Путин призовал руските олигарси да стягат частни армии?

Според Грозев иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври
12 сеп 2022 10:13, Йоана Цонева
110
Путин призовал руските олигарси да стягат частни армии?
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин нарежда на държавни корпорации и олигарси да създадат частни военни армии, за да ескалира въоръжената агресия срещу Украйна и да започне "нова фаза" на войната. Това твърди разследващият журналист Христо Грозев, съобщи "УНИАН".

Според него Путин иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври.

Още по темата
"Той казва, че всички неуспехи се дължат на корупцията и некомпетентността в армията ("наемниците са били измамени със заплатите си"). Но отново много оптимистично, казва, че всяка държавна корпорация и олигарх са инструктирани да създадат свои собствени частни военни компании (ЧВК) за "нова фаза през октомври", написа Грозев в "Туитър".

През последните 5-6 дни ситуацията на фронта в Украйна рязко се промени. ВСУ успя да осъществи мощен пробив в Харковска област, където бяха освободени десетки градове и села, а руските войски или бяха разбити, или избягаха. Забелязва се и отстъпление на руски части и служители в окупационната администрация от Луганска област, където украинската армия също напредва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
14
 
! Отговори
ко не преди 1 година
това е тактическо отстъпление бе!
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времето и цивилизацията не уважават подобни циреи като Путин. Сръбските военни диктатори са живо доказателство за това, загиват самотни, изолирани и посрамени.
42
3
 
5
 
! Отговори
Неее преди 1 година
МИ6-ицето от ми6 с най "вярната" информация!!!!
41
1
 
29
 
! Отговори
Аз знам какво ще-- преди 1 година
--стане ! И руските олигарси ще избягат !
40
3
 
29
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Дори не мога да си представя как се прави частна армия за един месец. Очевидно отчаянието на бункерния плъх е тотално! Дано ВСУ забавят малко хода, за да се мъчи по-дълго!
39
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много кравари тука и форума спря. Никой не иска манипулация. Махам се но ще се върна да видя какво става.
38
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и НАТО като си дават оръжието на Украйна Китай много лесно ще ги завладее и край. Глупави американски управници.
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44 Ами ти какъв си я се погледни бас ловя че си от село и нямаш образование нито възпитание нито култура нито ум и разум.
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големия олигарх е Путин той да даде пример. Но да направи своя частна армия с негови пари да ги въоръжи и нахрани и обчече и обуе. Хората ще се бият. Има много добри офицери но главното командване е доста слабо.
35
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
41. В другата статия пак с висока доза лъжи описват събития от събота. Русия вече веднъж отстъпи от Харков и после си върна областта и пак ще си я върне. Запада като остане без оръжие лесно ще бъде превзет. Китай съществува
34
5
 
21
 
! Отговори
Откъслечни успехи преди 1 година
Каквито и успехи да имат нападенията на украинската армия, те ще бъдат откъслечни, защото примитивна Рус ще изчезне от картата на света чак догодина и не украинците и НАТО ще видят сметката на Империята на злото, а Пентагонът.
33
16
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Доказателства? И какъв е проблема да стягат частни армии? Нали...все пак за да напишете подобна статия, трябва да кажете и какъв е проблема. Че наемниците били измамени? Доказателства? И аз всеки ден пиша разни неща без доказателства, като лично мнение, но от тях не става статия, хаха. Обаче ако ще се правим на журналисти, а не на драскачи, давайте по-сериозно. Оставете спама и тролстването на нас, драскачите.
32
5
 
40
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
От пияници и мързеливци никакви армии не можеш да сглобиш,след като най боеспособните военни подразделения не се справиха за някакви други е мираж и липса на реална преценка.
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, какво стана с "чувалите", за които говореше при настъплението на руските терористи в Донбас и към Миколаив? :)))) Май военните ти познания се оказаха пълна нула, като всичко останало, а? :)))
30
1
 
16
 
! Отговори
Здравко преди 1 година
*** яко се омаза с тази война !
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Президентът на Русия Владимир Путин нарежда на държавни корпорации и олигарси да създадат частни военни армии, за да ескалира въоръжената агресия срещу Украйна и да започне "нова фаза" на войната. Това твърди разследващият журналист Христо Грозев, съобщи "УНИАН"." Първо чета кой твърди и съобщава. Всекиму уважение, никому доверие.
28
2
 
19
 
! Отговори
Германец преди 1 година
И това ли е част от "плана" ти, жужак? :)
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако смяташ,че с тези минуси и плюсове правиш нещо,значи си в голяма грешка!
26
0
 
2
 
! Отговори
жорето преди 1 година
Абе Днес, защо триете Gogo, много е готин
25
5
 
27
 
! Отговори
Козарев преди 1 година
Руските Z фенове в телеграм вият на умряло, но за българските ватняци все още всичко върви по план.