнат частни армии, то с Путин и режима му е свършено!
16
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Господ, вече не може да помогне на руските фашисти в Украйна...
15
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано предчувствието ме лъже, но 3-та световна изглежда все по-неизбежна. Западът все повече нагазва в този конфликт и вече неприкрито. Това няма да остане без отговор. Американците дислоцират повече от 300 ооо военни в полша. Все по-поразяващи оръжия ще включат и двете страни. Ще се включат и Китай и Индия и Иран и Турция. Дано греша, но май не греша.
14
19
 
14
 
! Отговори
Кой е преди 1 година
Грозев водещ следовател на Белингкат. А последните са продукт на МИ6, няма как да бъдат обективни, а са едни от многото включени в информационната война за саксите с Русия. Пък и цитиран от УНИАН - украинската информационна агенция.Даже не бих го нарекъл журналист, както и вас де. Забравихте какво е журналистика, а пишете неща, които ви се спускат срещу заплащане.
13
24
 
7
 
! Отговори
ХИ ХИ преди 1 година
Американските тpoлчета отново се АКТИВИЗИРАХА . Те са като заспала Гана.. докато ги бутнат и веднага палят от РАЗ. Драги Скоро Украйна ще е Руска а вие ще цвилите като ранени животни !!
12
5
 
22
 
! Отговори
ужасно тъп президент преди 1 година
те ще си направят частни армии... за да ти махнат главата , а след това да си заграбят парче от Русия.Моля, някой да подаде книга по история на Путин.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е хайде сложете си сами по една червена линия, вече!
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Витамин Z
9
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, украинска контраофанзива на изток с цената на много, много убити.
8
8
 
15
 
! Отговори
Ами,да.... преди 1 година
ВСЕКИ ЩЕ ИСКА ДА Е "ЦАР-ПУТИН"...щом се сдобие с АРМИЯ.
7
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го твърди разследващият журналист Христо Грозев. Доста пъти до сега е твърдял, но все кьорфишек.
6
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френската телевизия "France 2" излъчи в снощната си емисия репортаж, озаглавен "Войната в Украйна: украинска контраофанзива на изток с цената на много ранени".
5
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплатите не били платени.. ама вие от къде падете от МАРС или от къде ? Във Русия всеки един държавен слижител получава ЖИЛИЩЕ И ВСЕКИ МЕСЕЦ СЕ ИЗПЛАЩА ЗАПЛАТА ! Що не проумявате ? отворете сайт за работа в Русия и сами ще се уверите за държавните постове какво се дава. То всичко го пише.. тея които не вярват да погледнат